Az Év Irodaháza Bérlői díj

Roosevelt

Adatlap megosztása

Cím: 1051 Budapest, Széchenyi István tér 7-8.

Átadás éve: 2006

Ingatlan mérete: 29000 m²

Kivitelezés / Fitout

DVM group - RÉGI_törölni

Ingatlantulajdonos

GLL Real Estate Partners Kft.

Tervezés / belsőépítészet

DVM group

Rövid bemutatkozás

www.roosevelt-budapest.com


A Roosevelt irodaház közösségi tereinek (lobby, recepció) teljes átalakulása, valamint az irodasztenderdek újradefiniálása fiatalos identitással ruházta fel az eredetileg 1980-ban épült és 2006-ban strukturálisan újragondolt épületet. A bérlőcentrikus tulajdonos (GLL) immár 36 éves A kategóriás irodaházát varázsolta 2016-ban is releváns, aktuális, modern épületté.


Az építészeti koncepciót életre hívva a két külön recepció megszüntetése után új (multitenant) recepció épült és vált az épület fókuszpontjává. Az épületbe belépők számára hívogató, melegséget árasztó és kényelmes tér alakult így ki új, organikus, fa alapú enteriőrrel, gyönyörűen elrendezett lámpatestekkel, és egy olyan színpalettával, amelyet a ház üvegfelületeinek zöldes árnyalata inspirált. A recepciós pultot a bejárathoz közelebb helyezték el, ezáltal a teret elegánsan megnövelték, a vertikális és horizontális közlekedési útvonalakat optimalizálták, és biztosították a liftek könnyebb megközelíthetőségét.


Az új lobbyban – ahol a funkcionalitás és az esztétikum egyaránt fontos szerepet játszik – visszaköszönnek a recepciós tér design elemei. A találkozási pontként és a pezsgő közösségi élet helyszínéül megálmodott, nagyvonalúan tágas, mégis meghittséget árasztó Roosevelt lobby visszahozza a világos színű faborítás lágy kontúrjait és finom felületeit, és tovább viszi a recepciós tér színvilágát. Innovatív megoldás az oroszlános Roosevelt logót formázó, LED háttérvilágítású pad, amely arra csábítja az arra járókat, hogy leüljenek a párnázott ülőfelületre, de az irodaház arculatának vizuális megerősítéseként is kiválóan működik.


Az új irodakialakításokhoz kapcsolódó sztenderdeknél a főszerep a csúcsminőségű anyagoké/igényes kivitelezésé. A változatos kiépítési módok érzékeltetésére a tulajdonos létrehozott egy lélegzetelállító, dunai panorámás mintairodát, ahol a cellás irodatér mellett a nyitott munkaterületek, valamint az impozáns recepciós és pihenőterek is megtekinthetők.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Timelapse a lobby és recepció átalakulásáról
https://www.youtube.com/watch?v=SUk_Ts76APY


Projektfilm
https://www.youtube.com/watch?v=7KOdT6wz1dU


360° körbetekintés
https://www.youtube.com/watch?v=hlqDMES72mQ


Weboldal
www.roosevelt-budapest.com


A Roosevelt irodaház – túlmutatva a lokáció/szolgáltatások/minőségi környezet hármasán – nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy meglévő bérlői minden szempontból a legmagasabb szintű bérlői élményt élvezhessék. Az épület műszaki állapotának és belsőépítészetének folyamatos megújítása mellett a tulajdonosnak a bérlői elégedettség emberi oldalára is marad figyelme. Egyedülálló kezdeményezésként került bevezetésre, és immár több éve sikeresen működik a CBD Loyalty Club bérlői program, amely a környező éttermekben, kávézókban, sportklubokban és üzletekben kínál kedvezményeket az irodaház dolgozóinak, több mint 70 helyen. A tematikus bérlői rendezvények (Karácsony, Nőnap, Húsvét, stb.) mellett 2016 nyarán a tulajdonos kezdeményezésére egy hazánkban unikális szabadtéri iroda- és tárgyalótér is megvalósult a Duna-part épülethez közeli szakaszán (a Lánchíd tövében), ahol a bérlők friss levegőn, napsütésben, limonádéval kezükben folytathattak munkamegbeszéléseket. Az épületben idén átadásra került saját konferenciaközpont a bérleményi tárgyalók számát optimalizálja, hiszen a cégek bármikor igénybe vehetik a 70 fő befogadására képes, rugalmasan alakítható, két teremből és fogadótérből, fedett teraszból álló, fogadásokra is alkalmas 98 m2-es rendezvényteret.