Az Év Irodája

Zoetis

Adatlap megosztása

Cím: 1126 Budapest, Csörsz utca 41.

Átadás éve: 2020 Q4

Ingatlan mérete: 425 m²

Irodában dolgozók száma: 18

Bérlő cég: Zoetis Hungary Kft.

Irodabútor

Europa Design

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Üzemeltetés

first facility Ingatlankezelő Kft.

Irodaszőnyeg, padló

Decor Floor Kft.

Növénydekoráció

Gourmet Garden - Grofie

Fotók

Bódis Krisztián / budapestimages.com

Költöztető cég

Frachtmeister International

Design & Build

Cushman & Wakefield Design & Build Hungary

Kivitelezés / Fitout

FITOUT Zrt.

Fotók

3Sixty Media

Kivitelezés / Fitout

Bravogroup Rendszerház

Világítástechnika

Lampalu Design - Nagy Attila

Ingatlantulajdonos

Deutsche Asset & Wealth Management / DWS

Rövid bemutatkozás

A Zoetis Inc. a világ legnagyobb gyógyszer- és oltóanyag-gyártója háziállatok és haszonállatok számára. A vállalat korábba a Pfizer, a világ legnagyobb gyógyszergyártójának, leányvállalata volt. A vállalat közvetlenül forgalmazza a termékeket 45 országban, és több mint 100 országban értékesíti a termékeit.


A Zoetis a költözés előtt is a MOM Parkban bérelt irodaterületet, így az átköltözés nem jelentett nagy kihívást a projektmenedzsment csapatnak. A korábbi irodaterület osztott, külön bejáratos hátrányából indulva olyan új irodaterületet kerestek, ahol egy területen, kényelmetlen közlekedők és köztes lépcsőházak nélkül tudnak hatékonyan kommunikálni és dolgozni. Nem kellett messzire menni, szerencsére a szomszédos irodaházban, a Gellért Toronyban egy régóta kiadatlan irodaterületen megtalálták a megfelelő körülményeket.


A jelen körülmények két ok miatt is hatalmas kihívást jelentettek. Egyrészt olyan irodai környezetet kellett kialakítani, ahová örömmel térnek vissza a cég dolgozói, másrészt a főbb döntéshozók külföldről nem tudtak a helyszínre utazni. Ez utóbbi és a szoros ütemezés miatt döntött úgy a cég, hogy a Cushman & Wakefield Design + Build csapatát bízza meg az iroda kialakításával. A tervezés és kivitelezés szoros együttműködése nem csak az ütemezést gyorsította fel, hanem sok esetben költségmegtakarítást is eredményezett.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A korábban említettek szerint a tervezési folyamat során egy olyan funkcionális irodatér kialakítása volt a cél, ahová a Zoetis dolgozói örömmel töltenek időt, így megfelelő arányban kellett vegyíteni az egyedi munkavégzésre és a kollaborációra alkalmas tereket. Az új iroda megtervezése speciális módon történt, mert javarészt a globális arculati kézikönyv adta a tervezési irányokat - kötött alaprajzi elrendezéssel, előírt szőnyegtípussal, rögzített színpalettával és a meglévő bútorok felhasználásával - így csak néhány ponton kapott a belsőépítész csapat teljesen szabad kezet, mint pl. egyedi bútorok megtervezése, soft seating, terasz bútorok és design lámpák kiválasztása.