Az Év Irodája

TÜV Rheinland iroda

Adatlap megosztása

Cím: 1143 Budapest, Gizella út 51-57.

Átadás éve: 2020 Q3

Ingatlan mérete: 5500 m²

Irodában dolgozók száma: 172

Bérlő cég: TÜV Rheinland InterCert Kft.

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Tervezés / belsőépítészet

LAB5 Építésziroda Kft.

Irodaszőnyeg, padló

Decor Floor Kft.

Bérbeadó

WING Zrt.

Projektmenedzsment

WING Zrt.

Irodabútor

Ten Technic Kft.

Növénydekoráció

Decorum Kft.

Rövid bemutatkozás

TÜV Rheinland InterCert Kft.:


A TÜV Rheinland, műszaki tanúsításokkal foglalkozó cégként személyeket, termékeket és rendszereket egyaránt tanúsít, melynek köszönhetően a cég tevékenységi skálája igen széles (terméktanúsítás, termékmegfelelőség, CE-jelölés, inspekció, ipari létesítmények és berendezések ellenőrzése, minőségirányítási rendszerek tanúsítása, oktatás). A cég folyamatos fejlődése kivívta az anyavállalat elismerését, így egy új, modernebb környezetbe helyezhette át budapesti székhelyét. A TÜV Rheinland egy olyan központi vizsgáló laboratóriumot (central labot) is kialakított és üzemeltet, amelyben a világ minden tájáról ideküldött anyagokat, berendezéseket tudnak bevizsgálni.


WING Zrt. és Gizella Campus fejlesztés:


A bérbeadó WING Zrt. Magyarország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő és befektető cége, magántulajdonban lévő magyar ingatlanvállalkozás, amely elkötelezte magát a hosszú távon is értéket teremtő, magas építészeti minőséget képviselő projektek megvalósítása és az épített környezet fejlesztése mellett.


A WING által fejlesztett Gizella Campus irodapark, amely a Hungária körúti főhomlokzat mögött terül el, jól megközelíthető helyen, a Városligettől 500 m-re, mégis a forgalomtól elzártan, nyugodt, békés, zöld, urbánus környezetben kínál modern, emberközpontú, költséghatékony irodaterületeket.


Gizella Loft irodaház:


A TÜV Rheinland 5500 m2-es új irodája és vizsgálati laborja a Gizella Campus 9-es épületében, a Gizella Loft irodaházban kapott helyet. A Gizella Loft irodaház az irodapark és a városrész legnagyobb alapterületű és legmagasabb épülete, mely egyedülálló panorámával rendelkezik. Összesen 7 szinten, 8200 m2 bruttó alapterületen kínál Loft stílusú irodaterületet. Az épület szintjeit a nagyvonalú, egyedülálló belmagasság mellett, nagy üvegfelületek, sok természetes fény és egyedi kialakítás jellemzi. Az épület műszaki adottságai biztosítják az egyedi technológiai területigények elhelyezési lehetőségét.


TÜV Rheinland költözés céljai és működési vízió az új irodában:


A cég folyamatosan fejlődik, ezért permanens növekedésének köszönhetően - a cégcsoport ötödik legnagyobbjaként Európában – új épületben folytatja működését. A TÜV Rheinland célja a költözéssel az volt, hogy ugyanazt a magas színvonalú, modern munkahelyi lehetőséget tudja biztosítani munkavállalóinknak, amelyet teljesítményükkel méltán kiérdemeltek.


TÜV Rheinland iroda belső kialakítása:


A TÜV Rheinland új irodája a legmodernebb ültetési és térszervezési trendeknek megfelelően került kialakításra. A bérlemény magánban foglalja a TÜV barátságos és kiemelkedő körpanorámával rendelkező központi irodáját, valamint a magas műszaki felszereltségű vizsgálati labort is, így komplex munkakörnyezetet nyújt, magas belsőépítészeti igények mellett. A TÜV Rheinland számára az épület abban nyújt igazán egyedi megoldást, hogy egy A kategóriás irodaépületen belül megoldhatóak voltak a tevékenységéhez szükséges műszaki feltételek, azaz a labortechnológia elhelyezése, valamint a cég arculatának frissítéséhez igényelt magas minőségű irodaterület.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Retrofit:


Az iroda a több épületből álló telephely 70-es években épület régi 9-es épületében kapott helyet, ami az átalakítás és teljes felújítás után Gizella Loft irodaház néven működik tovább. Az átalakítással a hosszú évek óta üresen álló gyárépület új funkciót kapott. A teljes felújítás mellett az épületszerkezet teljes mértékben megmaradt, így a TÜV Rheinland úgy költözhetett vadonatúj belső kialakítású irodába, hogy szerkezet építéssel terhelte volna a környezetünket.


High-tech:


A bérlemény a TÜV Rheinland központi irodája mellett magában foglalja a TÜV Rheinland központi vizsgálati laboratóriumát is, ami egy magas műszaki komplexitású létesítmény, a legmodernebb vizsgálati berendezésekkel felszerelve. A teljes spektrum magában foglalja a hőtani, elektromágneses, nagyfeszültségű, IP védelmi, háztartási és orvostechnológiai vizsgálatokat is. A laboratóriumot külön erre a célra telepített zárlati vizsgálati transzformátor szolgálja ki.


Zöld:


Az iroda kialakítása megfelel az aktuális fenntarthatósági trendeknek. Amellett, hogy egy meglévő, üres gyárépület kapott új funkciót, az épület a felújítás során környezetvédelmi normáknak megfelelően került átalakításra, energiatakarékos LED világítással, hőszivattyús rendszer alkalmazásával és olyan modern és energiatakarékos épületgépészeti és automatikai rendszer beépítésével, amelyekkel az iroda energiafogyasztása alatt marad a sok újépítésű irodaháznak is. A TÜV Rheinland emellett az iroda terek nagyfokú növényesítésével szerette volna megmutatni zöld elkötelezettségét.


Emberközeli:


Az eredeti gyárépületi kialakítás miatt az iroda kiemelkedően nagy, 4 méter körüli belmagassággal és magas, teljes homlokzaton végig futó nyílásztárókkal rendelkezik, ami loftos hangulatot kölcsönöz a belső térnek. A részben open office kialakítás tovább erősíti a világos terek hatását. A legfelső szintről, 30 méteres magasságból páratlan körpanoráma nyílik mind a pesti, mind a budai várásrészekre és a környező budai hegyekre.


Fiatalos:


A belső terek kialakítása jól illeszkedik a Y- és X- generációs iroda használati elvárásokhoz. A tágas és szellős open office terek mellett az irodában helyet kaptak különböző méretű telefonáló- és tárgyaló szobák, amik központi tárgyaló foglalási rendszeren keresztül foglalhatóak. Az egyik közbenső iroda szinten helyett kapott egy hangulatos központi étkező és teakonyha, ahol a különböző szinteken dolgozó kollégák naponta találkozhatnak és közösen kávézhatnak.