Az Év Fejlesztő Cége

WING Zrt.

Adatlap megosztása

Cím: 1095 Budapest, Máriássy 7.

Rövid bemutatkozás

A WING a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége, emellett jelentős régiós ingatlanpiaci szereplő, többségi tulajdonában áll Lengyelország piacvezető lakóingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment. Magántulajdonban lévő magyar ingatlanvállalkozás, amely elkötelezte magát a hosszú távon is értéket teremtő, magas építészeti minőséget képviselő projektek megvalósítása és az épített környezet fejlesztése mellett.
A WING az ingatlanpiac minden szegmensében jelen van, így irodák, ipari és logisztikai ingatlanok, kiskereskedelemi projektek, szállodák és lakófejlesztések is a portfoliója részét képezik. Cégfilozófiájában nagy hangsúlyt kap a vállalati társadalmi felelősségvállalás, valamint a fenntartható épületek létrehozása. A WING 1999-es alapítása óta mintegy 1,1 millió négyzetméternyi ingatlant fejlesztett Magyarországon. Vezető nagyvállalatok partnereként azok nemzetközi szintű ingatlanigényére nyújt hosszú távon megoldást. Magyarország egyik legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlanvállalkozásaként világszínvonalú épületeket valósít meg, Budapest arculatát meghatározó projekteket fejleszt. Kiemelt célja, hogy az épületek környezettudatosan, a dolgozók jóllétét, egészségének megőrzését támogatva valósuljanak meg. A fejlesztések során az energiahatékony működés, a környezettudatos anyaghasználat, a tudatos vízfelhasználás, az optimalizált világítás, a környezettudatos gépészeti technológiák és hulladékkezelés meghatározó szempontok.


Tevékenységi területek:  • Ingatlanfejlesztés – minden ingatlanpiaci szegmensben aktív
    (Irodaházak, ipari- és logisztikai ingatlanok, bevásárlóközpontok, szállodák, lakófejlesztések/LIVING)

  • Ingatlanbefektetés és portfoliómenedzsment

  • Tervezői szolgáltatások (saját tulajdonú leányvállalat): Aspectus Architect


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A WING 2022-ben is számos akvizíciót, értékesítést és fejlesztést tudhat maga mögött: év elején megvásárolta a repülőtér melletti Airport City Logisztikai Parkot, ahol az év folyamán egy új csarnoképületet is átadott, felújította és átadta a korábban EuroCenter Óbuda néven ismert GOBUDA Mall bevásárlóközpontot, megvásárolt két belvárosi, történelmi múltú irodaépületet (Andrássy út 93. & Báthori utca 12.) és folytatta a Liberty iroda-hotel vegyesfunkciós fejlesztését, amely így nyárra elérte a szerkezetkész állapotot. Legújabb, saját fejlesztésű ipari parkjában a nyár folyamán két új, összesen közel húszezer négyzetméteres, A1 és B1 csarnoképületet is átadta.


A cég LIVING márkanév alatt a lakásfejlesztések terén is aktív. Idén átadta a XIII. kerületi Ferdinánd negyedben található Park West projekt első ütemét és a már épülő második mellett elkezdte a harmadik ütem építési munkáit is, elindította a szintén XIII. kerületi Kassák Projekt befejező fázisát, a Terrace-t és első budai fejlesztését, a Dunától pár perc sétára található III. kerületi Római Parkot.


A WING 300.000 négyzetméteres teljes ipari portfóliója közel 100 százalékos bérbeadottság mellett működik. A meglévő portfólióméret, illetve a további több mint 200.000 négyzetméteres fejlesztési potenciál alapján, a cégcsoport Magyarország ipari és logisztikai ingatlanszegmensének egyik legnagyobb szereplőjévé vált az elmúlt években, ezért 2022-ben létrehozta az önálló ipari almárkáját, az WING Industrialt.


2022-ben a WING először adott ki ESG jelentést, melyben a 2021-es év környezetvédelmi, szociális és vállalatirányítási területeken megfogalmazott törekvéseit, céljait, megtett intézkedéseit és eddig elért eredményeit mutatja be. Az ESG jelentés a vállalatok transzparens kommunikációját biztosítja a fenntartható működés és társadalmi felelősségvállalás témáiban. A WING számára pedig a fenntarthatóság már régóta egy olyan a szívügy, amely az üzleti stratégia és működés középpontjában áll.


Referenciák

RTL Magyarország, Magyar Telekom, Ericsson, Siemens, evosoft, TÜV Rheinland, TK Elevator, BB Hotel, Nilfisk, eMAG-Extreme Digital, Webshippy, ibis, Philip Morris, Phoenix Pharma, Wizz Air
Képek (Az első kép a Profilkép, feltölthető méret: min. 400 px, max. 4000 px. és 4 MB, maximum 30 kép tölthető fel)