Az Év Ingatlanfejlesztése

Váci 1

Adatlap megosztása

Cím: 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 3-5.

Átadás éve: 2015 Q4

Ingatlan mérete: 13750 m²

Ingatlanfejlesztő

Horizon Development Kft.

Üzemeltetés

Horizon Development Kft.

Ingatlantulajdonos

GLL Real Estate Partners

Kivitelezés / Fitout

DVM group

Tervezés / belsőépítészet

DVM group

Rövid bemutatkozás

Projektfilm: https://www.youtube.com/watch?v=fyVB-3LTVKE


Weboldal: www.vaci1.hu


A Vörösmarty tér ékességét, az UNESCO Világörökségi listáján is szereplő, Alpár Ignác által tervezett Váci 1-et 2015-ben újította fel a Horizon Development. A 100 éves neoklasszicista palota – a műemléki részeket elegánsan kiegészítő új, modern tereivel – valódi többfunkciós kereskedelmi ingatlanként kelt újra életre.


Az egykori Pesti Hazai Első Takarékpénztár Egyesület, majd Budapesti Értéktőzsde épülete ma 92%-ban bérbeadott, komplex kihasználtságát üzletek, éttermek és irodák jelzik.


A Váci 1 épületében talált új otthonra a H&M zászlóshajó üzlete, központi irodája és bemutatóterme; a Hard Rock Café Budapest étterme, üzlete és terasza; a Szamos Gourmet Ház csokoládémanufaktúrája és cukrászdája; a hazánk legkomplexebb integrált építőipari szolgáltatásait nyújtó DVM group irodája, a Play’n GO nemzetközi online játékfejlesztő központja, valamint a Mastercard, az Ostermann és a Lexinta budapesti irodái. A 6. emeleti St. Andrea Wine & Skybar 2017 tavaszától Budapest legszebb panorámáját kínálja majd a Vörösmarty tér, a Fashion Street, a Parlament, a Váci utca, a Duna-part és a Budai Vár látványával.


A Váci 1-et 2016-ban a müncheni központú ingatlanalap-kezelő csoport, a GLL Real Estate Partners vásárolta meg, és kapcsolta be prémiumkategóriás budapesti irodaházportfóliójába.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A évtizedeken keresztül méltatlanul üresen, kihasználatlanul álló épület egyrészt átgondolt építészeti megújulása, a társadalomban betöltött új szerepe, megnövekedett turisztikai vonzereje, munkahelyteremtő potenciálja, illetve egyedülálló bérbeadási- és értékesítési sikere révén érdemes az Év Új Ingatlanfejlesztése díjra.


A Váci 1 úgy kapcsolódott vissza a belváros szövetébe, hogy hosszú idő után minden apró szegletének pontosan meghatározott, releváns szerep jutott.


Az épület átadása óta (csak az idei év során) több hazai és nemzetközi díj ismerte el a fejlesztő és kivitelező komplex erőfeszítéseit:


FIABCI XVIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat 2016 (Budapest)
Kereskedelmi Ingatlan kategória: 1. helyezés
A nemzetközi verseny nomináltja Kiskereskedelmi és Műemléki kategóriákban


Resource Property Awards 2016 (Budapest)
Az Év Projektje


European Property Awards 2016 (London)  • Best Commercial Redevelopment in Europe

  • Best Mixed-Use Architecture Award