Az Év Legzöldebb Projektje

Váci Corner Offices

Adatlap megosztása

Cím: 1138 Budapest, Váci út 150.

Átadás éve: 2014Q2

Ingatlan mérete: 21070 m²

Ingatlantulajdonos

HB Reavis Hungary Kft.

Ingatlanfejlesztő

HB Reavis Csoport

Üzemeltetés

Cushman & Wakefield Property Management Services Kft.

Rövid bemutatkozás

A Váci Corner Offices a HB Reavis Csoport első magyarországi beruházása, és egyben egyike a 2014-ben átadott  csekély számú új budapesti irodaháznak. A Váci úti irodafolyosó szívében elhelyezkedő „A” kategóriás irodaházat Szász László Ybl-díjas építész tervezte.  A 9 szintes épület kiváló minőségben, igényes anyagok felhasználásával épült.  A  korszerű technológiai és ökológiai megoldások inspiráló, innovatív üzleti életteret biztosítanak, melyet a megszerzett, hazai legmagasabb BREEAM „kiváló” fenntarthatósági minősítés is bizonyít.


Az épület autóval és tömegközlekedéssel egyaránt könnyen megközelíthető: a Forgách utcai metrómegálló közvetlenül az épület bejáratánál található, számos helyi- és helyközi buszjárat megállója néhány perces séta távolságon belül elérhető. A közelben található kerékpárutak közül a legnagyobb, Duna-menti kerékpárút is összeköttetést nyújt a biciklivel közlekedők számára. 


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A HB Reavis a modern és a funkcionális építészeti megoldások ötvözésével, valamint gondosan megtervezett környezet kialakításával igyekszik felülmúlni a bérlők elvárásait. A HB Reavis az iparág egyik vezető szereplőjeként minden beruházását a BREEAM minősítés követelményeinek megfelelően tervezi és valósítja meg. A Váci Corner Offices 78,34%-os eredménnyel nyerte el a BREEAM „Excellent” Interim minősítését, amely eredmény az épületet a képzeletbeli „zöld” dobogó tetejére emelte a magyarországi BREEAM minősített épületek között.  Bérlőink környezetbarát megoldások széles körét élvezhetik: az épület kialakítása biztosítja a zéró karbon-kibocsátást, az esővíz összegyűjtését és újrahasznosítását, az elektromos autótöltő állomások elérhetőségét. A Váci Corner irodaházban összesen 9 korszerű, LED világítású, a fékezési energiát visszanyerő lift szolgálja ki a bérlőket. A HB Reavis a kerékpárosokra is külön figyelmet fordít: a parkoló szinten elkülönített biciklitároló, öltöző, illetve zuhanyzó is térítésmentesen rendelkezésre áll.  


A fenntartható gondolkodás az épület falain kívül is folytatódik, ahol egy védett, 1.700 négyzetméteres pihenőkert került kialakításra. Az épület előtt új, modern köztér és metrómegálló áll a gyalogosok rendelkezésére, megújult közvilágítással a környező utcákban. A mikrokörnyezet megszépítését a HB Reavis több mint 50 fa ültetésével is támogatta, melyek az irodaház parkosított kertjében és az épületet határoló utcákon kerültek elültetésre.


Hisszük, hogy ezek a fenntartható megoldások a munkafeltételek javítását és a működési költségek optimalizálását is elősegítik.