Az Év Irodaháza Bérlői díj

Váci Corner Offices

Adatlap megosztása

Cím: 1138 Budapest, Váci út 144-150

Átadás éve: 2014

Ingatlan mérete: 20070 m²

Rövid bemutatkozás

A Váci Corner Offices a HB Reavis Csoport első magyarországi beruházása, mely a Váci úti irodafolyosón helyezkedik el, a budapesti irodapiac egyik legnagyobb ütemben fejlődő területén. Az egyedi megjelenésű, „A” kategóriás irodaházat Szász László, Ybl-díjas építész tervezte. A 9 szintes épület kiváló minőségben, minőségi anyagok felhasználásával épült és 8 szinten kínál A kategóriájú, modern irodaterületeket, a bérlők igényeihez mérten kialakítva. Emellett étterem, kávézó, illetve egy 1700 m2 területű, a Váci út zajától védett pihenőkert biztosítja a bérlők kényelmét. Az épület kerékpárral, autóval és tömegközlekedéssel is egyaránt könnyen megközelíthető. A Forgách utcai metrómegálló közvetlenül az épület előtt található és számos busz megállója is könnyen elérhető. A közelben található Duna-menti kerékpárút összeköttetést nyújt a biciklivel közlekedők számára, az irodaházban pedig biciklitároló, öltöző és zuhanyzó áll rendelkezésükre. A HB Reavis az iparág egyik vezető szereplőjeként beruházását a BREEAM minősítés követelményeinek megfelelően tervezte és valósította meg. A fenntartható gondolkodás az épület falain kívül is folytatódik, az épület előtt modern köztér és metrómegálló, valamint megújult közvilágítás biztosítja a gyalogosok kényelmét. A mikrokörnyezet megújítását a vállalat több mint 50 fa ültetésével is támogatta, melyek az irodaház parkosított kertjét és a környező utcákat díszítik. A bérlők környezetbarát megoldások széles körét élvezhetik, az épület kialakítása biztosítja a zéró karbon-kibocsátást, az esővíz összegyűjtését és újrahasznosítását, az elektromos autótöltő állomások elérhetőségét, emellett összesen 9 korszerű, LED világítású, a fékezési energiát visszanyerő lift szolgálja ki őket. A nyitható és nagy felületű ablakok minden irodában biztosítják megfelelő mennyiségű természetes fény bejutását. Az épület bérlői között megtalálható az MVM Partner, a GlobeNet Zrt., a Statlogics Szoftverfejlesztő Zrt., a Sony, valamint a General Motors is.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A 2014 második negyedévében átadott épület a modern és a funkcionális építészeti megoldások ötvözésével, a gondosan megtervezett környezet kialakításával, valamint folyamatos fejlesztésekkel igyekszik megfelelni a bérlők elvárásainak. A pozitív bérlői visszajelzések nem csak az irodaház szolgáltatásaira, üzemeltetésére, hanem az első évben elért, a vártnál alacsonyabb üzemeltetési költségeket is magában foglalja, mely alátámasztja az épület hatékonyságát. Kiemelendő, hogy a property management is az irodaházban található, így az azonnali és hatékony problémamegoldást és hibaelhárítás biztosított a bérlők számára. A 2015. évben az irodaház szolgáltatási egységeiben is jelentős fejlesztések történtek, az étterem közel 170 négyzetméterrel bővült, és újabb mosdóhelységek kerültek kialakításra. Az idei évben a Váci Corner Offices 78,34%-os eredménnyel nyerte el a BREEAM „Excellent” Interim minősítését, amivel jelenleg Magyarország egyetlen olyan irodaépülete, amely megépülését követően is legmagasabb pontszámú, „kiváló” BREEAM fenntarthatósági minősítéssel rendelkezik. Az irodaház telítettsége az idei év végére eléri a 96%-ot, tehát több mint egy év alatt az irodaterületek egésze bérbeadásra került. A bérbeadási eredmények mellett az irodabővítések is jól mutatják a bérlői elégedettséget. A vállalat célja, hogy a Váci Corner Offices irodaház szolgáltatásaival maximálisan kielégítse bérlői igényét, és élhető, vonzó, kellemes környezetet biztosítson számukra, valamint a szűkebb és tágabb értelemben vett környezet részére is.


Az Év Irodaháza Bérlői díj által újabb visszajelzést kapnánk arra vonatkozóan, hogy jó úton járunk és érdemes tovább folytatnunk a megkezdett színvonalas munkát. Célunk, hogy olyan értéket teremtsünk a budapesti irodaház piacon, amely nem csak az épületben dolgozók megnövekedett igényeit szolgálja ki, hanem a helyi közösség mindennapjait is pozitívan befolyásolja.