Az Év Irodája Különdíj

A66

Adatlap megosztása

Cím: 1062 Budapest, Andrássy út 66

Átadás éve: 2016 Q1

Ingatlan mérete: 3500 m²

Irodában dolgozók száma: 220

Bérlő cég: GMG Hungary Kft.

Ingatlanfejlesztő

WING Zrt.

Tervezés / belsőépítészet

Brody House Group

Tervezés / belsőépítészet

MD Studio

Rövid bemutatkozás

Az A66 irodaház olyan műemléki védettséget élvező, klasszikus stílusú Andrássy úti palotaépület, amelynek kreatívan felújított „A” kategóriás designirodái indusztriális jellegű, minimalista kontraszttal hangsúlyozzák az épület történelmi építészeti értékeit. A külső homlokzatokat és a menthető mennyezeti freskókat korhű módon hozatták helyre, a belsőépítészet viszont a megrendelő egyedi ízlését tükrözi, és leginkább a budapesti romkocsmák hangulatához hasonítható. Így az épület Budapest egyedi színfoltja lett, hiszen egyetlen más irodaépület történelmét sem érzékeltetik ilyen építészeti megoldásokkal.


A cél az volt, hogy különleges hangulatú, inspiráló munkahelyet teremtsenek egyterű irodákkal, tárgyalókkal, munkahelyként is funkcionáló étkezővel és társalgóval, egyéb közösségi helységekkel. A berendezést és a felszereltséget a minőség és a legmodernebb technológiák jellemzik. Ugyanakkor láthatóak az egyes történelmi korok felületei és az eredeti tartógerendák, köszönhetően annak a technikának, hogy a falak többször felülfestett rétegeit rétegenként eltérően kaparták le, ezzel láttatva az egyes korok lenyomatait.


A kialakítás után az irodában a földszinti művészeti galéria mellett jellemzően tech cégek, startupok kaptak helyet, illetve itt képez részben ezekhez a cégekhez is utánpótlást a Green Fox Academy. A pincében kialakított kerékpártárolók, zuhanyzók és öltözők, valamint a különböző méretű rendezvényhelyszínek teszik még vonzóvá az épületet az itt dolgozóknak.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A kivitelezés egyedi koncepciója során az egyik legfontosabb cél egy az itt dolgozókat inspiráló környezet kialakítása volt. Ezt tükrözik az építészeti- és belsőépítészeti megoldások, a berendezések, illetve a bérlő cégek kiválasztásánál is ez volt a fő szempont. Az egységes profilú bérlők hozták magukkal, hogy fontos rendezvényhelyszín lett az épület: meetupok, kisebb konferenciák kerülnek megrendezésre az épület rendezvénytermeiben. Mindenben igyekszik az épület az itt dolgozók kedvében járni: saját kerékpártároló, öltözők és zuhanyzók, kutyabarát irodák, illetve jó idő esetén munkavégzésre is használható árnyékos belső udvar áll rendelkezésükre.