Az Év Irodája Nagyvállalati díj

Oracle - Cloud Business Center

Adatlap megosztása

Cím: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.

Átadás éve: 2016 Q2

Ingatlan mérete: 1400 m²

Irodában dolgozók száma: 96

Bérlő cég: Oracle

Projektmenedzsment

Cushman & Wakefield

Tervezés / belsőépítészet

Finta Stúdió

Irodabútor

Arkhenea

Irodabútor

Office Art & Design Kft.

Kivitelezés / Fitout

DVM group - Fitout

Tervezés / belsőépítészet

Kiss Réka

Irodabútor

Blue Business Interior Kft. - 35718

Rövid bemutatkozás

Az Oracle 2015 végén írt alá bérleti szerződést a Millenium City Center H épületének 6. emeletére közel 1400 m2-re. A területen 116 munkahely és 3 vezetői iroda mellett került elhelyezésre az Oracle szolgáltatásai szempontjából létfontosságú Cloud Business Center. A cég (három más lokációval együtt) erről a helyszínről szolgálja ki legfontosabb ügyfeleinek igényeit a világ szinte összes országában.
Az általános területek mellett ez az egyedi videofallal és speciális audiovizuális berendezésekkel felszerelt „irányítóterem”, valamint az ettől eltolható üvegfallal leválasztott „war room” az iroda lelke, ezért a tervezés és a kivitelezés során kiemelt figyelmet kellett fordítani arra, hogy az itteni üzemelés folytonosságát szinte minden körülmények (pl. áramszünet vagy a ház központi gépészeti berendezéseinek karbantartása) között biztosítani tudjuk.
A belsőépítészeti tervezés Kiss Réka keze munkáját dicséri, a kiviteli terveket a Finta Stúdió készítette. A projekt menedzsmentet az Oracle részéről a Cushman & Wakefield végezte, míg a tulajdonos érdekeit a Trigránit Management képviselte. A kivitelezést a DVM Group végezte a szokásos magas minőségben. A Steelcase irodabútorokat a Blue Business Interior, míg a Herman Miller irodaszékeket az Office Art & Design szállította. Az egyedi bútorokat és akusztikai paneleket az Arkhaneától szereztük be. A dekoráció grafikai tervezését és kivitelezését a BePro végezte.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Millenniumi Városközpontban, a K&H székház H épületének 6. emelete rendkívül jó adottságokkal rendelkezik, világos, nagy belmagasságú, korszerű gépészeti rendszerekkel felszerelt, ideális választás volt az Oracle új irodájának.
A jelentős részben nyitott irodaként kialakított elrendezésben a kevés zárt iroda, telefonszoba és tárgyalók nagy részét üvegfallal választottuk el az egybefüggő területektől, amivel átlátható, világos, tágas tér alakult ki. A leválasztott helységek mellett a nyitott térben kerültek kialakításra a fénymásolók, valamint néhány fős megbeszélésekre alkalmas relax területek. A nagy méretű étkező / konyha egyben kollaborációs térként is szolgál, élénk színekkel, akusztikus panelekkel és egyedi fali dekorációval. Az energiatakarékosságot szolgálja, hogy az általános világítást az irodaterületeken álmennyezetbe süllyesztett LED panelek biztosítják.
Bútorozásban a munkahelyek letisztult formájához, világos színeihez élénk színű akusztikai paravánok és ergonómikus székek párosulnak, egy-egy falfelületen egyedi grafikával.
A tervezés során kiemelten foglalkoztunk azokkal a területekkel, ahová az Oracle ügyfeleinek is bejárása lehet: a recepcióval és az ehhez kapcsolódó tárgyalóval. De természetesen a legkiemeltebb figyelmet a Cloud Business Center területe kapta. Itt a funkcionális igények tökéletes kiszolgálását segíti a nagyméretű videofallal szemközti munkahelyek lépcsőzetes, auditóriumszerű elhelyezkedése, az álmennyezet hiánya, ami a belmagasság visszanyerésére szolgál a megemelt terület fölött, valamint az egyedi eltolható üvegfallal leválasztott tárgyaló.
A tervezés során mind a szín, mind a magas minőségű anyaghasználattal olyan iroda kialakítására törekedtünk, ami hűen tükrözi az Oracle arculatát, korszerű, fiatalos munkakörnyezetet biztosítva. A falakat, oszlopokat és üvegfalakat díszítő egyedi grafikák is az Oracle által nyújtott szolgáltatásokra utalnak, valamint megjelenik Budapest nevezetességeinek sziluettje is egy központi falfel