Az Év Asset Management Cége

WING

Adatlap megosztása

Cím: 1095 Budapest, Máriássy utca 7.

Rövid bemutatkozás

A WING a hazai ingatlanpiac vezető, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása jelentős fejlesztési és befektetési projektportfólióval és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal. A cég minden piaci szegmensben aktív, irodákat, ipari ingatlanokat, kereskedelmi célú ingatlanokat, szállodákat és lakóingatlanokat is fejleszt. Az elmúlt 20 év során mintegy egymillió négyzetméternyi ingatlant fejlesztett és jelenleg mintegy 540.000 négyzetméter saját tulajdonú ingatlanportfoliót kezel és üzemeltet, amelynek 45%-a iroda, 43%-a ipari, és a maradék kereskedelmi és szállodai ingatlan. A WING tulajdonában álló irodák az Infoparkban mintegy 100.000 négyzetméter, köztük az Ericsson székház és evosoft székház, valamint az Infopark B, C, D, I épülete, továbbá a Telekom székház, Szerémi Irodaház, Gizella Loft, Gizella Campus, Máriássy Ház, Honvéd Irodaház. Az ipari területen portfolióját képezi Budapest északi részének legnagyobb felépült logisztikai parkjai, az East Gate- és a LOGIN Business Park.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A WING folytatta befektetői tevékenységét, 2020 márciusában újabb sikeres részvényvásárlási program során, további 10 százalékos tulajdonrészt vásárolt a 2019 december óta a WING tulajdonban álló Lisalán keresztül az ECHO Investment-ben, Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalatában. Így a Lisala a korábbi 56-ról közel 66 százalékra növelte részesedését a cégben, ezáltal a magyar tulajdonú WING tovább erősítette régiós jelenlétét.
A WING 2020 májusában befektetési portfoliójának bővítése és növekedési terveinek megvalósítása érdekében 54,7 milliárd forintnyi forrást vont be a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramja keretében. A jegybank és egyéb intézményi befektetők által lejegyzett vállalati kötvények futamideje 10 év, hozama 3,56 százalék. A kibocsátás sikere egyértelmű pozitív visszajelzés a piac részéről a vállalat professzionalitására, stabilitására, megbízhatóságára és piaci erejére vonatkozóan.
A WING az elmúlt években a magyar ingatlanpiac egyik vezető, immáron jelentős régiós jelenléttel is bíró szereplőjévé vált, amely minden ingatlanpiaci szegmensben jelen van. A fókuszterületet jelentő irodaházak mellett, ipari ingatlanok, kereskedelmi ingatlanok, szállodák és lakóparkok is a portfoliója részét képezik. A WING a hazai irodaszektor piacvezető képviselője, melynek világszínvonalú fejlesztései a világ vezető nagyvállalatainak székházépületei, köztük a Magyar Telekom székháza, az Ericsson székháza vagy a 2020 decemberében átadott Siemens-evosoft székház. A vállalat diverzifikált ingatlanportfoliója híven tükrözi a WING prudens befektetői stratégiáját. A WING fejlesztői tevékenysége itthon és a régióban, Lengyelországban is aktív. További folyamatban lévő beruházásai a Liberty Irodaház, a BB Hotel, a Kassák Residence és Kassák Passage lakóparkok, valamint a Park West és Metropolitan Garden lakóprojektek. Lengyelországban pedig a cég leányvállalata, a legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő, az Echo Investment fejlesztésében épül számos lakó és irodaprojekt, köztük városképformáló nagyprojektek, mint a varsói Brewery, vagy a katowice-i Face2Face – melyek közül az utóbbit a napokban adták át. Az elmúlt években gyors növekedést produkáló ingatlanfejlesztő, a várakozások szerint, az elkövetkező időszakban további fejlődés előtt áll.


Referenciák

Többek között: Magyar Telekom, Ericsson Magyarország, Siemens, evosoft, TÜV Rheinland, GE, alza.hu, Strabag Építő