Nevezés

Az Év Tranzakciója

Siemens-evosoft székház

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Magyar Tudósok Körútja 11

Átadás éve: 2020 Q4

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Tervezés / belsőépítészet

Aspectus Architect

Rövid bemutatkozás

A Siemens leányvállalatának, az evosoftnak új székháza a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park II. üteme, amely az elérhető legmagasabb műszaki tartalommal, LEED Gold környezettudatos minősítéssel épült meg. Az épület közel 22.000 négyzetméteres területéből az evosoft Hungary Kft. szoftverfejlesztői mintegy 20.400 négyzetméteren fognak dolgozni a legújabb digitalizációs megoldások létrehozásán. Az építkezés 2018 nyarán indult, a ház átadására 2020 decemberében kerül sor, az evosoft dolgozók pedig 2021 év elején veszik majd birtokba új irodáikat.
Előzmény:
Az Infopark fejlesztés utolsó Duna-parti területének beépítési lehetőségét a WING szerezte meg és az egyetemek közelsége és a bérlői igények alapján kutatásfejlesztést kiszolgáló központok fejlesztését tűzte ki célul. A terület két nagy irodaház kialakítása biztosított lehetőséget. A fejlesztés első ütemeként, a telket középen kettéosztó passzázs északi oldalán az Ericsson új székháza készült el, majd pedig az idei évben, a déli részen az evosoft székház fejlesztés valósult meg. A két épület nemcsak funkciójában, de homlokzat kialakítását tekintve is külön-külön és egy egységet alkotva is harmonikus egész.
Építészet:
Az evosoft új, hatemeletes irodaházának építészeti különlegessége a letisztult üvegfelület, amelyet izgalmassá tesz egy homlokzati áttörés, mely képletesen és a maga valójában is „ablakot” nyit a Dunára, egyúttal lehetővé teszi a belső udvarok és a hátsó irodarészek kilátását a folyóra. A második emeleti panorámás teraszról páratlan kilátás nyílik a Dunára és a pesti belvárosra.
Az evosoft új székházában az emeleti szinteken labor és irodai funkciók, míg a földszinten kiszolgáló, szolgáltató és háttér funkciókat ellátó egységek kerültek kialakításra. A külső homlokzati felület melletti területeken egyterű irodák kaptak helyet, melyekhez kapcsolódóan a belső oldalon tárgyalók, fénymásoló helyiségek, 1-2 személyes zárt irodák épültek. Az 5. emeleten az épület tömege visszaugrik az Infopark területen kialakult 21 m-es párkánymagasság tartása miatt, így ezen a szinten az irodákból megközelíthető járható zöld tetők és teraszok kerültek kialakításra, amelyek hozzájárulnak a kellemes térérzethez. A földszinten az emeleti szinteket kiszolgáló funkciók kaptak helyet, melyek a főbejáratnál kialakított lobby-recepció területről közelíthetők meg. A dunai panorámával rendelkező keleti homlokzatra került az irodaház dolgozóit kiszolgáló, 720 négyzetméteres étterem, a konferenciaterem, valamint a nyugati oldalon további irodaterületek kerültek elhelyezésre. A központi étterem mellett az emeleti szinteken a dolgozók étkezési lehetőségeit szintenkénti teakonyhák is biztosítják. A mélygarázsban, összesen négy szinten 520 gépkocsi elhelyezésére van lehetőség, továbbá kapcsolódik egy 1.900 négyzetméteres raktárhelyiség is a pinceszintekhez.
Az épület kedvező elhelyezkedéssel rendelkezik, friss egyetemi campus környezetben sok zöld felülettel és kerékpárutakkal, valamint kiváló láthatósággal és megközelíthetőséggel, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt (1-es villamos ,153, 103 buszok, 4-6 villamos pár perc sétára). A dél-budai irodapiac és egyben az Infopark egyik meghatározó fejlesztése (az Ericsson székházzal együtt), amely közvetlen módon kapcsolódik a környező irodaparkhoz. A nyugodt, zöld környezetben elérhető a szolgáltatások széles köre: éttermek, kávézók, ATM, autómosó, tisztító, posta vagy a Tüskecsarnok sporthelyszíne is.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A WING fejlesztésében megvalósult evosoft új székházával nem csupán egy irodaházzal, hanem egy világszínvonalú munkahellyel bővült a hazai irodapiac, amely hozzájárul a Duna-part és a főváros arculatának formálásához. Ezen túl pedig a budapesti irodapiac is gazdagabb lett egy a legmodernebb technológiákkal felszerelt és a LEED Gold környezettudatossági védjegy kritériumai szerint környezetbarát és energiatakarékos épülettel.