Az Év Irodája

Trax Retail Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1088 Budapest, Múzeum utca 1-3.

Átadás éve: 2023 Q1

Ingatlan mérete: 1200 m²

Irodában dolgozók száma: 130

Bérlő cég: Trax Retail Kft.

Irodabútor

Blue Business Interior Kft.

Irodabútor

Europa Design

Növénydekoráció

Plantart

Fotók

Jaksa Bálint

Tervezés / belsőépítészet

MádiLáncos Studio Kft.

Kivitelezés / Fitout

FITOUT ZRT.

Bérbeadó

ConvergenCE

Világítástechnika

TRIFORM-NEON Kft.

Költöztető cég

Prémium Költöztetés Kft.

Rövid bemutatkozás

A Trax Retail egy szoftverfejlesztő cég, melyet 2010-ben alapítottak Szingapúrban. Budapesten 2019 óta van jelen a csapat, melynek egyik része operációval, másik része fejlesztéssel foglalkozik. A Traxnél az a küldetésünk, hogy segítsünk a márkáknak és a kiskereskedőknek a digitális technológiák erejét kihasználni, hogy az elképzelhető legjobb vásárlási élményt biztosítsák. Platformunk lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy bármikor információ álljon rendelkezésükre arról, mi történik a polcon, bármely üzletben, így arra összpontosíthatnak, amihez a legjobban értenek – azaz a vásárlók örömére.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A budapesti Trax Retail Kft. 2023 márciusában foglalta el új irodáját a Kalvin Square irodaházban. A tervezés során a célunk egy olyan egyedi, professzionális és magas minőségű munkakörnyezet kialakítása és megteremtése volt, mely hívogató, szívesen vannak ott a munkatársak, és funkcionális szempontból is támogatja a kollégák mindennapi munkáját. A régi irodába nem szívesen jöttek be a kollégák, nem volt elegendő hely (sem working station, sem meeting room szempontjából), kicsi volt a konyha, és nem volt olyan tér, mely az együtt gondolkodást és a kollaborációt támogatta volna.


Fő szempontok voltak a tervezés során a rugalmas környezet kialakítása mellett: legyen az iroda család- és gyermekbarát, akadálymentes, kutyabarát, "next generation" barát, valamint adjon teret a folyamatos tanulásra.


Az iroda tervezése folyamán a cél nyilvánvaló volt: egy olyan pozitív munkakörnyezet és légkör kialakítása, ahová vágyakoznak a kollégáink csatlakozni és tartozni, és mely lehetővé teszi, hogy a budapesti irodánk betölthesse egy stratégiai “hub center” szerepét hosszú távon.


Hogyan valósítottuk meg a fenti fő szempontokat?


Család- és gyerekbarát: külön gyerekszoba (egy meeting roomot kialakítottunk játszószobának), valamint pelenkázó került kialakításra.


Akadálymentes: tudatosan terveztünk akadálymentes mosdót, mivel sokszínű stratégiánk része, hogy a jövőben színesítsük a kultúránkat és mindennapjainkat fogyatékossággal élő munkatársak bevonzásával.


Kutyabarát: az egyik szárnyat kimondottan úgy terveztük meg, hogy alkalmas legyen erre a célra is.


“Next generation” barát: a közösségi teret tudatosan úgy terveztük, hogy lehetőséget adhasson iskolák és gyerekek fogadására (mivel célunk a jövő nemzedék tudatos nevelése a technológia és “coding” világára).


Munkatársaink folyamatos tanulásának támogatása: ennek céljából saját könyvtár kialakítása.


Rugalmas környezet kialakítása: cégünk kultúrájának egyik fő alkotóeleme a teljes bizalom és rugalmasság. Ezt itt is meg szerettük volna jeleníteni, ezért úgy alakítottuk ki az irodát, hogy nincsenek fix helyek, teljes rugalmasságot és felhatalmazást kapnak a kollégáink az iroda használatában, és abban is, hogy mikor és mennyit járnak be.


Másik fontos szempont a fenntarthatóság volt a kiépítés során. A Kalvin Square irodaház a belváros egyik legkedveltebb csomópontjára, a nyüzsgő Kálvin térre néz. A különleges panorámával rendelkező 6. emelet szint eltolásokkal, tetőablakokkal és rengeteg üvegfelülettel rendelkezik. A kilátásra néző terek közösségi terekként kerültek kialakításra, hogy mindenki egységesen tudja használni. A szükséges funkciók kevés átalakítással tudtak megvalósulni: meglévő teakonyha területek használata, amik új designt kaptak, mosdók, tárgyalók nagy része, open office területek és zárt irodák nagy része meglévő volt, de mind kapott egy egységes, Traxes arculatot. A területen lévő üvegfalak újra felhasználásra kerültek az újonnan kialakítandó területekhez, így minimalizálva a hulladékot és a költségeket.


Az épület Múzeum szárnya a fő munkaterület: a valódi lényege a nyitott irodás tereknek, hogy fókuszszobákkal és megfelelő mennyiségű tárgyalóval egészüljön ki, ami itt maximálisan megvalósul.


A Baross szárny egy flexibilis munkatér: a kollaborációs tér szabadon átrendezhető, rengeteg lehetőséggel - bárasztal, asztalok, fotelek, kanapék és hinták. Ami a hétköznapokban a munka és a nyílt napok színtere, munkaidő után a toborzásnak, moziestnek és gyerektábornak ad helyet.


Amikor kollégáinkat kérdeztük arról, hogy mi a véleményük az irodáról, volt, aki azt mondta:


“Amikor először beléptem az irodába, a színkombinációk és a tágas tér ragadott meg. Pár nappal később a konyhába belépve a reggeli kávéért a "Lookin good today" felirat fogadott, ami akkor megmosolyogtatott. A nagy ablakok miatt mind a reggeli fény, mind a délutáni napsugarak bevilágítják az iroda különböző részeit - ezért különösen szeretem a napos időben irodában töltött órákat; és volt, aki csak ennyit: bemegyek és nem azt érzem, hogy dolgozni jöttem, inkább olyan, mint egy felnőtt napközi. “


Ebben is látszik, hogy mennyire sokszínű, rugalmas és jövőálló irodát hoztunk létre a csapattal.


Tervezők

MádiLáncos Studio Kft.