Az Év Tervezett Projektje - Vegyes Funkció

Milestone Budapest 01

Adatlap megosztása

Cím: 1094 Budapest, Tűzoltó utca 50-56

Ingatlan mérete: 16000 m²

Ingatlanfejlesztő

Forestay Development Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Gangoly & Kristiner Architekten

Kivitelezés / Fitout

Swietelsky

Tervezés / belsőépítészet

Avantgard Építész Stúdió Kft

Tervezés / belsőépítészet

K-arc Kreatív Műhely Kft

Rövid bemutatkozás

MILESTONE Budapest egy felső kategóriás kollégium, mely magas minőségű szállást kínál magyar és külföldi diákok számára.
A fejlesztés során Magyarországon elsőként valósul meg privát alapon működő, kollégiumi céllal épülő, nagyméretű beruházás, mely 418 egyszemélyes, saját konyhával és fürdőszobával felszerelt szobát és 1 000 m² kiskereskedelmi területet foglal magába. Az ingatlan a Semmelweis Egyetem EOK épületének szomszédjaként, a Klinikák metró megállótól 80 méterre, tökéletes lokációval kínál közösségi szálláshelyet.
Az épület a diákok minden igényét kielégíti, így saját fürdőszobával és konyhával rendelkező szobákat, közösségi tereket, úgymint lobbyt, tanulószobákat, edzőteremet, TV szobákat, tetőteraszt és kávézókat, éttermet foglal magában. A diákszállás földszintjén áthaladó közforgalmú sétány és 1 300 m²-es park közvetlen összeköttetést biztosít az egyetemi épület és a metrómegálló között.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Milestone Budapest diákszállás egyrészt egy modern, innovatív, egyedi szolgáltatásokat nyújtó beruházás, másrészt kiemelt értékteremtő szereppel bír a IX. kerület szívében. A fejlesztés a 1950-es években épült Labor Műszeripari Művek épületének és közvetlen környezetének rehabilitációját tűzte ki célul. Az üzemépület 1991-ben zárta be kapuit és lényegében mintegy 14 éven keresztül használaton kívül állt. A kollégiumi beruháznak köszönhetően a meglévő pince+négy szintes épület megújul és L alakú alápincézetlen földszint+hat emeletes épületszárnnyal bővül a telek belseje felé. Az épületben kertkapcsolatos kávézók és éttermek kínálnak a kollégium lakóinak és a környéken megfordulóknak kikapcsolódási lehetőséget. Az épület földszintjén áthaladó közterületként működő sétány közvetlen összeköttetést biztosít az egyetemi épület és a metrómegálló között.