Az Év Tranzakciója

Rossmann BTS fejlesztés

Adatlap megosztása

Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 50.

Átadás éve: 2023 Q4

Ingatlan mérete: 32000 m²

Rövid bemutatkozás

A Panattoni Hungary alapos és minden részletre kiterjedő kiválasztási folyamat eredményeként kapott megbízást az új, 32.000 négyzetméteres, built-to-suit logisztikai központ felépítésére. A főváros közvetlen közelében megvalósuló BTS-fejlesztés során a megszokott logisztikaiközpont-funkciók (raktár, irodák, kamionparkoló és szociális helyiségek) mellett egy új generációs Pick-Tower rendszert is kialakítanak, ami a lehető legjobban használja ki a rendelkezésre álló területet: a kiskereskedelmi lánc termékeinek optimális mozgatását biztosítja majd a raktáron belül, segítségével nagy mennyiségű raktárkészletet lehet gyorsan és hatékonyan rendezni.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A tranzakció a piac egyik legnagyobb logisztikai BTS-megállapodása volt 2023-ban. Az új logisztikai központ a 21. századi, automatizált megoldásaival egy 500 fős logisztikai teamet fog kiszolgálni, és várhatóan a Rossmann teljes országos üzlethálózatának működési hatékonyságára hatással lesz. Speciális raktártechnológiával - az úgynevezett Pick-Tower rendszerrel - teszik hatékonnyá a napi munkát. Ez a raktártechnológia bővíthető lesz a jövőben, ezzel felkészülve a további üzletek és webshopok bővülésre.
A BREEAM Very Good minősítését megcélzó fejlesztés összhangban áll mind a megbízó, mind a befektető, mind a Panattoni környezettudatossági koncepciójával és fenntarthatósági elveivel.
Büszkék vagyunk, hogy a Rossmann Magyarország a Panattoni Hungary csapatát választotta a projekt fejlesztőjévé, ezzel is bizonyítva, hogy a Panattoni hírneve immár nem csak Európa más országaiban, de Magyarországon is a minőséget, a megbízhatóságot és a hosszú távú együttműködést jelenti.