Az Év Irodája

Visual Concepts

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Budapart tér 2.

Átadás éve: 2022 Q3

Ingatlan mérete: 600 m²

Irodában dolgozók száma: 42

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Irodaszőnyeg, padló

ProInterier Kft.

Design & Build

Cushman & Wakefield Design + Build Kft.

Projektmenedzsment

Cushman & Wakefield Nemzetközi Ingatlan Tanácsadó Kft.

Irodabútor

Poziteam Kft.

Rövid bemutatkozás

A kaliforniai Novato-beli székhellyel rendelkező Visual Concepts Entertainment egy amerikai videojáték-fejlesztő, amely immáron több mint 30 éve az egyik kiemelkedő mozgatórugója a videojáték-iparnak. Az 1988 májusában alapított cég leginkább a 2K franchise-ban megjelenő sportjátékok révén ismert, a legutóbbi időkben főként az NBA2K és WWE2K sorozatok kapcsán.
A Visual Concepts Hungary, a vállalat budapesti stúdiója, 2018-ban nyitotta meg a kapuit, és azóta segíti válogatott tehetségekből álló csapatával, hogy az évente megjelenő sportjátékok minden újabb kiadása még inkább elkápráztassa a sportjátékok szerelmeseit.
A múltban kizárólag irodai munkavégzéssel működő cégként, kihívásokkal teli időszakot jelentett a Covid-járvány miatti átállás a távoli munkavégzésre. Az új körülményekhez elengedhetetlen nagyfokú rugalmasság nagyban hozzájárult a sikeres váltáshoz egy hibrid munkamodellre, ám továbbra is szerették volna ha biztosított egy inspiráló közeg, ahol személyesen is együtt dolgozhatnak a kollégák. Egy új iroda szükségességét az elmúlt pár évben megnőtt csapat jelenlegi létszáma és a jövőbeli bővülési tervek is erősítették, hiszen a jelenleg már közel 20 fős csapat létszámát duplázni szeretnék.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A fenti irányvonalak mentén kezdődött el az új irodatér keresése, aztán belsőjének tervezése, melynél fontos szerep jutott a budapesti stúdiót egyedivé tevő elemek kihangsúlyozásának, mind építészeti, mind pedig a dekorációs megoldások tekintetében.
Az irodatér projektszobákra tagolódó, cellás felosztása nagyban segíti a változatos témák fókuszált, kiscsoportos kidolgozását, míg a bérlemény közepén kialakított, konyhával összenyitható közösségi tér remek lehetőséget biztosít a különféle céges események lebonyolítására.
A recepció kifinomult megjelenése remekül össze lett párosítva a cégre jellemző kötetlen hangulattal, mely a belső terek falait színesítő grafikákkal is utal az itt folyó munkára és magukra a játékokra.
A zavartalan munkavégzés mellett természetesen szerették volna, hogy a kikapcsolódás az irodán belül is biztosított legyen, mikor valaki úgy érzi, hogy éppen egy rövidebb-hosszabb szünet segíthet továbblendülni. Ezt a célt szolgálja a Játék-szoba, a kényelmes foteljeivel és nagyképernyőre kötött játékkonzoljaival.
A klasszikusan elegáns vendégfogadó tér és a modernebb, színesebb dekorációs elemek kiváló összhangja tökéletesen összecseng a játékfejlesztés világával, ami hangulatában a professzionális szoftverfejlesztést ötvözi a játékok örömével, és teszi mindezt egy a mai elvárásoknak megfelelő, korszerű és technikailag jó felszereltséggel rendelkező, remek elhelyezkedéssel bíró irodában.


Tervezők

Cushman &Wakefield Design + Build Kft. _ belsőépítészeti tervezés, fit out
PontCo.lab _ Grafikai tervezés