Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

FERRUM IRODAHÁZ

Adatlap megosztása

Cím: 1139 Budapest, Lomb utca 37-39.

Ingatlan mérete: 5000 m²

Ingatlanfejlesztő

törlhető - FITOUT Zrt. - törölhető

Kivitelezés / Fitout

törlhető - FITOUT Zrt. - törölhető

Tervezés / belsőépítészet

GEREBEN MARIÁN ÉPÍTÉSZEK

Rövid bemutatkozás

A Váci úti folyosó vonzására mágnesként tapadó Lomb utcai irodaház 5000 m2-en kínál a hagyományos irodai környezetből kilépni vágyó cégeknek kreatív munkavégzéshez alkalmas inspiráló tereket.


A Könnyűipari Alkatrészgyártó és Ellátó Vállalat (KAEV) üzemcsarnokának és kapcsolódó irodaterületeinek újraélesztésével egy karakteres épületblokk ráépítésével abroncsként kötjük össze a felújításon áteső, szabadonálló épületeket.


Az épület neve, az új elemek corten acéllal hangsúlyozott homlokzati megjelenítése utal Angyalföld indusztriális városszöveti múltjára.
Ezzel a frappáns ráépítési megoldással az épület két új függőleges közlekedési magot kap, az emeletráépítéssel az irodaterületeket bővítjük, a 3 szint magas üvegfalú Lobbyból nyíló recepció és kávézó elegáns megérkezést biztosít az épületbe lépőknek. A csarnoképület két szinten a kerékpárok és motorkerékpárok tárolása mellett 65 gépkocsi számára biztosít fedett, zárt parkolóhelyeket, közvetlen utcai megközelítéssel.


Az épületek teljeskörű korszerűsítésével egy ”A” katergóriás irodaházat megközelítő műszaki tartalmat kívánunk létrehozni, egyben megcélozva a Breeam In-use minősítést.


A jelenleg parkolónak használt beton burkolatú belső udvar teljes felületének intenzív növényesítésével az irodaház tüdejeként lélegző kertet alakítuk ki.
Az épület teret biztosít az általános irodaterületek kialakítása mellett egy 4.6 m belmagassággal, 15m-es fesztávval, közbenső pillérek nélküli, közel 1000 m2 egybefüggő irodaterület kiépítésére is, számítva a benne rejlő lehetőséget felismerők hasznosítására.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Meglévő épületegyüttes értékeinek megmentése az épület korszerűsítésével
A városképbe harmonikusan illeszkedő kreatív építészeti ötlet és koncepció
Fenntarthatóság, Breeam In-Use