Nevezés

Az Év Legzöldebb Projektje

Nordic Light

Adatlap megosztása

Cím: 1134 Budapest, Kassák Lajos utca 19-25.

Átadás éve: 2016

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Ingatlanfejlesztő

Skanska Magyarország Ingatlan Kft

Tervezés / belsőépítészet

Mérték Group Zrt.

Rövid bemutatkozás

A Nordic Light irodaház a Skanska legújabb LEED Gold előtanúsított fejlesztése. Az átadás 2016 decemberében várható. Az irodakomplexum 26.200 négyzetméter irodaterületet kínál 7 emeleten, étteremmel, és számos szolgáltatással. A parkolásra 3 mélygarázs szinten nyílik lehetőség.
A belső udvar és kert, amely az étterem teraszához kapcsolódik, pihenésre csábítja a pihenni vágyókat, míg az épület köré ültetett fák a Váci út zajától védik mind a gyalogosokat, mind az épületben dolgozókat.
A Nordic Light irodaházat a helyszín, az energiahatékony technológiai rendszerek, valamint a kiemelkedő építészeti megoldások teszik Budapest egyik legvonzóbb irodapiaci fejlesztésévé, és a Skanska portfólió újabb figyelemreméltó zöld épületévé.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Zöld megoldások:

A Nordic Light irodaépület tervezett éves energia-felhasználása 95-96 kWh/m2, ami 37-41 százalékkal alacsonyabb a magyar építési előírásokban szereplő értéknél.
Az épület tetejére napelemes paneleket kerültek felszerelésre, melyek a becslés szerint évente hozzávetőlegesen 50 000 kWh elektromos áram megtakarítást teszik lehetővé.

Az épületben kizárólag hatékony vízfelhasználású szerelvények és berendezések, így víztakarékos toalettek és alacsony kifolyású csapok lettekbeépítve. A 100-110 m3-es tárolótartállyal felszerelt esővíz- és talajvíz-hasznosító rendszer fedezi az épület teljes toalett- és piszoár-öblítési igényét. Az esővíz-hasznosító rendszer táplálja a csepegtetéses öntözőrendszert, amely hatékonyan ellátja az ingatlanon található kert öntözését.

Az alacsony környezeti hatású anyagok között megemlíthető a 100%-ban újrahasznosított acélból készült szerkezeti acél, amelyet egy észak-magyarországi regionális beszállítótól szereztünk be. A szőnyegek 45%-ban újrahasznosított anyagból készültek, és minden ragasztó, tömítőanyag, szőnyeg és festék teljesíti a LEED VOC minősítési követelményeket.

Továbbá helyi növényzettel beültetett zöld kert, zöld tetőteraszok és függőleges zöld fal teszik még élhetőbbé és zöldebbé az épületet.