Az Év Design Irodája

Viacom

Adatlap megosztása

Cím: 1113 Budapest, Bocskai út 134-146.

Átadás éve: 2014Q3

Ingatlan mérete: 2910 m²

Irodában dolgozók száma: 235

Bérlő cég: Viacom

Kivitelezés / Fitout

Jones Lang LaSalle Kft.

Tervezés / belsőépítészet

DVM group - RÉGI_törölni

Irodabútor

Smart Office Solutions Kft.

Irodabútor

Poziteam

Kivitelezés / Fitout

Pimp My Wall

Rövid bemutatkozás

London és New York után a világ harmadik legnagyobb Viacom központja létesült Budapesten. A 2910 m2 alapterületű tágas irodát a médiacég különböző területeken dolgozó 235 munkatársa vehette birtokba 2014 második felében. A Viacom fő profilja a szórakoztatás, így a Dorottya-udvarban található főhadiszállás különleges belsőépítészeti megoldásai is a showbusiness világába kalauzolják a látogatókat és a munkatársakat. Ugyanakkor itt található a Viacom egész Európára kiterjedő pénzügyi szolgáltató központja is, amely számos fiatalt vonzott a céghez és a munkahelyek kialakításánál kiemelten figyeltek az ő igényeikre is: legyen ez egy modern, laza iroda, amelyben adott az összes technikai és informatikai feltétel a munkájukhoz.


Játékosság és újító szellem – ezek a Viacom legfontosabb ismérvei. A nemzetközi médiavállalat fontosnak tartotta, hogy munkatársai felszabadíthassák kreatív energiáikat, illetve kényelmes és modern környezetben dolgozhassanak. Megőrizve a Dorottya-udvar markáns „loftos” hangulatát, hatalmas egybefüggő „open office” jött létre. Így a korábban az épület több szárnyában elhelyezett osztályok egy területen egyesültek, a közösségteremtés és a kommunikáció könnyedebbé vált. Lényeges elem a fény, amely hatalmas üvegfalakon keresztül árasztja el a belső tereket. A felhasznált anyagok ipari jelleget csempésznek az egykori gyárépületbe, a színek játékával és a berendezéssel ugyanakkor otthonossá és modernné is téve az irodát.


A Viacomnál a szórakoztatóipar körül forog az élet és számos különleges tervezési megoldás utal a televíziózásra. Nagyméretű festmények borítják a falakat, amelyeken megelevenednek például a Comedy Central nagy kedvence, a South Park, valamint a Bob burgerfalodája jelenetei. Ezek mind egyedi készítésű elemek, hazai alkotók munkái, csakúgy mint a magnószalagokból készült világtérkép.


A tárgyalók elnevezései is ezt a világot idézik, így kerülhetett fel az Agymenők világhírű „Bazinga” kiáltása az egyik terem falára, míg egy másik az „Enterprise” űrhajó nevét viseli, de említhetjük a hatalmas „Beavis&Butthead” tárgyalót is. Fontos szempont volt, hogy a dolgozók az open office-ban privát területhez is jussanak, e célt szolgálja a Selfie szoba, valamint a különleges kialakítású telefonfülkék, amelyek biztosítják a telefonbeszélgetések intimitását. A recepciós pult impozáns és masszív, egy magyar találmány, az üvegbeton adja az alapját. A beton mögött egy ledfal található, amelyen bármilyen üzenet megjeleníthető, így a vendégek már pár méter után átérzik a Viacom hipermodern, mégis laza hangulatát. 


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Viacom új főhadiszállása modern és laza környezetet biztosít a dolgozók számára, a vendégeket pedig lenyűgözi egyediségével. Az egykori gyárépület egyéniségével harmonizáló, mégis különleges iroda jött létre, amelyben szabadon szárnyalhatnak a kreatív gondolatok. Itt minden a szórakoztatóipar körül forog, hazai alkotók alkotásai díszítik a falakat, a tágas pihenőterekben megelevenednek a South Park és a Bob burgerfalodája jelenetei, de még a tárgyalók is a „showbiznisz” világába kalauzolnak. 


A Viacom központjában mindenki jól érezheti magát, aki dolgozni, vagy látogatóba érkezik. A munkatársak részére a munka közti szünetre alkalmas játékok is vannak pl. legofal, scrabble fal, forgókockák. A kollégák időnként a falra írható színes krétákkal üzennek egymásnak. Mindez otthonos, családias légkört eredményez, melyben még az időnkénti túlórák is elviselhetőbben telnek.