Az Év Fejlesztő Cége

Skanska Magyarország Ingatlan Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1133 Budapest, Váci út 96-98.

Rövid bemutatkozás

A Skanska Csoport több mint 135 évre visszatekintő örökségével az ingatlanfejlesztés egyik kiemelkedő szereplője. A tudás és az előrelátás ötvözésével alakítjuk az emberek életét, munkáját és kapcsolatteremtését. A Skanska globális vezető szerepet tölt be az ingatlanfejlesztés és építés terén, számos piacon van jelen Észak-Európában, Európában és az Egyesült Államokban. Stabil pénzügyi pozíciónk biztosítja, hogy minden piaci körülmény között a legtöbbet hozzuk ki az üzleti lehetőségekből, és hosszú távú értéket teremtünk részvényeseink számára.


Magyarországon már közel 36 éve van jelen a Skanska és valósítunk meg sikeres irodai projekteket, a teljesség igénye nélkül: az East-West Business Center, West End Business Center, Green House, Mill Park, Nordic Light .


Legújabb hozzájárulásunk a budapesti irodapiachoz a már ismert mérföldkőnek számító projekt, a H2Offices.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Skanska a világ egyik vezető ingatlanfejlesztő és kivitelező vállalata, 136 éves globális tapasztalatával több mint 35 éve van jelen a magyar piacon, minden fejlesztésével skandináv vonást hozva a helyi látképbe.


Saját tőke és pénzügyi stabilitás, a projektek minősége, a részletekre való odafigyelés, a fenntarthatóság, környezetvédelem, valamint az egészség és biztonság terén játszott vezető szerep által megszerzett hírnév - tökéletes eszközeink ahhoz, hogy az eddigi út során a bérlőkkel és befektetőkkel kialakított erős partnerséget tovább építsük.


Ha közelebbről megvizsgáljuk Budapestet és legújabb fejlesztésünket, a H2Offices 1. ütemét, nagy örömünkre szolgál, hogy környezetvédelmi fókuszunkat a Magyarországon elért legmagasabb LEED minősítési pontszám (84) is megerősíti.


A fenntarthatóság működésünk középpontjában áll, és erős alapot biztosít projektjeink fejlesztéséhez. Globális célunk a széndioxid-kibocsátásunk csökkentése 2030-ig 70%-kal a Scope 1 és Scope2 esetében, a Scope3 szempontjából pedig 50%-kal, míg 2045-re nettó zéró kibocsátást céloztunk meg saját működésünkben és ellátási láncunkban egyaránt. Mindezt tudományosan megalapozottként ismerték el a Párizsi Egyezmény 1,5 Celsius-fokos klímacéljával összhangban.
A saját működésünkben és ellátási láncunkban 2045-re elérendő nettó zéró szén-dioxid-kibocsátás felé vezető úton egyértelmű mérföldkövekkel és eredményekkel rendelkezünk, folyamatosan ellenőrizzük, mérjük és nyomon követjük a megtett kezdeményezések hatását.
A mai eredmények megmutatják mindezt: már 55%-kal csökkentettük a széndioxid kibocsátást a Scope 1-ben és Scope 2-ben, és 13%-kal a Scope3 hatókörben.


Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy erőfeszítéseinket és tetteinket olyan kiadványok is igazolják, mint a Financial Teams, a Forbes, a Fortune Magazine. Csak hogy néhányat említsünk a globális rangsorok közül, amelyeknek részei vagyunk:


Climate Leader in Europe" (Klímavezető Európában) immár második éve (2021-2023) a Financial Times és a Statista adatelemző cég közös kezdeményezésének eredményeként.


A Forbes üzleti magazin globális iparági társaik körében végzett felmérésében a világ egyik legjobb munkáltatójaként rangsorolták 2023-ban


A Forbes által közzétett rangos "A világ legjobb nőbarát vállalatai 2021-ben" rangsorban elismert, a listán szereplő 300 másik jelölt közül a 4. helyen végzett, ugyanakkor a legjobb eredményeket érte el az ingatlanképviselők körében


#17. helyezett a Fortune's Change the World List 2020 listán