Az Év Fejlesztő Cége

WING

Adatlap megosztása

Cím: 1095 Budapest, Máriássy utca 7.

Rövid bemutatkozás

A WING Magyarország egyik vezető ingatlanfejlesztő-és befektető vállalata, amely elkötelezett a hosszú távú értékteremtés mellett, ezáltal hozzájárul az épített környezet fejlődéséhez magas építészeti minőségű és funkcionális épületek megvalósítása révén. A WING Magyarország piacvezető irodafejlesztője és első számú székház fejlesztője, nemzetközi nagyvállalatok központjait építette fel (pl.: Allianz, E.ON, Ericsson, MTV, Siemens-evosoft, Telekom). Minden ingatlanpiaci szegmensben aktív szereplő (iroda-, ipari és logisztikai-, hotel-, lakó- és kiskereskedelmi ingatlanok). Jelentős fejlesztési- és befektetési portfólióval rendelkezik, továbbá a BÉT vezető ingatlanpiaci kötvénykibocsátó cége. Külföldi befektetőként, regionális szinten is jelentős szereplő, a vezető lengyel ingatlanfejlesztő, az ECHO Investment többségi tulajdonosa.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

2019 decemberében a WING a Lisalán keresztül megvásárolta az Echo Investment, a legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő 56 százalékos, többségi tulajdonrészét, amihez 2020-ban egy újabb vásárlás keretében további 10 százalékot szerzett. Az Echo Investment a legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő cég, és az egyetlen, amely egyszerre van jelen a lakó-, az iroda- és a kiskereskedelmi piacon. A tranzakcióval a WING tovább erősítette lengyelországi és egyúttal régiós ingatlanpiaci jelenlétét.
A hazai piacon változatlanul zajlanak a WING fejlesztései, építés alatt áll a 40 ezer négyzetméter alapterületű Liberty, a dunai panorámás B&B Hotel, az East Gate Business Park D3 csarnoka, a zuglói közlekedési csomópontban elhelyezkedő Gizella LOFT irodaház, valamint LIVING ernyőmárka alatt, a Kassák Passage, Park West 1-2 és Metropolitan Garden lakóprojektek is. A lakóprojektek mindegyike okosotthonokat és közösségi szolgáltatásokat is kínál.
A futó projektek közül 2020 utolsó negyedévében kerül átadásra a Siemens-evosoft új, közel 22 ezer négyzetméter összterületű, LEED Gold minősítésű, környezettudatos székháza, valamint 2020 Q3-ban átadásra került a 700 lakásos, Magyarországon elsőként közösségi szolgáltatásokat kínáló Kassák Residence lakópark, a Kassák projekt első ütemének 234 lakása is.
Mindezeken túl a WING 2020-ban a befektetési portfóliója bővítése és a növekedési terveinek megvalósítása érdekében 54,7 milliárd forintnyi forrást von be a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának keretében.


Referenciák

Magyar Telekom, Ericsson Magyarország, Siemens-evosoft, BB Hotel, Nilfisk