Az Év Irodája Nagyvállalati díj

RSM Hungary

Adatlap megosztása

Cím: 1139 Budapest, Lomb utca 30-32

Átadás éve: 2020 Q1

Ingatlan mérete: 2100 m²

Irodában dolgozók száma: 150

Bérlő cég: RSM Hungary Zrt.

Kivitelezés / Fitout

FITOUT Zrt.

Bérbeadó

CPI Hungary

Kivitelezés / Fitout

Vit-Wood Bútoripari és Belsőépítészeti Kft.

Fotók

Bujnovszky Tamás

Tervezés / belsőépítészet

Sporaarchitects Kft. - Hatvani Ádám, Lévai Marcell

Tervezés / belsőépítészet

Brand designer - Ferenczi Gábor

Rövid bemutatkozás

Az RSM Hungary Zrt. Magyarország egyik legkiemelkedőbb tanácsadó társasága a számviteli, adózási, bérszámfejtési és digitális adózási területen. Az RSM Hungary ügyfelei között a hazai középvállalkozásokon és nagyvállalatokon túl a külföldi tulajdonosi háttérrel rendelkező multinacionális vállalatok is megtalálhatók.
Az elmúlt évek növekedésének köszönhetően több telephelyen működő cégünk úgy döntött, hogy egy új 21. századi irodára váltjuk a saját irodaházunkat. Az RSM üzletágai egy helyszínen kívánják folytatni a közös munkát, annak számos előnyéből tovább építkezve. A legfontosabb célunk egy olyan új „innovatív otthon” megtalálása volt, ahol a munkavállalók jóléte kiemelt szerepet kap amellett, hogy a belső hatékonyságot, a kommunikációt és kollaborációt is növelni tudjuk. A végső választásunk a Váci úti irodafolyosón található Balance Hall irodaházra esett, ahol egy szinten több mint 2.100 négyzetméteren álmodtuk meg a modern idők kihívásainak megfelelő új cégközpontunkat.
A tervezésnél egyértelmű stratégiai célként fogalmaztuk meg, hogy a RSM-et, az iparágunkban elsőként a következő években egy információ technológiai vállalattá kívánjuk átalakítani. Fontos volt, hogy ezt a gondolkodást a velünk szorosan együttműködő tervezőink részére hitelesen át tudjuk adni, éppen ezért elképzeléseinket a high-tech, barátságos, meleg, modern, környezetbarát, egyedi, átgondolt, emberközpontú szavakkal lehet leginkább jellemezni. Az anyaghasználat is egyedi, hiszen a rétegelt lemez belső nyílászárók, bútorok és falburkolatok igazi skandináv és tech érzést közvetítenek, ezzel párhuzamosan a látszó beton megoldások és az álmennyezet számos helyen történő játékos elhagyása is ezzel az érzéssel összhangban készült. A fa, beton kimért egyvelegét a teljes irodát átszövő zöld növényvilág teszi teljessé, ami a hasonló méretű irodákhoz képest több, mint ötszörös volument jelent.
A kollégáink számára ideális, elmélyülésre és munkavégzésre egyaránt alkalmas, ugyanakkor otthonos munkateret alakítottunk ki, ahol zavartalanul lehet koncentrálni, de a munkaterületek a közös munkára is lehetőséget biztosítanak. A kollégák egyedi igényeit előzetesen, folyamatosan felmértük, így kollégáinkat aktívan bevontuk a jövőbeni iroda kialakításába, tervezésébe, azért hogy számukra a legkellemesebb munkakörnyezetet tudjuk kialakítani.
A felmért igényekre is tekintettel alakítottunk ki a jelenlegi irodai trendekkel alapvetően szembe helyezkedő belső kiépítést, egy 70 százalékban cellás, valamint 30 százalékban nyíltabb ugyanakkor pengefalakkal tagolt irodatér. Az előrelátó, átgondolt tervezés is sokat segített abban, hogy a kollegáink a COVID alatt is, egy kifejezetten biztonságos környezetben tudjanak dolgozni. Az RSM elkötelezett a környezetvédelem mellett, ezért az irodánk teljesen digitalizált, azaz papír mentes digitális adattárház technológiával dolgozik.
Tárgyalóink kialakításakor belső enteriőr tervezőnk - Ferenczi Gábor - figyelembe vette kultúránkat, szokásainkat, történetünket és ezt komponálta meg modern technológiai eszközökkel. Két high-tech tárgyalónk mellett négy darab, egy témavilág köré kialakított tárgyalót alakítottunk ki: ezek a Sailing (a Kékszalag 2020-as trófeája azóta hozzánk költözött), Star Wars, Film&Movie, Cars tárgyalóink, felszerelve a legmodernebb üzleti kollaborációs szoftverekkel, amelyek lehetővé teszik az online konferenciák, webináriumok, valamint a határon átnyúló csapatmunkák megszervezését is.
Az iroda olyan technológiai megoldásokkal rendelkezik, amelyek csökkentik az üzemeltetéshez felhasznált energiát. Élőben követhető az áram és vízfogyasztás, zónánként állítható a hűtés és fűtés, illetve a napfény intenzitásának megfelelően szabályozható a világítás, ami minden térben mozgásérzékelőkkel is rendelkezik.
Irodánk stílusa és felszerelése teljes összhangot teremt a modern technológiai megoldások, az elegáns, de otthonos és természetes környezet elvárásai között anélkül, hogy bármilyen kompromisszumra kényszerültünk volna.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Egy olyan irodát sikerült megálmodnunk, ami igazán egyedi a magyarországi irodai környezetben, ügyfeleink visszajelzése alapján a világon bárhol megállná a helyét. Az iroda kialakítása hűen tükrözi magát az RSM fiatalos, innovatív, agilis világát. Új otthonunk kiválasztásakor, valamint tervezésekor a logikus elrendezés, modern fejlesztések mellett legfőbb szempont a szerethetőség volt, hiszen valljuk be, életünk jelentős részét töltjük a munkahelyünkön.
Munkakörnyezetünk és közösségi tereink kialakításakor minél több természetes anyag használatára törekedtünk, így összhangot teremtettünk a modern építészet által használt beton és fa felületekkel, rengeteg élő zöld növény – növényfal és zuzmó kiegészítések használatával.
Miért szeretik az új irodát a munkatársaink? • mindenkinek saját, dedikált munkaállomása van, ami személyessé tehető 1-2 fényképpel, vagy személyes tárgyakkal, ugyanakkor lehetőséget teremtettünk a desk-sharing megoldásra is a jövő irodai tendenciáit figyelembe véve.

 • a kialakított 180 munkaállomás kétharmada zárt irodában található, a nagyobb terekben maximum 6-8 munkaállomáscsoport került kialakításra, ami barátságos és hatékony munkakörnyezetet tesz lehetővé, hiszen tanácsadóink számára rendkívül fontos a minőségi munkavégzés, ezért sincsenek nagy open-space terek

 • irodáinkat praktikusan kialakított egyedileg gyártott bútorokkal rendeztük be, így világos, kényelmes munkakörnyezetet tudtunk kialakítani, számos állítható magasságú asztallal

 • külön kollaborációs projektmunka teret alakítottunk ki, ahol kollégáink egy-egy projektre külön csapatban tudnak együtt dolgozni

 • közösségi tereink, konyhánk magas minőségű eszközökkel gépesített. „soha ki nem fogyó” fagylaltgépünk mellett az after-work programokhoz itt sörcsapunk és borhűtőnk is helyet kapott. Étkezőasztalaink formavilága és modularitása lehetőséget ad a folyamatos megújulásra és arra is, hogy kialakításuk segítségével a jelenlegi vírus elleni védekezés időszakában is biztonságosan és kényelmesen tudják munkatársaink ebédjüket elfogyasztani

 • well-being programjainkat kiegészíti az irodában elérhető masszázs és gyógytorna lehetőség, ami külön – igényesen kialakított helyiséget kapott - zuhanyzóval, öltözővel, és az ellazuláshoz szükséges kellemes hangulattal

 • közösségi tereinket nem csak nagyobb létszámú csoportok tudják igénybe venni, kollegáink egy kávé melletti beszélgetéshez is le tudnak ülni külön az erre kialakított helyeken

 • tárgyalóink foglalása a tárgyalók bejáratánál elhelyezett digitális kijelzővel nyomon követhető, amelyhez minden munkavállaló a saját gépéről is tud csatlakozni

 • angol nyelvi képzésünkhöz külön – ugyancsak digitális eszközökkel felszerelt – oktatási termünknek is jutott hely

 • kutyabarát iroda vagyunk, szívesen látjuk kollégáink négylábú kedvenceit, jelenlétüknek néhány nehéz határidő előtt terápiás hatást is tulajdonítunk

 • robotporszívóink is segítenek, hogy a házi kedvencek bejárása mellett az iroda tisztasága mindig makulátlan legyen


Az új otthonunk megtalálásával újabb mérföldkőhöz érkeztünk cégünk fejlődésében, egy dinamikusan növekvő csapat minden igényét és támogatását kielégítő bázissal megy a végtelenbe és tovább. Hiszen az erő velünk van!