Az Év Ingatlanfejlesztése

Nordic Light

Adatlap megosztása

Cím: 1133 Budapest, Váci út 96-98.

Átadás éve: 2016 Q4

Ingatlan mérete: 26200 m²

Kivitelezés / Fitout

ProInterier Kft.

Ingatlanfejlesztő

Skanska Magyarország Ingatlan Kft

Tervezés / belsőépítészet

Mérték Group Zrt.

Rövid bemutatkozás

A Nordic Light irodaház a Skanska legújabb LEED Gold előtanúsított fejlesztése. Az átadás 2016 decemberében várható. Az irodakomplexum 26.200 négyzetméter irodaterületet kínál 7 emeleten, étteremmel, és számos szolgáltatással. A parkolásra 3 mélygarázs szinten nyílik lehetőség.
A belső udvar és kert, amely az étterem teraszához kapcsolódik, pihenésre csábítja a pihenni vágyókat, míg az épület köré ültetett fák a Váci út zajától védik mind a gyalogosokat, mind az épületben dolgozókat.
A Nordic Light irodaházat a helyszín, az energiahatékony technológiai rendszerek, valamint a kiemelkedő építészeti megoldások teszik Budapest egyik legvonzóbb irodapiaci fejlesztésévé, és a Skanska portfólió újabb figyelemreméltó zöld épületévé.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Környezetbarát megoldások, fenntarthatóság


Tapasztalataink szerint a vállalatok számára egyre fontosabb szempont, hogy irodájuk megfeleljen a nemzetközi zöldépület-minősítő rendszer fenntarthatósági kritériumainak. Az „A” kategóriás, LEED Gold* minősítéssel rendelkező Nordic Light a nemzetközi zöldépület-minősítő rendszer fenntarthatósági kritériumainak kiemelkedően jó eredménnyel felelt meg.


Wellbeing


Kiemelt célunk, hogy a Nordic Light-ban olyan munkahelyeket hozzunk létre, ahol az emberek szívesen töltik az idejüket. Ennek érdekében már a tervezés fázisában komoly figyelmet fordítottunk az energiahatékony és környezetbarát megoldásokra, valamint az egészséges, innovatív munkakörnyezet kialakítására. Fejlesztésünk túlmutat az irodaház határain: a ház építésével egyidejűleg az épület közvetlen környezetét is megújítottuk, zöldebbé tettük. A Nordic Lightban a Váci és a Visegrádi utat összekötő új passzázst hoztunk létre, amely kellemes és izgalmas környezetet teremt a bérlőknek, valamint a környéken lakóknak egyaránt.


Költséghatékony megoldások


Nagyon fontos szempont, hogy környezettudatos megoldásokkal, ne csak a bérlői, de a társadalom és a környezet számára is hasznos épületeket építsen. Hogyan lehetséges mindez? Az átlagnál 37-41%-kal alacsonyabb energiafogyasztás, a fotovoltaikus panelek, az eső- és szürkevíz felhasználása öblítéshez és öntözéshez, az egyéni hőmérsékletszabályozás, az energiahatékony homlokzat, valamint a természetes fény biztosítása mind az energiahatákonyság megteremtését és egy élhető, hosszútávon fenntartható környezet kialakítását szolgálja.