Az Év Coworking Irodája Kategória

Kategóriagyőztes

Impact Hub Budapest

Az Impact Hub egy nemzetközi hálózat, amelynek a világ közel 80 nagyvárosában található irodái katalizátorok, ernyőszervezetek azoknak, akiket foglalkoztatnak a társadalmi, környezeti problémákra adható megoldások – üzleti, vagy egyéni szinten. Olyan kezdeményezésekkel és vállalkozásokkal foglalkozunk, amik a profit mellett egyéb maradandó értékeket is teremtenek, és elősegítik a társadalom fejlődését. A Belváros közepén, a Ferenciek terén a volt Királyi Bérpalota fantasztikus és történelmi épületében található, 600 négyzetméteres irodánkat úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen a modern irodai elvárásoknak, de megőrizzük a klasszikus, századfordulós építészet tiszteletet követelő elemeit: így lett igazán inspiráló, munkára ösztönző, de mégis befogadó és otthonos a helyszín. Hatalmas ablakaink és erkélyeink a Ferenciek terére és a Párizsi Udvarra, Klotild Palotára néznek, természetes nappali fénnyel árasztva el az irodákat. Az Impact Hub Budapest coworking része 130 négyzetméter, ezen kívül bérelhető tárgyalók és rendezvénytermek, csapatirodák, és hatalmas közösségi konyha áll tagjaink és bérlőink rendelkezésére. Főbb szolgáltatásaink: elektronikus beléptetőrendszer, gyors és stabil wifi, nyomtató/szkenner, zárható szekrények, ergonómikus Herman Miller irodai székek, Skype/telefon-szobák, többféle kávé, klíma, valamint flipchartok és whiteboardok, projektorok, HD-tévék a tárgyalókban és a képzési termeinkben.

Europa Design

Kategória döntősei

KAPTÁR

Megnézem

Coffice Budapest

Megnézem

Szindbád Közösségi iroda és Rendezvénytér

Megnézem

Az Év Design Irodája Kategória

Kategóriagyőztes

Gabor Miklos Szoke Studio

Szőke Gábor Miklós szobrászművész studiójából seregnyi állatszobor kerül napvilágra. Földrészeket és óceánokat átszelve, innen, az egykori Weiss Manfréd Művekből indulnak el világkörüli útjukra. Sokan a Fradi-sas alkotójaként ismerik, de univerzuma hatalmas acél szobrain túl, újrahasznosított anyagból, kátrányból és talált tárgyakból létrehozott lényekre is kiterjed, amelyek dobermann-uralkodója, Dante által irányított birodalom, szerves és szervetlen részei. A tágas, 100 éves téglaépület emeletéről Dante őrkutyái tekintenek le a messzeségből betévedt idegenre. Az itt dolgozók ismerik az uralkodó nyelvét, a birodalmat otthonuknak és társasági életük fő színterének tekintik. Szőke Gábor Miklós és Hauer Berta - aki életben és munkában is társa - studiójában olykor több százan is megfordulnak egy-egy monumentális munka kivitelezése során. A munkafolyamatokat az emeleten található irányítóközpontjukból figyelik és koordinálják. Az egyszerre tengeralattjáróra és katonai bunkerre emlékeztető, hegesztett és szegecselt acél kocka belsejébe, anno Pick Ede gyárában készült, masszív páncélajtón keresztül juthatunk be, ahol a mindenkori parancsoki iroda és tárgyaló kristálycsillárjai alatt újabb meghódításra váró terek és intézmények tervei terülnek el egy hatalmas hegesztett kutyalábakon álló tölgyfa asztalon. A dolgozók kellemes hangulatáról céllövőldével és filmvetítésekkel gondoskodnak, utóbbi elengedhetetlen kísérője a felső iroda konyhájában álló pop-corn gép. A rozsdamentes-acél szobrok megvalósítása a művész egyes számú csarnokában történik, amely tervezőirodaként és bemutatóteremként is funkcionál, valamint itt találhatóak Szőke Gábor Miklós autógyűjteményének egyes darabjai, amelyek a szobrokkal együtt szezonálisan váltakoznak. A másik, 1000 nm2-es terület faraktár - és feldolgozóüzemben a művész fából készült szobrai készülnek. A csarnok hátsó részénél egy eredeti állapotában megőrzött, már múzeális értékű híddaru pihen 50 méter hosszú pályáján.

Kategória döntősei

Kreinbacher Tasting Salon

Megnézem

Haworth Budapest Showroom

Megnézem

Kinnarps House

Megnézem

Az Év Irodája Kategória

Kategóriagyőztes

Food Base kft. irodaháza

2014-ben kaptuk a megbízást az aromákat gyártó Food Base Kft.-től, hogy tervezzük meg új gödöllői raktár és gyártócsarnokukat és az ehhez tartozó irodaházat is, mely irodaház egyben a cég arculati megújításának egyik legfontosabb eleme is. Az irodaház esetében nem csak az épület megtervezésére kaptunk megbízást, de a komplett belsőépítészeti tervek elkészítését is ránk bízták. A megbízónk elvárása egy egyszerű, de megjelenésében egyedi, friss és értékálló, az ipari park területén meghatározó megjelenésű épület tervezése volt, ami képes kapcsolatot teremteni a cég profilját adó ételaroma gyártással, ugyanakkor belső tereivel igényes és időtálló munkakörnyezetet teremt. Megbízónk felismerte, hogy az ipari parkok építészetének funkcionális világába becsempészet legkisebb kreativitás is nagyban gazdagítja az épített környezetet és a cég arculatát is építi, mindamellett, hogy az üzem dolgozói számára egy - az ipari szektorban - szokatlanul magas minőségű munka/pihenő környezetet biztosít. Mind a külső, mind a belsőterek tekintetében a tervezési koncepció alapját, az élénk és nem szokványos színek használatának, az alap geometriai elemek absztrakt megjelenítési lehetőségeinek keresésének, valamint az átlátható, tiszta belső tér megteremtésének – utalásként az élelmiszeraromák vegytiszta, de színes világára - igénye adta. Az irodaház végletekig egyszerűsített, letisztult tömegét a szalagablakok üvegtáblái között, tervezett véletlenszerűséggel elrendezett színes üvegpanelek elhelyezésével és a szokatlan homlokzati színválasztással tettük különlegessé. A homlokzat meglepő és karakteres színhasználata kiemeli a főépület tömegét az ipari park architecturájából. Ez a megoldás nem csak a német és holland építészet ihlette designnal hoz újat az ipari parkok világába, de műszaki értelemben is kihívást jelentett. Az irodaépületben elhelyezett helyiségeket egy 9m magas átrium választja ketté, melyben a recepciós pult és lounge bútorok kaptak helyet.

Kategória döntősei

Poplart BTL Kommunikációs Ügynökség & Adnio Global

Megnézem

AddVal Kft.

Megnézem

TopSafe

Megnézem

Az Év Irodája Különdíj Kategória

Kategóriagyőztes

A66

Az A66 irodaház olyan műemléki védettséget élvező, klasszikus stílusú Andrássy úti palotaépület, amelynek kreatívan felújított „A” kategóriás designirodái indusztriális jellegű, minimalista kontraszttal hangsúlyozzák az épület történelmi építészeti értékeit. A külső homlokzatokat és a menthető mennyezeti freskókat korhű módon hozatták helyre, a belsőépítészet viszont a megrendelő egyedi ízlését tükrözi, és leginkább a budapesti romkocsmák hangulatához hasonítható. Így az épület Budapest egyedi színfoltja lett, hiszen egyetlen más irodaépület történelmét sem érzékeltetik ilyen építészeti megoldásokkal. A cél az volt, hogy különleges hangulatú, inspiráló munkahelyet teremtsenek egyterű irodákkal, tárgyalókkal, munkahelyként is funkcionáló étkezővel és társalgóval, egyéb közösségi helységekkel. A berendezést és a felszereltséget a minőség és a legmodernebb technológiák jellemzik. Ugyanakkor láthatóak az egyes történelmi korok felületei és az eredeti tartógerendák, köszönhetően annak a technikának, hogy a falak többször felülfestett rétegeit rétegenként eltérően kaparták le, ezzel láttatva az egyes korok lenyomatait. A kialakítás után az irodában a földszinti művészeti galéria mellett jellemzően tech cégek, startupok kaptak helyet, illetve itt képez részben ezekhez a cégekhez is utánpótlást a Green Fox Academy. A pincében kialakított kerékpártárolók, zuhanyzók és öltözők, valamint a különböző méretű rendezvényhelyszínek teszik még vonzóvá az épületet az itt dolgozóknak.

Kategória döntősei

DVM group

Megnézem

Cordia Értékesítési Iroda

Megnézem

Philips Magyarország Kft.

Megnézem

Az Év Legzöldebb Projektje Kategória

Kategóriagyőztes

Kategória döntősei

CEU Campus Redevelopment

Megnézem

BudaWest Irodaház

Megnézem

Bécsi Corner Irodaház

Megnézem

Az Év Ingatlanfejlesztése Kategória

Kategóriagyőztes

Váci 1

Projektfilm: https://www.youtube.com/watch?v=fyVB-3LTVKE Weboldal: www.vaci1.hu A Vörösmarty tér ékességét, az UNESCO Világörökségi listáján is szereplő, Alpár Ignác által tervezett Váci 1-et 2015-ben újította fel a Horizon Development. A 100 éves neoklasszicista palota – a műemléki részeket elegánsan kiegészítő új, modern tereivel – valódi többfunkciós kereskedelmi ingatlanként kelt újra életre. Az egykori Pesti Hazai Első Takarékpénztár Egyesület, majd Budapesti Értéktőzsde épülete ma 92%-ban bérbeadott, komplex kihasználtságát üzletek, éttermek és irodák jelzik. A Váci 1 épületében talált új otthonra a H&M zászlóshajó üzlete, központi irodája és bemutatóterme; a Hard Rock Café Budapest étterme, üzlete és terasza; a Szamos Gourmet Ház csokoládémanufaktúrája és cukrászdája; a hazánk legkomplexebb integrált építőipari szolgáltatásait nyújtó DVM group irodája, a Play’n GO nemzetközi online játékfejlesztő központja, valamint a Mastercard, az Ostermann és a Lexinta budapesti irodái. A 6. emeleti St. Andrea Wine & Skybar 2017 tavaszától Budapest legszebb panorámáját kínálja majd a Vörösmarty tér, a Fashion Street, a Parlament, a Váci utca, a Duna-part és a Budai Vár látványával. A Váci 1-et 2016-ban a müncheni központú ingatlanalap-kezelő csoport, a GLL Real Estate Partners vásárolta meg, és kapcsolta be prémiumkategóriás budapesti irodaházportfóliójába.

Kategória döntősei

CEU Campus Redevelopment

Megnézem

A66 irodaház

Megnézem

Nordic Light

Megnézem

Az Év Ingatlanpiaci Személyisége Kategória

Kategóriagyőztes

Az Év Irodaháza Bérlői díj Kategória

Kategóriagyőztes

Roosevelt

www.roosevelt-budapest.com A Roosevelt irodaház közösségi tereinek (lobby, recepció) teljes átalakulása, valamint az irodasztenderdek újradefiniálása fiatalos identitással ruházta fel az eredetileg 1980-ban épült és 2006-ban strukturálisan újragondolt épületet. A bérlőcentrikus tulajdonos (GLL) immár 36 éves A kategóriás irodaházát varázsolta 2016-ban is releváns, aktuális, modern épületté. Az építészeti koncepciót életre hívva a két külön recepció megszüntetése után új (multitenant) recepció épült és vált az épület fókuszpontjává. Az épületbe belépők számára hívogató, melegséget árasztó és kényelmes tér alakult így ki új, organikus, fa alapú enteriőrrel, gyönyörűen elrendezett lámpatestekkel, és egy olyan színpalettával, amelyet a ház üvegfelületeinek zöldes árnyalata inspirált. A recepciós pultot a bejárathoz közelebb helyezték el, ezáltal a teret elegánsan megnövelték, a vertikális és horizontális közlekedési útvonalakat optimalizálták, és biztosították a liftek könnyebb megközelíthetőségét. Az új lobbyban – ahol a funkcionalitás és az esztétikum egyaránt fontos szerepet játszik – visszaköszönnek a recepciós tér design elemei. A találkozási pontként és a pezsgő közösségi élet helyszínéül megálmodott, nagyvonalúan tágas, mégis meghittséget árasztó Roosevelt lobby visszahozza a világos színű faborítás lágy kontúrjait és finom felületeit, és tovább viszi a recepciós tér színvilágát. Innovatív megoldás az oroszlános Roosevelt logót formázó, LED háttérvilágítású pad, amely arra csábítja az arra járókat, hogy leüljenek a párnázott ülőfelületre, de az irodaház arculatának vizuális megerősítéseként is kiválóan működik. Az új irodakialakításokhoz kapcsolódó sztenderdeknél a főszerep a csúcsminőségű anyagoké/igényes kivitelezésé. A változatos kiépítési módok érzékeltetésére a tulajdonos létrehozott egy lélegzetelállító, dunai panorámás mintairodát, ahol a cellás irodatér mellett a nyitott munkaterületek, valamint az impozáns recepciós és pihenőterek is megtekinthetők.

Kategória döntősei

Váci Corner Offices

Megnézem

BudaWest Irodaház

Megnézem

Balance Building

Megnézem

Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje Kategória

Kategóriagyőztes

Budapest ONE Business Park - Futureal

Az európai ingatlanpiacon is jelentős szereplőnek számító Futureal Csoport új fejlesztése a Budapest ONE Business Park. A 65,000 m2 bérelhető területű épületegyüttes Budapest „nyugati kapujánál”, Őrmezőn található, így lenyűgöző látványa fogadja majd az autóval, vagy vonattal Budapestre érkezőket. Az irodapark az Etele térre tervezett bevásárló-és szolgáltató központhoz, valamint a kelenföldi pályaudvarnál kialakítandó intermodális közlekedési csomóponthoz szorosan kapcsolódó területen helyezkedik el, mely részét képezi annak a nagyszabású városmegújítási programnak, amely Kelenföld és környékét érinti. Nemcsak irodafejlesztést, de kiszolgáló kereskedelmi egységeket és rekreációs szolgáltatásokat is magában foglal. A bevásárlóközpontnak köszönhetően az összes szükséges szolgáltatás szinte karnyújtásnyira lesz a több ezer irodai alkalmazottnak. További erőssége a területnek a csomópont kiváló közlekedése, hiszen a metrón kívül villamosok, távolsági buszok és az elővárosi vonatok is megállnak itt. Kiváló elhelyezkedéséből és könnyű megközelíthetőségéből adódóan ideális helyszín mind Budapestről , mind a nyugat- magyarországi régióból érkezők (Érd, Tatabánya, Székesfehérvár, stb.) számára autóval vagy tömegközlekedéssel egyaránt. Budapest új, ikonikus épületének várható befejezése 2018 év végére datálható.

Kategória döntősei

FERRUM IRODAHÁZ

Megnézem

Magyar Telekom székház

Megnézem

GTC White House

Megnézem

Az Év Property Management cége Kategória

Kategóriagyőztes

Kategória döntősei

CBRE Kft.

Megnézem

White Star Real Estate

Megnézem

S IMMO APM Hungary kft.

Megnézem

Az Év Irodája Nagyvállalati díj Kategória

Kategóriagyőztes

Dealogic City

Az amerikai szoftverfejlesztő cég a Dealogic új, budapesti irodájának tervezését a mobilitás és a dinamikus fejlődés ihlette; vizuális nyelvre lefordítva a cég irodáját egy nyüzsgő és innovatív világváros funkcióit képezi le. Így született meg a Dealogic City a Nyugati téren az Eiffel Square irodaház első emeletén, 1400 négyzetméteren, 2016 április és október között 156 fő részére. A Dealogic City, hasonlóan bármelyik ezerarcú nagyvároshoz, soha nem alszik és bőséges programot kínál, így mindenki megtalálhatja benne törzshelyét. Van itt könyvtár; ahol süppedős fotel, olvasókuckó, bátrabbaknak három méter magasban kifeszített 'olvasóháló', és gazdag szakkönyvválaszték kínál intellektuális élvezeteket. Van éjszakai negyed – Downtown- ahol mindig pezseg az élet a bárpult körül és a beszélgető bokszokban. Kikötő óceánjáróval, konténerre emlékeztető tárgyalókkal, ipari negyed tárgyalónak kialakított óriáskéménnyel. A Dealogic Cityben van továbbá tágas zöld közpark vándorcirkusszal, színes ülőpárnákkal és fagylaltos kocsival, közterén pedig transzparens városháza, amely az itt dolgozók közkedvelt gyülekezőhelye. Mögötte pedig felsejlik a Nyugati Pályaudvar múlt századot idéző lenyűgöző oldalhajója. A tervezők személyes kedvence és az iroda legmeghökkentőbb szerzete, a gyümölcspiac tér mellett elnyújtózó villamos szerelvény; az iroda óriás nappalija és társasjáték tere. Az átalakított villamos korábban 50 évig szolgálta nagyvárosok lüktető tömegközlekedését. Nyugdíjba vonulása után ebben az irodában képviseli tovább a forgalmat, miközben hófehérbe burkolózva nyúlik végig az irodában, ezzel kényelmes nappali teret biztosítva a dolgozóknak. Egyfajta kreatív tárgyalóként, pihenőhelyként vagy akár az eredeti, felújított bútoraival mobil munkaállomásként is használható.

Kategória döntősei

Town in the city - GE Kampusz a Váci Greensben

Megnézem

Oracle - Cloud Business Center

Megnézem

E.ON - V17

Megnézem

Az Év Facility Management Cége Kategória

Kategóriagyőztes

Kategória döntősei

STRABAG Property and Facility Services Zrt.

Megnézem

SmartFM Ingatlanüzemeltető Kft.

Megnézem

PQS International Cégcsoport

Megnézem

Az Év Tervezett Lakó Projektje Kategória

Kategóriagyőztes

Kategória döntősei

Magnolia Ház

Megnézem

Citizen Park

Megnézem

Az Év Tervezett Projektje - Vegyes Funkció Kategória

Kategóriagyőztes

Kategória döntősei

BudaPart

Megnézem

Milestone Budapest 01

Megnézem

TÓPARK

Megnézem