Az Év Irodája Kategória

Kategóriagyőztes

ION - Dealogic Planet by Stay in Hungary Kft / Mashroom Design

Az amerikai szoftverfejlesztő cég az ION-Dealogic Planet idén átadott új, budapesti irodájának tervezése során a kulcsszavak a dinamizmus, flexibilitás, fejlődés és kapcsolódás. Kapcsolódás térben és időben, fizikálisan és virtuálisan, lokálisan és globálisan egyaránt, mely dimenziók összessége az Eiffel Square irodaház 5.emeletén két szárny összenyitásával, összesen 1400 négyzetméteren valósult meg. A cég a világ 9 nagyvárosában létesített irodát. Ezeket a nagyvárosokat idéztük meg tárgyalókként és break out területenként a Globalitás jegyében. New York, London, Sao Paulo, Peking, Sydney, Mumbai, Tokio, Hong-Kong és Budapest lokális kapcsolódásának ad teret az open office elrendezés, melyeket jelentős mennyiségű és méretű break out zónák, a közös pihenő időnek helyet adó zárt kávézó, az iroda középpontjában elhelyezett „cooperation zone” illetve a multifunkcionálisan használható auditórium kapcsolnak össze. Az egyes nagyvárosokat mind saját szemüvegünkön keresztül vizsgálva, architekturális megközelítésben, színek, formák, épülettípusok által inspirálva fogalmaztuk meg. Így ragadtunk ki például Mumbaiból egy nyüzsgő, városi utcarészletet, neonfényekkel, növényekkel és olyan street art alkotásokkal, melyeket magyar művészek segítségével hívtunk életre. Tokió nyüzsgő, száguldó városából a metrót emeltük ki. Az áramlást, mozgást, haladást a grafikában jelenítettük meg, ezt ötvöztük tradicionális építészeti elemekkel, így jött létre a metró kocsit megformáló tárgyaló. A metróhoz tartozó „váró” pedig Tokió jellegzetes színű burkolatait sorakoztatja fel. New York, mint a cég egyik alapító országának nagyvárosa központi helyet és funkciót kapott. A két szárny összenyitásával létrejött centrális térben egy irodán belüli kávézót alakítottunk ki. Ez lett a New York kávézó, mely a felhőkarcolók korának hajnalát idézi, art-deco és modernista formai elemek ötvözetével. A másik alapító ország fővárosát, London két arcát is megjelenítettük. Az átjáró adta térben dupla tárgyalóként jelenik meg a klasszikus utcakép színes ajtajaival, téglaburkolatával és metró feliratával. A tárgyalók akusztikai burkolata beton és filcburkolat egyedi kombinációjában valósult meg. A parkok városaként London Garden nevű break-out pihenővel csaltuk be az irodába a főváros természet közeliségét, amely növényeivel és parkot idéző grafikájával teremti meg a hangulatot. Ügyfélképviselet, generál tervezés és project management: Stay in Hungary Kft, B.Nagy Ferenc, Oszvald Lilla, Elszászer Dániel. Belsőépítészet: Bodrogi Fanni, Gáti Anna, Hitka András, Megyeri Noémi, Szegő Gábor, Zengővári Attila Építészeti tervezés: Bukovszky Péter, Halász Györgyi Kivitelezés: ConNext Hungary Kft, Csiri Sándor Fotó: Filep Krisztina, aszisztense Besenczi Richárd

AV Spring Kft

Az Év Irodája Design díj Kategória

Kategóriagyőztes

Kategória döntősei

Possible CEE 1. ütem

Megnézem

OTP LAB

Megnézem

BISTRO Reklámügynökség - Creative Business Solutions

Megnézem

Az Év Legzöldebb Projektje Kategória

Kategóriagyőztes

GTC Magyarország Zrt.

A GTC Magyarország Zrt. (a GTC S.A. csoport tagja) nevéhez 2000-es megalakulása óta több lakó- és irodaház projekt fejlesztése is kapcsolódik. Magyarországi legelső ingatlanfejlesztése a Riverside Apartmanok lakópark ma is Budapest egyik legnívósabb lakóparkjaként ismert. A 2002-ben átadott lakóegyüttes szlogenjéhez híven “tekintettel a Margit-szigetre” a Duna-part XIII. kerületi részén helyezkedik el és megjelenésével megalapozta a XIII. kerület prémium lakóterületté alakulását. Közvetlenül e fejlesztés mellett található a GTC másik lakóprojektje a Riverloft Apartmanok, amelyben lakó és irodarész is kialakításra került. Ebben a fejlesztésben a városban elsőként épültek különleges atmoszférájú loft lakások és loft irodák egy modern épülethez integrálódva. Az új épületrész körülöleli a régi épületet, szerves egységet alkotva vele. Csakúgy, ahogyan a GTC legújabb fejlesztésében a GTC White House irodaházban, a régi és az új, modern ötvöződése alakít ki egy teljesen egyedi környezetet. A 2018.-ban átadott irodaház felhasznál minden elérhető új technológiai lehetőséget (amelyet LEED Platinum minősítéssel is elismertek), ugyanakkor tisztelet teljesen fogja közre a múltat idéző loft épületet. A GTC irodaterületen véghezvitt legelső ingatlanfejlesztése mindössze pár száz méterre található a GTC White House épületétől. A Center Point irodaház épülete 2006-os átadása után, több, mint 10 éven keresztül volt a főváros legnagyobb irodakomplexuma. És kinek ne csengene ismerősen a GTC Metro irodaház, ismertebb nevén a Budapest Bank székházának neve, vagy a Spiral Irodaház, amely NAV székházként ismert. Mindkét irodaépület a GTC Magyarország fejlesztése. A vállalat nevéhez fűződik Budapest legmagasabb irodaháza, a Duna Tower is, amely a cégcsoportba kerülése után jelentős felújításon esett át 2016-ban. Lakóprojektek terén nem szabad megfeledkezni a XI. kerületben megépült Sasad Resort lakóparkról, ahol a gyönyörű környezetben, több, mint 270 lakás épült fel. A GTC Magyarország Zrt. ma már 140.000 m2 - közel 100%-ban bérbeadott - irodaterülettel rendelkezik Budapesten a hat saját tulajdonú irodaépületében és további 101.000 m2 fejlesztését tervezi a közeljövőben. Növekedését, terveit mi sem mutatja jobban, mint a Váci út 85. szám alatti épület – a jövőbeni Center Point 3. – pár hónapja történt megvásárlása. A GTC célja elsőrangú minőséget képviselő épületeket építeni, amelyek kiszolgálják a bérlők minden igényét, innovatívak, modernek, mégis szervesen kapcsolódnak környezetükhöz. A vállalat mindig is fontosnak tartotta az értékmegőrzést és új értékek teremtését, hiszen ingatlanfejlesztőként nagy felelősség a jövő városképének formálása. A városkép alakulását alapjaiban határozzák meg az új irodakomplexumok, így az értékteremtés elengedhetetlen része az ingatlanfejlesztésnek. A GTC-re különösen igaz ez, hiszen mind lakóprojektjeivel, mind irodafejlesztéseivel mérföldköveket fektetett le, új irányokat jelölt ki és teszi ezt továbbra is a jövőben.

Kategória döntősei

Forest Offices Debrecen

Megnézem

Mill Park

Megnézem

Promenade Gardens

Megnézem

Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje Kategória

Kategóriagyőztes

Nordic Light Trio

A sikeres Nordic Light irodakomplexum harmadik, befejező fázisa a Nordic Light Trio épülete. A terveket a Paulinyi-Reith & Partners készítette. Az Árpád híd közelében, a Váci úti irodafolyosón kiemelt helyén található irodaház könnyen megközelíthető számos közlekedési eszközzel. A belváros 10-15 perc alatt elérhető tömegközlekedéssel vagy gépkocsival. A Nordic Light Trio megközelítőleg 14000 m2 bérelhető területet kínál majd hat irodaszinten és a háromszintes mélygarázsban. A Skanska épületei közül Magyarországon elsőként WELL minősítésre törekvő Nordic Light Trio 79 százalékát egy nemzetközi gyógyászati cég választotta székhelyéül. A Skanska számára kulcsfontosságú az épületet használók egészségének és jóllétének fokozott elősegítése az épített környezeten keresztül. A projekt LEED és WELL minősítésre törekszik és a teljes komplexumban rendelkezésre álló fenntartható megoldások révén hozzájárul az ökológiai lábnyom minimalizálásához és a működési költségek csökkentéséhez. A dolgozói jóllét növelését az épület további számos előnye biztosítja majd: 2400 m2-es parkosított, multifunkcionális és a nagyközönség számára is igénybe vehető kert, kerékpártároló és a hozzá kapcsolódó öltözők, zuhanyzók, zárható szekrények, valamint töltővel felszerelt parkolók elektromos autók számára. A vállalat skandináv hagyományait őrizve, a hangulatos lobby kellemes találkozóhelyet és kikapcsolódási lehetőséget fog biztosítani az odaérkezőknek. A Skanska által fejlesztett többfunkciós épület applikációja, a Connected by Skanska a mindennapi munka kényelmét hivatott növeli. A felhasználók mobiltelefonjaik segítségével léphetnek be az irodába. Az applikáció rendszámfelismerő rendszer segítségével engedélyezi a garázsba való behajtást, továbbá a tárgyalások megszervezése során egy időben lehetséges egy virtuális QR belépő kiállítása is a vendég számára. Az alkalmazás olyan fenntartható kezdeményezésekre is ösztönöz, mint például a telekocsi.

Kategória döntősei

BudaPart

Megnézem

Váci Greens E-F épület

Megnézem

Etele Plaza bevásárló- és szórakoztatóközpont by Futureal Group

Megnézem

Az Év Irodája Nagyvállalati díj Kategória

Kategóriagyőztes

BlackRock

A BlackRock a világ vezető befektetési és kockázatkezelő cége és nagyobb összeget kezel, mint az összes többi befektetési cég a világon. 14.000 munkaválallónk folyamatosan új és innovatív megoldásokat keres, hogy ügyfeleink – akik között megtalálhatóak magánszemélyek, alapítványok, kormányok, cégek, jótékonysági szervezetek, állami- és magánnyugdíj alapok, pénzügyi szervezetek – megvalósíthassák pénzügyi céljaikat. A BlackRock 70 irodájával, 30 különböző országban a szó szoros értelmében világcég, ami nemzetközi elérhetőséget párosítja a helyi szolgáltatásokkal és kapcsolatokkal. A BlackRock 2017 januárjában hozta nyilvánosságra, hogy Budapesten hozza létre fejlesztési és technológiai központját. Azóta a budapesti iroda az EMEA régió 20 irodája közül a harmadik legnagyobb lett, valamint a legnagyobb Európa kontinentális részén. A BlackRock budapesti irodáját mára már 450 munkatárs tekinti otthonának, akik 20 különböző országból származnak. Különösen büszkék vagyunk arra az 50 magyar kollégánkra, akiket külföldről sikerült hazacsábítanunk. A munkatársak sorkétű feladatokat látnak el a háttértámogatástól kezdve az ügyfelek közvetlen támogatásán át egészen a cég számítógépes alkalmazásainak fejlesztéséig. A BlackRock célja az volt, hogy egy olyan inspiráló irodateret teremtsen, ami HUB-ként funkcionál, támogatja és arr ösztönzi az itt dolgozókat, hogy kreatívak és innovatívak legyenek, és elérhessék a tehetségüknek megfelelő szintet.

Kategória döntősei

A GRAPHISOFT székház újjászületése

Megnézem

Supercharge

Megnézem

AstraZeneca

Megnézem

Az Év Tervezett Lakó Projektje Kategória

Kategóriagyőztes

BudaPart

A 2017. júniusában, a Property Market Kft. fejlesztésében indult BudaPart egyedülálló fejlesztés mind elhelyezkedésének, mind a zöld- és vízfelület magas arányának köszönhetően. Az 54 hektár több mint felét teszik ki ezen területek. Jelenleg 207 ezer négyzetméteren folyik a munka, amely a teljes első ütem – a BudaPart OTTHONOK első négy, 635 lakást magába foglaló épületegyüttese, a BudaPart GATE irodaház és az olajipari vállalat saját beruházásában készülő MOL Campus – kivitelezése zajlik. A beruházás azzal a céllal jön létre, hogy egyszerre biztosítsa a minőségi munkához szükséges urbánus infrastruktúrát, valamint a Duna-part és a környező zöldfelületek segítségével a természetközeliséget. A klasszikus értelemben vett építési terület mindösszesen 24 hektár, a projekt gyakorlatilag egy önálló vegyes funkciós városrész-fejlesztés, ahol 3.000 lakás, 250.000 m2 nettó irodaterület, 15.000 m2 kereskedelmi felület, szálloda, óvodák, bölcsődék, orvosi rendelő, alakul ki és körülbelül 30.000 városlakó (6.000 lakó és 24.000 dolgozó) talál otthonra és munkahelyre. A vízió középpontjában az ember áll. Így a fejlesztési koncepciót is hozzá igazítottuk. A BudaPart azokra koncentrál, akik a belváros és az agglomeráció előnyeit szeretnék ötvözni. Egy élő városszövet létrehozására törekszünk, melybe olyan funkciókat tervezünk, amelyek lehetővé teszik a közösségépítést. A BudaPart egyszerre kíván infrastruktúrában gazdag, kortárs város lenni és tágas terekben, rekreációt lehetőségekben bővelkedni. Budapest belvárosának déli kapujánál helyezkedik el a terület, számos közlekedési módot és útvonalat kínálva a megközelítésre. A BudaPart az M1-M7, valamint az M6 autópályák bevezető szakaszánál, vagyis a nyugatról és délről a fővárosba tartó közlekedési folyosó közelében található, valamint a Rákóczi-hídnak, a Könyves Kálmán/Hungária körútnak és az alsó rakpartoknak köszönhetően a város vérkeringésébe könnyen be lehet kapcsolódni. A városnegyed ütemeinek végig gondolása során az volt a cél, hogy már az első ütem átadása után is komplexnek érezzék az itt lakók és dolgozók. Jelenleg öt épület – az irodaház és négy lakóépület –, valamint az ezeket körülvevő út-, közműhálózat és park építése zajlik, mely során kialakulnak közlekedési csomópontok, gyalogos aluljáró és a szükséges szolgáltatások. A BudaPart főterén építi székházát Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb vállalata. A MOL Campus, egy 83 000 m² -es, 120 méter magas, 28 emeletes magasház lesz.

Property Market Kft

Kategória döntősei

Németvölgyi Residence

Megnézem

Fogaskert Istenhegy

Megnézem

Grand Corvin by Cordia

Megnézem

Az Év Közösségi Tere Kategória

Kategóriagyőztes

Egis Közösségi Munkatér

A több mint százéves múltra visszatekintő vállalat belső kultúraváltási célkitűzéseivel párhuzamosan újult meg a Lehel úton található kereskedelmi központ földszinti étkezője, ahol a nevéhez méltóan együttműködéssel, a munkavállalói igények előzetes felmérésével és figyelembevételével valódi közösségi munkatér került kialakításra. A recepció, lobby, kávézó-étkező és terasz funkciókat is magában foglaló terület kialakítását az Ambienta, Mauricio Flores, építész-tervező és az Europa Design csapata végezték, az Egis munkatársainak bevonásával, egy irodai audit keretében elvégzett felmérés alapján. Ennek során, a szervezeti kultúraváltás jegyében az Egis dolgozóit elsősorban arról kérdezték, hogy mi segítené a kollégáikkal történő eredményes együttműködést, a hatékony csoportmunkát. Az alapvető építészeti koncepció egy átlátható, letisztult tér megtervezése volt, amely a különböző bútorok elhelyezésével több funkció ellátását teszi lehetővé: Az akusztikus, magas háttámlás kanapék és fotelek elvonulásra, fókuszmunkára alkalmasak, a fali, és mennyezeti akusztikus panelek elhelyezése, illetve a fotelek hangelnyelő függönnyel történő leválasztása a nyitott térben történő kommunikáció zavartalanságát segíti, a telefonbeszélgetések pedig akár külön telefonfülkében is történhetnek. Ugyancsak a megbeszélések nyugodt lebonyolítását teszi lehetővé, az építész, Mauricio Flores által tervezett, a gyógyszergyár tevékenységére is utaló kapszula formájú akusztikus bútor. A munkálatok során külön kihívást jelentett a hétemeletes irodaépület mindennapi zavartalan működésének biztosítása, ami a beruházásban résztvevő összes partner részéről különleges odafigyelést és összehangolt csapatmunkát igényelt a 6 hónapnyi folyamatos munka alatt, így már az építkezés során megvalósult a tér koncepciójának alapgondolata, az együttműködés.

Europa Design

Kategória döntősei

OTP Bank Innovációs fiók - Árkád Bevásárlóközpont

Megnézem

Microsoft Community Area

Megnézem

Milestone Budapest Semmelweis

Megnézem

Az Év Irodája Kisvállalati díj Kategória

Kategóriagyőztes

Antavo

Nagy bennünk az ambíció. Többször felmerült a kérdés, hogy Szegedről tudunk-e világcéget építeni, vagy ehhez Budapestre, vagy talán Londonba kell-e költöznünk. Erre még mindig nem tudjuk pontosan a választ. Azt viszont igen, hogy a munkánk határokon, kontinenseken ível át, és végső soron mindegy is, hogy hol vagyunk. Szegedet nagyon szeretjük, és egyébként az egy főre jutó szoftverfejlesztők száma itt a legmagasabb az országban. Egy magyar ügyfelünk van csupán, a többiek Európában és Észak-Amerikában vannak, és milliók használják a megoldásainkat világszerte. Az Antavo egy szegedi központú startup vállalkozás 3 irodával Európában. Elsősorban a divat és kereskedelem szektorban működő vállalatok számára fejlesztünk egy újszerű marketingszoftvert, amivel hatékony és élvezetes hűségprogramokat lehet működtetni. Cégünket 2012-ben alapította 4 magyar fiatal Londonban, vállalkozói, marketing, pénzügyi és tech háttérrel. Sokáig kerestük az utunkat, de tavaly óta komoly szakmai sikereket értünk el: megháromszorozódott a bevételünk, valamint 14-ről 40-re nőtt a munkatársaink száma. Mára már Londonból költöznek hozzánk a kollégáink. Ennek a dinamikus fejlődésnek köszönhető, hogy szegedi irodánk kicsinek bizonyult, és új helyszínt kellett találni a meglévő budapesti és londoni irodáink mellett. A választásunk Szeged egy 200 éves, patinás, ikonikus épületére, a Kelemen utca 11. szám alatt található eklektikus műemlékére, a Mayer-házra esett. Már 2017-ben elindultak a munkálatok a 400 m2-es iroda kialakítására, ami előtte egy romkocsmának adott otthont. Azokban a termekben, ahol ma komoly meetingeket tartunk, régen dübörgött az alternatív zene. A tulajdonosok az egész épületet felújították, és az általunk bérelt épületrész a mi ötleteink, és ízlésünk szerint készült el - Kecsmár Attila, az Antavo egyik társalapítója és ügyvezetője esténként rajzolta meg az iroda terveit. A felújítási munkálatok alatt igyekeztünk megőrizni a hely eredeti jellegét, ezt próbáltuk kiegészíteni modern elemekkel - a régi és új ötvözése volt a cél. A falakról le lett verve a vakolat, megtartottuk az igazi téglafalak nagy részét, ezek lettek vegyítve korszerű térelválasztó megoldásokkal. Egyrészről a tégla barátságos és meleg érzetet ad, a modern megoldások pedig dizájnos külsőt eredményeznek. A beton plafonra tudatosan nem készült álmennyezet, a kábelek és klímaberendezések egy fémrácsban lettek elrejtve. A belmagasságot kihasználva, az iroda közepén létrehoztunk egy közösségi teret, melyet „buszmegállónak” hívunk, ide jövünk össze csoportos események alkalmával. Az iroda open office jellegét szerettük volna mindenhol megtartani, így az étkezőt is egy üvegfallal választottuk el a többi tértől. A helyiségben lévő beton liftaknába a konyha hűtőjét és a vizesblokkot tettük, és az étkező falára egy sárgára festett bicikli került. Ez leginkább dekoráció, de néha le is kerül onnan, és úgy körözünk vele az irodában, ahogy Anne Hathaway is teszi ’A kezdő’ című filmben. Mivel cégünk 4 helyszínről működik, fontos szempont volt, hogy legyen elegendő meeting room, ahová el tudunk vonulni a nemzetközi hívások, online konferenciák alkalmával. Egytől a nyolcszemélyesig összesen 4 meeting room került kialakításra, melyek az iroda közepén elhelyezkedve, térelválasztó funkciót is betöltenek a különböző csapatok között. A dekorációnál fontos szerepet játszott, hogy főként divatmárkákkal dolgozunk együtt, így ezt szerettük volna tükrözni a belső tereinkben is. A fashion világ meghatározó alakjai kacsintanak vissza ránk a falakról, sárga textilgombolyagok vannak néhány asztalon és polcon, és ugyanezen elv alapján kerültek a Singer varrógépek is a polcokra, hiszen egyszerre képviselik a múltat és a stílust.

Kategória döntősei

A WorldQuant budapesti irodája

Megnézem

ESTON iroda

Megnézem

Az Év Közösségi tere Különdíj Kategória

Kategóriagyőztes

Belvárosi Közösségi Tér

A Belvárosi Közösségi Tér 2017-ben nyitotta meg kapuit, végleges formáját a hely 2018-ban nyerte el. Hétköznapokon napi 12 órás nyitva tartással olyan ingyenes, több mint 30 foglalkozásból álló szolgáltatáscsomagot nyújtunk az V. kerületben élőknek, amelyet 0-99 éves korig bárki igénybe vehet, így ez a kezdeményezés egyedülálló az országban. A kellemes időtöltés és a közösségi programokon felül a Mérleg utcai intézmény elsődleges célja, hogy védőhálóként jelenjen meg a családok életében már a várandósság kezdetétől egészen a kamaszkor végéig. A pároknak és az egyedülálló szülőknek egyaránt segítünk a családdá válás és a gyermeknevelés lelki folyamatainak megélésében. Időszakos gyermekfelügyeletünk megoldást nyújt a szülőknek, ha néhány órás elintéznivalójuk akad, és nincs kire bízzák a gyermeküket. Az édesanyákat segítő és megértő közeg várja a Totyogó baba-mama csoportunkban, a babamasszázs tanfolyamokon. Mesélünk nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is Világjáró mesekörünkön. Külön figyelmet fordítunk az édesapákra. Nekik szólnak az Apa Akadémia előadásai, a babahordozási tanácsadás, és kifejezetten a munkaidő utáni Családi Ringató. A különböző generációk találkozási pontjaként is működünk, hiszen az idősebb korosztályt egészségmegőrző tánccal várjuk; szenior mesemondóink pedig mesélnek a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nyári táboraink, játszószobánk, mozgásfejlesztő-, zenei-, alkotó-, táncos és a meseterápiára épülő foglalkozásaink népszerűek mind a gyerekek, mind a felnőttek körében, nem beszélve arról, hogy ingyenes elérhetőségük még jókora anyagi terhet is levesz a családok válláról.

Kategória döntősei

Egyszülős Központ

Megnézem

Door Coworking Office

Megnézem

Millenáris Startup Campus

Megnézem

Az Év Irodája Evolúciós díj Kategória

Kategóriagyőztes

ION - Dealogic Planet by Stay in Hungary Kft / Mashroom Design

Az amerikai szoftverfejlesztő cég az ION-Dealogic Planet idén átadott új, budapesti irodájának tervezése során a kulcsszavak a dinamizmus, flexibilitás, fejlődés és kapcsolódás. Kapcsolódás térben és időben, fizikálisan és virtuálisan, lokálisan és globálisan egyaránt, mely dimenziók összessége az Eiffel Square irodaház 5.emeletén két szárny összenyitásával, összesen 1400 négyzetméteren valósult meg. A cég a világ 9 nagyvárosában létesített irodát. Ezeket a nagyvárosokat idéztük meg tárgyalókként és break out területenként a Globalitás jegyében. New York, London, Sao Paulo, Peking, Sydney, Mumbai, Tokio, Hong-Kong és Budapest lokális kapcsolódásának ad teret az open office elrendezés, melyeket jelentős mennyiségű és méretű break out zónák, a közös pihenő időnek helyet adó zárt kávézó, az iroda középpontjában elhelyezett „cooperation zone” illetve a multifunkcionálisan használható auditórium kapcsolnak össze. Az egyes nagyvárosokat mind saját szemüvegünkön keresztül vizsgálva, architekturális megközelítésben, színek, formák, épülettípusok által inspirálva fogalmaztuk meg. Így ragadtunk ki például Mumbaiból egy nyüzsgő, városi utcarészletet, neonfényekkel, növényekkel és olyan street art alkotásokkal, melyeket magyar művészek segítségével hívtunk életre. Tokió nyüzsgő, száguldó városából a metrót emeltük ki. Az áramlást, mozgást, haladást a grafikában jelenítettük meg, ezt ötvöztük tradicionális építészeti elemekkel, így jött létre a metró kocsit megformáló tárgyaló. A metróhoz tartozó „váró” pedig Tokió jellegzetes színű burkolatait sorakoztatja fel. New York, mint a cég egyik alapító országának nagyvárosa központi helyet és funkciót kapott. A két szárny összenyitásával létrejött centrális térben egy irodán belüli kávézót alakítottunk ki. Ez lett a New York kávézó, mely a felhőkarcolók korának hajnalát idézi, art-deco és modernista formai elemek ötvözetével. A másik alapító ország fővárosát, London két arcát is megjelenítettük. Az átjáró adta térben dupla tárgyalóként jelenik meg a klasszikus utcakép színes ajtajaival, téglaburkolatával és metró feliratával. A tárgyalók akusztikai burkolata beton és filcburkolat egyedi kombinációjában valósult meg. A parkok városaként London Garden nevű break-out pihenővel csaltuk be az irodába a főváros természet közeliségét, amely növényeivel és parkot idéző grafikájával teremti meg a hangulatot. Ügyfélképviselet, generál tervezés és project management: Stay in Hungary Kft, B.Nagy Ferenc, Oszvald Lilla, Elszászer Dániel. Belsőépítészet: Bodrogi Fanni, Gáti Anna, Hitka András, Megyeri Noémi, Szegő Gábor, Zengővári Attila Építészeti tervezés: Bukovszky Péter, Halász Györgyi Kivitelezés: ConNext Hungary Kft, Csiri Sándor Fotó: Filep Krisztina, aszisztense Besenczi Richárd

Kategória döntősei

SAP Iroda

Megnézem

Cushman & Wakefield PSC – 2. ütem

Megnézem

EY office 2.0

Megnézem

Az Év Irodája Employer Branding díj Kategória

Kategóriagyőztes

Ericsson House

Az Ericsson Ház egy minden szempontból csúcsmodern székház és Kutatás-Fejlesztési Központ a Duna budai oldalán, az Infoparkban. Az irodaterülettel, közösségi terekkel, étteremmel, kávézóval, konferencia termekkel együtt létrehozott szellemi bázison találhatóak a hazai Ericsson K+F központjának fejlesztő laboratóriumai, valamint itt kapott helyet a cég budapesti technológiai inkubátorháza, az Ericsson One/Garázs is. A XXI. század elvárásainak megfelelő szintű megoldásokat felvonultató Duna-parti épület LEED Gold környezetvédelmi minősítéssel rendelkezik, mind az öt környezeti kategóriában (környezeti szempontból előnyös elhelyezkedés, vízfelhasználás hatékonysága, energia és légkör, anyagok és anyagi eszközök, belső környezet minősége) fenntartható megoldásokkal épült. Az Ericsson Ház egyik fő meghatározó eleme a nyitottság. Ez a szellemiség jelenik meg az épület építészeti alapkoncepciójában és napi működésében is. A kollégák közötti gyors interakcióik lehetőségét támogató kialakítás (kislétszámú és nagyobb befogadó képességű társas terek, gyors kommunikációt támogató mini tárgyalók, intenzív kooperációt elősegítő, kevés bútort tartalmazó ún. „scrum” szobák, konferencia központ, stb.) mellett segíti a szakmabeliekkel, diákokkal való találkozás lehetőségét is. Emellett zöld, belső és külső teraszok, a feltöltődődésre, kikapcsolódásra alkalmas rekreációs centrum, bicikli tároló, öltözők, zuhanyzók is várják az ericssonosokat. A világos, tágas és rugalmas munkakörnyezet kínálta előnyökhöz bónuszként kapcsolódik a Duna-part vonzó közelsége, valamint a modern, sportolásra, pihenésre és aktív kikapcsolódásra is alkalmas parkosított zöldkörnyezet (Kopaszi-gát, egyetemi kampusz, Tüskecsarnok, stb.). Az Ericsson Házat, a svéd központú vállalat budapesti székházát, belső berendezését mindenben az Ericsson igényeire szabták. Tereiben az Ericsson hosszú évek alatt fejlesztett, különböző csoportokkal (HR, kutatók, ergonómiai szakemberek, stb.) közösen kialakított holisztikus Ericsson Workplace Design koncepciója jelenik meg a magyar igényekre szabva, azzal szerves egységben, de mégis egyedi módon. Az emeletek szociális, együttműködő, a kommunikációt elősegítő térstruktúrái a 2 és 200 fő közötti csapatok munkavégzését segítik elő. Az adaptív csapatok különböző igényeihez illeszkedik a részben fix, részben változtatható íróasztalokkal berendezett irodai környezete, a megbeszélések helyszínének rugalmassága (foglalhatóság, átrendezhetőség, stand-up meetingek is). Itt az iroda falainak egy része is a kreativitás, a kétkeziség, a “craftmanship” ügyét szolgálja, azok rajzolhatóak, lemoshatóak és újraírjatóak összhangban az egyszerű térstruktúrával, az azt lehetővé tevő koncepcióval. Ugyanilyen gondolatiság mentén készült a földszinti “garázs/One”, az inkubációs központ is, ahol minden mozgatható és változtatható, és ahol forrasztani, vágni és szerelni lehet. Az egyediség fokmérője a közösségi helyekben kiállított Ericsson kortárs gyűjtemény is, amelynek több mint félszáz darabja elgondolkodtató ellenpontot nyújt a reál innovációhoz.

Kategória döntősei

Celanese "Velük, nekik építettük"

Megnézem

FrieslandCampina Service Centre EMEA Kft.

Megnézem

Az amerikai FLOWSERVE új Kutatás-Fejlesztési Központja, Budapest

Megnézem

Az Év Lakóingatlan Fejlesztése Kategória

Kategóriagyőztes

Kapás 21 by Cordia

Csendes, budai utcában, új építésű lakásban lakni a Duna közelében igazi unikumnak számít. A II. kerület városközponthoz közeli negyedei a legnépszerűbb budai lakáscélpontok, egyre korlátozottabb beépíthetőséggel. A II. kerület Országút, Víziváros, Felhévíz, valamint az I. kerület Víziváros és Váralja városrészei, összefoglaló nevükön Bel-Buda egyik utolsó üres telkén épült fel a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia prémiumkategóriás lakóháza, a Kapás 21. Bel-Budán a terület városszerkezetéből adódóan igen szűkös a lakóingatlan-fejlesztésre alkalmas területek kínálata, így az újépítésű projektek és lakások száma is minimális – ezért is számít különlegesnek a Cordia fejlesztése. Az építkezés 2016 szeptemberében indult el, a lakások átadására 2018 végén kerül sor. A Rózsadomb lábánál fekvő lakóövezet egyik legmagasabb presztízsű környékén megtalálható 8 emeletes, új építésű ingatlanban 98, változatos kialakítású, modern lakás található. A FBIS Építészműterem által tervezett Kapás 21-ben több mint 6300 négyzetméteren alakítottak ki otthonokat, a földszinti, saját belső kerttel rendelkező lakásokhoz összesen több mint 500 négyzetméter zöldfelület tartozik. Az épület vegyes - lakóépület és apartmanhotel - funkciójú, a hozzá tartozó kiszolgáló funkciókkal, mélygarázzsal és egy földszinti helyiséggel, ahol a szálloda kávézója alakítható ki. A lakások, apartmanok mindegyike rendelkezik terasszal, loggiával vagy erkéllyel. A bejárati szinten lévő 5 lakás közvetlen kertkapcsolattal rendelkezik az udvar felé. A prémium minőségben felépülő, prémium helyszínen található ingatlan különlegessége, hogy mindegyik lakás okosotthon is egyben, a két legfelső (7-8.) emeleten elhelyezkedő, páratlan panorámájú lakásokat pedig mennyezethűtéssel és –fűtéssel látták el, amit külön hőszivattyús rendszer működtet. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha a 7-8. emelet önálló épület lenne, AA+ energetikai minősítés volna rá érvényes a jelenleg hatályos jogszabályok szerint. A tervezett épület a szomszédos telkeken lévő sokszínű, és különböző magasságú épületek között alakít ki rendet. Az alsó 5 szint a szabályozás szerinti 18 méteres homlokzatmagasságot tartja, egységes tömbje nyugalmat, visszafogott mozgalmassága kellő játékosságot ad. A felsőbb szintek visszahúzott tömegeinek mozgatása a szomszédos épületek különböző magasságait hidalja át. Az alsó egységes tömeget az esztétikumot és a tartósságot figyelembe véve ragasztott téglaburkolattal alakítják ki, míg a felette lévő visszahúzott tömegek visszafogottabb, világos kőburkolatot kapnak, antracit üveg betétekkel. Az erkélylemezek, loggiák és a külső menekülőlépcső vasbeton szerkezetét Schöck hőhídmegszakítóval alakítják ki, ezáltal megjelenésük úgy maradhat karcsú és esztétikus, hogy közben a mai hőszigetelési követelményeket is teljesítik. Az épület környezetére is a sokszínűség jellemző, mind funkcionális, mind építészeti értelemben. A Kapás utca épületei közül a szakorvosi rendelőintézet kerületszerte a legismertebb. A Csalogány utcai kereszteződés közelében több irodaház is épült, a Margit körút csomópontja felől a lakóházak dominálnak. Az épülettől néhány perces sétával elérhető a Duna-part, a Millenáris Park, a Budai Várnegyed vagy éppen a Margit-sziget, de a közelben található a Mammut bevásárlóközpont is. A Kapás 21 lakásai nem csak értékálló, de kiemelten magas hozamú befektetést is jelentenek, tekintettel a beépíthető telkek szűkösségére és arra, hogy a kereslet az itt lévő lakásokra évtizedek óta változatlanul magas. Az elegáns budai környezet, a kiváló szolgáltatási és közlekedési ellátottság és a városközpont egyszerű elérhetősége népszerűvé teszi az ingatlant a bérlők körében is. Tavaly a Kapás21 a legjobb budai ingatlanfejlesztés díját nyerte el a 100 lakásosnál kisebb beruházások körében a Portfolio Lakás 2017 Konferencia résztvevői és a portál olvasóinak voksai alapján.

Az Év Ingatlanfejlesztése Különdíj Kategória

Kategóriagyőztes

Az Év Tervezett Hotel Projektje Kategória

Kategóriagyőztes

Kategória döntősei

IN Budapest

Megnézem

A&O Hostel Budapest (Csengery utca)

Megnézem

Luxury Lifestyle Hotel (Hold utca)

Megnézem

Az Év Feltörekvő Személyisége Kategória

Kategóriagyőztes

Real Estate Awards Életműdíj Kategória

Kategóriagyőztes

Az Év Ingatlanfejlesztése Kategória

Kategóriagyőztes

Telekom székház

Az ország legnagyobb és egyik legmodernebb irodája, a Telekom és a T-Systems új, közös székháza 2018 nyár végére készült el. A Budapest arculatát is meghatározó székház a WING Zrt. fejlesztésében valósult meg, az épületet hosszú távú bérleti szerződés keretében használja a Telekom és a T-Systems. A székház mintegy 100 ezer négyzetmétere (58 ezer m2 bérbeadható terület) és kilenc szintje közel 4.500 dolgozónak biztosít munkahelyet. A székház és munkahely funkciók mellett célként jelent meg az emberközeli munkahely kialakítása, hogy az épület közösségi térré és élménnyé is váljon, ezért az irodaház tervezésekor fő szempont volt a kreatív és inspiráló munkakörnyezet kialakításán kívül a munkavállalói well-being. A Telekom székház landmark megjelenését meghatározza a főbejárata. Az itt található szokatlan léptékű kivágás és a 22 m magas oszlopcsokor hatalmas építészeti gesztus, amely az épülethez kapcsolja a publikus városi teret, egyúttal lebegős megjelenést és nyitottságot sugall. Az épület homlokzata homogén, monolit struktúra, amely a függőleges lamellákkal kap megkülönböztető jelleget és a dinamikus törések és bemarások teszik egyedivé és barátságossá. A belső terek egy képzeletbeli tengelyre felfűzve a főbejárattól kiindulva az árkád, a fedett átrium és a zöld udvar tér-soraként épülnek fel. Az impozáns előcsarnok üzleti-baráti találkozók, informális megbeszélések, vagy kiállítások színhelye is lehet. A dolgozók számára elérhető udvaron egy nagy közösségi kert és rekreációs terület alakult ki, kültéri munkahelyekkel. A 2 ezer négyzetméter alapterületű belső kert mellett -, ebben egy 150 négyzetméter felületű belső tó -, a dolgozók kikapcsolódási lehetőségét többek közt a tetőszinten található fitnesz és wellness központ és panorámás futópálya biztosítja. Továbbá rendelkezésre áll két étterem – 350 és 150 befogadóképességű - 2.600 adagos konyhával, két minőségi kávézó, valamint egy 300 fő befogadóképességű, három részre osztható konferenciaterem. A belső kialakításánál a maximális transzparencia, a fényviszonyok, az optimális levegőcsere és az akusztika kapták a főszerepet. Az irodaházhoz tartozó háromszintes mélygarázst 3 lehajtón keresztül lehet megközelíteni, az eligazodást és az optimális használatot intelligens parkolási rendszer segíti. 1.350 db autó, 50 db motor és 329 db kerékpár helye biztosított a felszín alatt, amelyekhez tartoznak még öltözők, 50 db elektromos autótöltő hely és autómosó. Az épületben összesen 27 felvonó segíti a közlekedést, mely a mozgáskorlátozottak számára is biztosított. A székház fejlesztésében mintegy 150 alvállalkozó és beszállító működött közre. 80 ezer köbméternyi betont, 10 ezer tonna betonacélt, valamint 26 ezer négyzetméternyi homlokzatüveget használtak fel az építkezés során. Naponta technológiától függően átlagosan 800 munkás dolgozott a 28 hónapig tartó építkezésen, de a csúcsidőszakban a létszám még az 1500 főt is meghaladta. Beruházó: WING | Schőmer Norbert, Tornyi Barna, Szekér László Generál tervező: TIBA Építész Stúdió | Tiba János, Király Zoltán, Nicki Tamás, Honti Viktória, Beczner Balázs Műszaki ellenőr: Tomlin Kft Generál kivitelező: Market Építő Zrt.

Plantart

Kategória döntősei

GTC White House

Megnézem

Promenade Gardens

Megnézem

HillSide Offices

Megnézem

Az Év Ingatlanpiaci Személyisége Kategória

Kategóriagyőztes

Az Év Property Management cége Kategória

Kategóriagyőztes

Kategória döntősei

Horizon Development

Megnézem

Cushman & Wakefield Kft.

Megnézem

CBRE Kft.

Megnézem

Az Év Facility Management Cége Kategória

Kategóriagyőztes

STRABAG Property and Facility Services Zrt.

A STRABAG Property and Facility Services Zrt. története, piacvezető státusza 13 éves múltra tekint vissza. Működésünk első évében 5 milliárd forintot meghaladó, 2018 végére közel 19 milliárdos forgalmat érünk el a több, mint 4 millió négyzetméteren ellátott teljes körű üzemeltetési szolgáltatásainkkal, mellyel alapításunk óta folyamatosan Magyarország piacvezető létesítménygazdálkodó vállalata vagyunk. Elsődlegesen a nagyobb ingatlan portfólióval rendelkező cégek, ingatlanfejlesztők, intézményi befektetők, ingatlanalapok számára kínálunk teljes körű, integrált ingatlanüzemeltetési (FM) és ingatlankezelési (AM+PM) szolgáltatásokat. Az ügyfelekre szabott szervezeti felépítésünk és a gyors reakcióidőt lehető lehetővé tevő országos lefedettségünk biztosítja megbízóink számára a problémamentes működést. Az ügyfélközpontú szemlélet és magas szintű szolgáltatás nyújtása mellett a STRABAG Property and Facility Services Zrt. értékei között tartja számon a fenntartható és átlátható működést. Cégünk számára kiemelt fontosságú a társadalmi felelősségvállalás kérdése, ezért több civil szervezetet és gyermekekkel foglalkozó intézményt is támogatunk: a Bátor Tábor Alapítványt, a Heim Pál Gyermekkórházat, a II. számú Gyermekgyógyászati Klinikát (a Tűzoltó utcai gyermekklinikát), a Szemem Fénye Alapítványt, a Team Heart Csemete Alapítványt, valamint a Rett Szindróma Alapítványt. A Létesítménygazdálkodói és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetségének (LEO) alapító tagjaként, alelnöki és felügyelő bizottsági elnöki szerepvállalásunk mellett, több munkacsoportban is aktívan részt vettünk szakértő kollégáink bevonásával, a negyedévente mért és publikált LVHI index folyamatos elkészítésében, valamint a LEO FM Benchmarking kutatásában, amelynek eredményeként egy olyan kiadvány született, amely a létesítménygazdálkodási terület legjobb működési gyakorlatainak adatait elemzi és adja közre a fogyasztók számára közérthető, nyomon követhető módon.

Kategória döntősei

DOME Facility Services Group Kft.

Megnézem

KRAFT FM Kft.

Megnézem

ATALIAN Zrt.

Megnézem

Az Év Tanácsadó Cége Kategória

Kategóriagyőztes

Kategória döntősei

CBRE Kft.

Megnézem

ESTON International Zrt.

Megnézem

Jones Lang LaSalle Kft.

Megnézem

Az Év Asset Management Cége Kategória

Kategóriagyőztes

CPI Hungary Kft.

A CPI Property Group Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb ingatlanpiaci vállalatcsoportja, és európai szinten is egyre jelentősebb szereplővé válik. A tavalyi év végén portfoliója több mint 420 ingatlanból állt, amelyek 11 országban helyezkednek el. A Cseh Köztársaságban a CPI PG birtokolja a bevásárlóközpontok túlnyomó részét, vagyis gyakorlatilag minden nagyvárosban, illetve nagyobb kisvárosban üzemeltet bevásárlóközpontot, és több mint 12 000 lakást ad bérbe. A vállalatcsoport az ország egyik legnagyobb szállodatulajdonosának is számít – például a CPI üzemelteti többek közt a Clarion láncot – és összesen több mint 10 000 szállodai ágyat tudhat magáénak. A CPI legújabb zászlóshajója a nemrég befejezett Quadrio irodaépület, amely Prága központjában található. A kereskedelmi ingatlanok, irodaházak és lakások bérbeadásán és igazgatásán kívül a CPI az építőiparban is tevékenykedik. A CPI nemrégiben felélénkült nemzetközi kötvénypiaci tevékenysége újabb lökést kapott, miután a Moody’s hitelminősítő a vállalatcsoport értékelését BAA2 fokozatra emelte, ezzel a CPI kötvényeket még vonzóbbá tette a lehetséges befektetők számára. Az elismert ügynökség először egy évvel ezelőtt minősítette befektetési fokozatra a CPI Property Group-ot. A CPI Property Group első féléves árbevétele, 245 millió euró volt, amely 21%-os éves növekedést jelent, megőrizve domináns pozícióját a Cseh Köztársaságban, Berlinben és a közép-kelet-európai régióban. A működési bevétel 26%-kal, 156 milliárd cseh koronára emelkedett. 600 millió eurónyi kötvényt értékesített a CPI külföldi befektetőknek az elmúlt hónapban Londonban. A héten kapott díj is alátámasztja a CPI dinamikus fejlődésének piaci elismerését. A Prágában tartott 13-ik „Czech 100 Best” versenyen, a CPI Property Group nyerte meg a díjat a ’Dinamikus növekedés és stabilitás’ kategóriában. CPI Property Group történetének második legnagyobb, euróban denominált kötvénykibocsátását bonyolította le az elmúlt hónapokban. A sikeres kötvénykibocsátással a vállalat évente több millió eurónyi kamatot spórolhat meg korábbi, cseh koronában denominált kötelezettségeinek refinanszírozásával. Ez egyben arra is utal, hogy a CPI Property Group a nagy nemzetközi befektetők kedvéért, legyenek azok Londonban, Zürichben vagy épp Tokióban, kilép a cseh kötvénypiacról. Novemberben a CPI 600 millió euró, vagyis nagyjából 15,5 milliárd cseh korona értékben helyezett el kötvényeket londoni befektetőknél. A vállalatcsoport vezérigazgatója és ügyvezető igazgatója, Martin Němeček elmondása szerint a kereslet több mint háromszorosa volt a kínálatnak, kikényszerítve a tranzakciók összértékének növelését is az eredetileg tervezett 500 millió euróról.

Kategória döntősei

TriGranit

Megnézem

Diófa Alapkezelő Zrt.

Megnézem

S IMMO APM Hungary Kft.

Megnézem

Az Év Fejlesztő Cége Kategória

Kategóriagyőztes

Kategória döntősei

Futureal-csoport

Megnézem

Horizon Development

Megnézem

GTC Magyarország Zrt.

Megnézem

Az Év Proptech Megoldása Kategória

Kategóriagyőztes

Invensol Hungary Kft.

SAM - Az okos iroda velünk él, velünk változik. A globális és regionális vállalatok részéről egyre növekvő igény jelentkezik a rugalmas munkakörnyezet megvalósítására, az úgynevezett okos irodák működtetésére. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Egy okos iroda folyamatosan alkalmazkodik a felhasználók igényeihez. Nem tart fenn kihasználatlan tereket és eszközöket, ezzel biztosítja a környezettudatosságot, és természetesen költséghatékonyan üzemel. A munkavállalók számára, mindehhez, egyszerű és kényelmes hozzáférést biztosít, figyelembe véve az egyéni és csoportos igényeket. Legyen szó akár egy rövid távú projektről, amely intenzív, közös munkát igényel a projekt tagoktól, vagy éppen azokról a munkatársakról, akik rendszeresen kívánnak élni az otthonról dolgozás lehetőségével. A munkáltató számára pedig fontos, hogy az eszközei hatékony kihasználtságáról gyors és átlátható kimutatásokat kaphasson a megfelelő optimalizálás érdekében. Az Invensol Space and Asset Managment (SAM) egy olyan innovatív rendszer, mely mindezen elvárásokat egyszerre teljesíti. A SAM föltérképezi az okos irodát, megjeleníti az egyes munkaállomásokhoz tartozó eszközöket, melynek köszönhetően a felhasználók lefoglalhatják kedvenc asztalukat egy napra, vagy akár több hónapra. A SAM biztosítja a valós idejű, nagyszámú adatok elemzését és konszolidációját a menedzsment számára. A SAM több modulból épül fel, mely lehetővé teszi, hogy a különböző funkciók más és más hozzáférésekkel, biztonsági szinttel, valamint más megjelenítési felülettel rendelkezzenek. Jelenlegi partnereink, a rugalmas munkakörnyezet bevezetésével és a SAM támogatásával, akár 25%-os ingatlanköltség megtakarítást is elérnek. Hisszük, hogy minden vállalati kultúra más, és minden irodának megvannak a sajátosságai. Éppen ezért a SAM minden partnerünk esetében személyre szabott és az adott igényekhez igazodik.

Kategória döntősei

UP2VR Rematerial

Megnézem

Helix Kft.

Megnézem

Keocko Holding Kft.

Megnézem

Az Év Finanszírozó Cége Kategória

Kategóriagyőztes

Kategória döntősei

OTP Bank Nyrt.

Megnézem

UniCredit Bank Hungary Zrt

Megnézem

Gránit Bank Zrt.

Megnézem