Az Év Tervezett Lakó Projektje

River Passage

Adatlap megosztása

Cím: 1093 Budapest, Lónyay utca 38.

Ingatlan mérete: 10456 m²

Ingatlanfejlesztő

GEOS Group Hungary

Rövid bemutatkozás

A River Passage lakóépület a IX. kerületi Lónyay utca 38. szám alatt megvalósuló, 9 emeletes, 124 lakásos társasház. Az épülethez további 2 garázsszint is tartozik, amelyen gépkocsibeállók, tárolók és biciklitárolók kapnak helyet.


A lakások mérete a garzontól a háromszobásig terjed, melyek tervezésénél a napgazdag tájolást részesítettük előnyben. Az épület különlegessége, hogy minden egyes lakáshoz balkonokat és loggiákat terveztünk, valamint az első és kilencedik emeleten tetőkertet alakítunk ki, amely minden lakó számára hozzáférhető lesz.
A környékbeli, szomszédos épületek jelentős része felújítás alatt van, így a lakóépület közvetlen környezete is korszerű és rendezett. A közelben található üres telkek is beépítés alatt vannak, úgy mint a közeli szomszédságban épülő Corvinus Egyetem új uszodája és sportközpontja.
Az épület arculata a modern minimál stílust képviseli, az anyagok kiválasztása ennek megfelelően, időtálló: üveg, kő és fém.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A River Passage lakóház nevéhez híven, a Duna-parttól minddössze egy utcányira épül. A legfelső emeleti, nagy teraszos lakásaiból nem csupán dunai, hanem Gellért-hegyi panoráma is látható. Az épület belső részére néző lakásoknak pedig a csendes, kertes belső udvarra nyílik kilátása. A River Passage környéke megújulóban van, mind az újonnan épülő egyetemi uszoda, mind az egyéb felújítások mellett méltó helyet kap, és emeli tovább a városrész színvonalát.