Nevezés

Az Év Kivitelező Cége

SWIETELSKY Magyarország Kft

Adatlap megosztása

Cím: 1016 Budapest, Mészáros utca 13

Átadás éve:

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Rövid bemutatkozás

Az osztrák Hellmuth Swietelsky által 1936-ban alapított, kezdetben útépítéssel foglalkozó családi vállalkozás mára az építőipar minden szegmensében tevékenykedő nemzetközi vállalatcsoporttá fejlődött.
A SWIETELSKY Magyarország Kft. 1991 óta van jelen a magyar építőipari piacon, mára fő tevékenységi körét pedig a magas- és speciális mélyépítés, metróépítés, útépítés és közműépítés képezi.

„Több mint 600 kollégánkkal és a mögöttünk álló több évtizedes tapasztalattal, az építőipari élvonalban kivívott stabil pozíció megőrzése mellett továbbra is magabiztosan nézünk szembe az új kihívásokkal, tesszük a dolgunk: jövőt építünk”.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Cégünk az utóbbi évek folyamán részt vett számos olyan projekt kivitelezésében, melyek országszinten is jelentősek, illetve világszinten is elismerésre kerültek.
A cég egyedisége a fent említett struktúrában rejlik – a 4 üzletág ugyanis az egész kis projektektől a megavolumenű munkákig bármely projekt kivitelezésére képes.
Néhány 2020-ban lezárt projekt:
- BB20 társasház (Bp., IX. kerület Balázs Béla utca 20.)
- BB23 társasház (Bp., IX. kerület Balázs Béla utca 23.)
- Kaposvári Közlekedési Központ
Az újonnan létrejött intermodális csomóponttal megvalósult Somogy megye székhelyének európai színvonalú közlekedésfejlesztése. A munkák során kivitelezésre került egy új, integrált buszmegálló a távolsági- és a helyközi járatok számára, mely közös peront kapott a vasútállomással. A kaposvári kötődésű Esterházy Pálról elnevezett gyalogoshíd egyedi színfolt a város arculatában, mely a későbbiekben méltán lehet a település új szimbóluma is.
- Szt. Mihály templom és sekrestyésház, Sopron
A 13. században épült és hazánk második legnagyobb gótikus templomaként számon tartott templom munkái során komplett renováláson esett át a templom homlokzata, lábazata és tetőszerkezete, visszakerültek a toronyba a gótikus kőablakok, korszerűsítették az elektromos hálózatot és a padlózatot, valamint a legmodernebb audiovizuális rendszerek kerültek telepítésre.
-- Békéscsabai Röplabda Akadémia Munkacsarnok
A munkák során megvalósul a BRSE-hez tartozó kétszintes munkacsarnok kivitelezése. A tervezett munkacsarnok külön működési egységként funkcionál a telken belüli oktatási intézményektől. Az épület az edzésekre, házi versenyekre, rendezvényekre érkező sportolók és a hozzátartozó személyzet ellátására, igényeire létesült.
- M3 középső szakaszának rekonstrukciója
2020 I. negyedévében megindul a hármas metró középső szakaszának állomási, belső építészeti rekonstrukciója. A SWIETELSKY kollégái nem csupán az állomások teljes rekonstrukcióján dolgoznak, hanem a felszíni metrópótláshoz szükséges forgalomtechnikai munkák lebonyolításáért is felelnek. A jelenlegi metrófelújítási munkák kivitelezésénél nagy előnyt jelent az a tudásbázis, tapasztalat, melyre a négyes metró kivitelezése során tettek szert kollégáink. Az M4-en végzett munkák több, nemzetközi díjat is elnyertek (pl.: FIABCI Gold Winner).
- Meininger Hotels, Budapest Great Market Hall
Építőipari Nívódíjat nyer a Meininger Hotel középület/kereskedelmi kategóriában.
A szabad tömegalakítás, a hullámzó homlokzat, a lépcsőző szintek, a környezettel való tudatos szembenállás, szoborszerű formálás eszközeivel valósították meg az alkotók szándékukat, bizonyítva, hogy a szerves építészet és a modernista gondolkodás találkozhat és együtt élhet egy építészeti alkotásban. A szokatlan építészeti elképzeléseket a kivitelező nagy gonddal, kiváló minőségben valósította meg.