Az Év Irodája Nagyvállalati díj

Town in the city - GE Kampusz a Váci Greensben

Adatlap megosztása

Cím: 1138 Budapest, Bence utca 1

Átadás éve: 2016 Q2

Ingatlan mérete: 10000 m²

Irodában dolgozók száma: 1000

Bérlő cég: GE

Projektmenedzsment

Cushman & Wakefield

Irodabútor

Haworth Hungary Kft.

Tervezés / belsőépítészet

TP Bennett

Kivitelezés / Fitout

Streamnet Zrt.

Rövid bemutatkozás

A GE mára a világ egyik legsikeresebb digitális és ipari vállalata, mely jelenleg egy kulturális átalakuláson megy keresztül a a munkakörnyezet és munkakultúra alakításának tekintetében.


A magyarországi GE kampusz projekt legfontosabb céljaként azt tűztük ki, hogy inspiráló, a kreativitást és a kollaborációt támogató, a korszerű technológiákat integráló munkakörnyezet jöjjön létre, ahol a korszerű irodaterek mellett színvonalas szolgáltatásokkal növeljük az itt dolgozók elégedettségét.


Az irodaterekben a koncepció alapja a "C" épületben bevált "street" kocepció volt. Minden szinten egy tematizált közösségi térbe lépünk, melyet teapointnak nevezünk. A teapointok egyszerre teakonyhák, étkezők és találkozóterek, ahol az ember reggel felkap egy bögre kávét és találkozhat a kollégáival, mielőtt belefogna a munkába.


A kollaborció és a különböző stílusú egyéni és csoportos munkavégzés támogatása alapvető elvárások voltak, ezért változatos méretű és berendezésű kollab tereket és huddle roomokat és quiet roomokat alakítottunk ki.


A projekt csapat fontos célja volt a kampuszon működő minden üzletág bevonása a tervezésbe, annak érdekében, hogy a végeredmény minél jobban megfeleljen az itt dolgozók igényeiknek. A tervezés elején a koncepció alapjait kereső, és az előző épületek tanulságait összesítő rendszeres workshopokat tartottunk. GE előtérbe helyezte a munkatársak bevonását, és a design a kollégák inputjai alapján került fejlesztésre és véglegesítésre.


A B épület irodáival párhuzamosan elkészült egy 420 fős konferencia központ, egy 1440nm területű konditerem és készülőben van egy 200 fős étterem, és egy jól felszerelt orvosi központ is. Ezek a létesítmények fogják teljessé tenni a GE kampuszt, melyről méltán állíthatjuk, hogy város a városban.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az elmúlt 3 évben Jörg Bauer és a projekten dolgozó vezetők és a projekt csapat rengeteg munkát fektetett bele, hogy Budapesten egy globális jelentőségű GE központ jöjjön létre Budapesten. Egy élettel teli kampuszon, mely helyet teremt egy új közösség, 3000 fős közösség számára.


GE és a projekt csapat folytatja a munkát, annak érdekében, hogy még színvonalasabb környezetet teremtsünk az itt dolgozók számára. December elején megnyílt az 1400 m2-es konditerem, januárban pedig megnyílik az új étterem, melynek belsőépítészetét Budapest hídjai ihlették.


GE azt kérte a projekt csapattól, hogy olyan teret hozzanak létre, mely támogatja a friss, nyitott és szabad szellemiségű munkakultúrát.
Alapvető célkitűzés volt, hogy világszínvonalú munkakörnyezet jöjjön létre a Váci Greensben, amely támogatja a dolgozókat abban, hogy a legjobb eredményeket érhessék el, fejlődhessen a karrierjük.


A projekt csapat bevonta az itt dolgozókat és úgy alakítottuk ki a belsőépítészetet, hogy az minden itt dolgozó csapat igényeit ki tudja elégíteni, és inspiráló, kreatív környezetet biztosítson számukra.


GE elhivatott azzal kapcsolatban, hogy valódi közösséget teremtsen a Váci Greens kampuszon és hisz benne, hogy a munkaterek és közösségi terek kialakítása ebben kulcsfontosságú szerepet játszik.