Az Év Design Irodája

Kinnarps House

Adatlap megosztása

Cím: 1133 Budapest, Váci út 92

Átadás éve: 2016 Q3

Ingatlan mérete: 506 m²

Irodában dolgozók száma: 19

Bérlő cég: Kinnarps Hungary Kft

Projektmenedzsment

Kinnarps Hungary Kft

Irodabútor

Kinnarps Hungary Kft

Irodabútor

Milliken - Decor Floor Kft.

Világítástechnika

SOLINFO Lighting & Home

Tervezés / belsőépítészet

LAB5 Építésziroda

Rövid bemutatkozás

Mi történik akkor, ha Európa első számú irodabútoros cége átalakítja irodáját és nem csak az enteriőr változik, de egy teljesen új koncepció alapján kezdenek el dolgozni fűszerezve mindezt egy konferenciaközponttal?


Formabontót alkotni hazai pályán nem nehéz feladat, 3 funkciót egy térbe integrálni és aktivitás alapú munkavégzésre váltani már annál izgalmasabb kihívás. A közel 1300 m2-es területen ugyanis nem csak az irodánk és a bemutatótermünk működik, a hozzá tartozó konferenciaközpontba minden nap érkeznek vendégek különböző rendezvényekre, akik a szünetekben előszeretettel dolgoznak az erre kínálkozó szigeteken.


A belsőépítészeti koncepciót a LAB5 építészirodára bíztuk, akik a flexibilitást helyezték előtérbe, hiszen ezt nem csak ABW koncepciónk alapja, hanem a változó korok, változatos irodai munkavégzése, valamint a folyamatosan frissülő termékpaletta is megköveteli.


A flexibilisen alakítható bemutatótérben a gömbölyded tárgyaló és az élő növényekkel borított selymes rózsaszín konyha kapott központi helyet, melyek mind a nagy térnek is részei. Utóbbi önálló látványelemként is funkcionál, üde színfolt, ahol a munkatársak gyorsan meg
tudnak ebédelni, de egy ügyféllel is le lehet ide ülni.


Gömbölyű formák, kellemes színek, puha kárpitok, újrahasznosított, környezetbarát anyagok, élőnövények, mohafal jellemzik a teret. Mindez felruházva a választás szabadságával –ugyanis bárhonnan bármikor dolgozhatunk. Inspiráló tereket alkottunk, egyaránt vannak dedikált és szabadon elfoglalható munkaállomások, valamint kooperációt, koncentrációt és rekreációt biztosító terek, nyitott, flexibilis irodatér, otthonos tárgyaló.


Sokkal többről szól ez, mint hogy break-out zónákkal tarkítottuk az íróasztal-rengeteget. Magunkon is elvégeztük ugyanazt a komplex elemzést, amelyet ügyfeleink esetében szoktunk, figyelembe véve a kollégák igényeit. Az új környezet így nem öncélú designkoncepció lett, hanem egy a saját igényeinkre és munkafolyamatainkra optimalizált iroda.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Flexibilis emberközpontúság:


Az esztétikailag és vizuálisan is igényesen megkomponált belső terek visszaadják a cég „Better at work” filozófiáját és egyben inspirálják a dolgozókat. Az új munkakörnyezet ennek szellemében úgy lett kialakítva, hogy az iroda alakuljon a dolgozói igényekhez, ne pedig a munkatársak az irodához. Így a kollégák hatékonyan és inspirálóan végezhetik munkájukat.


Innovatív:


A Kinnarps saját koncepciója, az Activity Based Working mentén kialakított innovatív iroda, nem csak a térkialakítás, hanem a bútorozás tekintetében is biztosítja a tevékenység alapú munkavégzés lehetőségét.


Ergonómia felsőfokon:


Az ergonomikus munkavégzés biztosítása és annak megfelelő kialakítása az egyik legfontosabb szempont volt a tervezés során, az iroda minden szegletéből sugárzik a svéd gondoskodás. Esetünkben az ülő/álló asztalok elhelyezése csak a kezdet volt, ugyanis az aktivitás alapú munkavégzés mozgásra ösztönzi a kollégákat, megőrizve ezáltal egészségünket. A kellemes akusztikai miliőn át a kialakításon keresztül az egész napi folyamatos munkavégzést is szem előtt tartottuk. Ennek köszönhetően az új irodában az esztétikai és vizuális kialakítás szorosan összefügg a funkcionalitással, mind belsőépítészetileg, mind a bútorok elhelyezésének szempontjából erősítik egymást.


Művészet:


A LUMAS Budapest fotóművészeti galéria kurátori csapatának köszönhetően igen sokszínű és változatos alkotások díszítik az iroda falait. A limitált példányszámú és aláírt kortárs művek között találhatunk különleges absztrakt műveket, ikonikus portrékat, inspiráló kollázsokat és izgalmas városképeket, amelyek igazán egyedivé varázsolják a teret.