Nevezés

Az Év Irodája Nagyvállalati díj

Randstad Hungary Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1134 Budapest, Dózsa György út 148.

Átadás éve: 2021 Q4

Ingatlan mérete: 1253 m²

Irodában dolgozók száma: 120

Bérlő cég: Randstad Hungary Kft.

Növénydekoráció

Cityplant növénydekoráció

Projektmenedzsment

Eston Zrt.

Kivitelezés / Fitout

FITOUT Zrt.

Tervezés / belsőépítészet

Pivot270 Kft.

Informatikai szolgáltatók

AV Spring Kft.

Rövid bemutatkozás

Elérkezett a pillanat, amikor több, mint 10 év után egy új építésű, és technikailag is maximálisan korszerű irodaházba; a Green Court Office-ba költöztünk - ezzel is támogatva kollégáink mindennapi munkáját és a kiemelkedő ügyfélélményt.
A költözéssel kapcsolatos döntés a járvány első hullámára esett, amikor nagy mértékű előrelátásra volt szükség ahhoz, hogy milyen működési formában képzeljük majd el a jövő irodáját.
A hibrid működési formában az első pillanattól biztosak voltunk, ami szerencsére nem jelent nagy változást, hiszen cégünk már évekkel a járvány kezdete előtt innovatív és elkötelezett támogatója volt térben és időrendben egyaránt flexibilis munkarendnek. A tervezés és kivitelezés a járvány alatt zajlott, a sok nyitott kérdésre igyekeztünk előrelátóan adekvát válaszokat adni.
Arra törekedtünk, hogy az új irodánk minden funkcióját tekintve biztosítsa a dolgozók igényét és stabil alapokat adjon a hosszú távú fejlődésre, valamint támogassa a munkavállalók számára egyre fontosabbá váló munkahely-magánélet egyensúlyt.

Ennek érdekében a következő szempontok mentén készült az iroda:
- Folyamatos bővülés mellett évek múlva is alkalmas legyen a használatra,
- a közösségi terek úgynevezett „work-lounge” célokra is alkalmasak,
- viszont projektszobák és egyéni, „elvonulós” boxok is rendelkezésre állnak,
- a hibrid munkavégzés úgy is hatékonyan működjön, hogy a cég fele otthonról dolgozik,
- ennek érdekében minden tárgyalószobába és interjúszobába az összes fontos informatikai eszköz be legyen építve, és szükség esetén minden teendő elvégezhető online is.
Globális márkaként sok arculati megkötés volt a vizuális megjelenés és a struktúra kialakításában egyaránt. Ez biztosítja számunkra az egyértelműen beazonosítható Randstad-os megjelenést a design szempontjából, ugyanakkor nem befolyásolta a tér egyedi kialakítását. A tervezés során minden divízióval folyamatosan egyeztettünk, így a kialakult szokásokhoz szabtuk a lounge és munkaállomások eloszlását. Üvegfalaink nincsenek lefóliázva, ezzel is növelve a transzparencia iránti elkötelezettségünket.
Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója így fogalmazta meg: „Egy olyan környezetben fogtunk neki a tervezésnek, amikor minden nap bekopogott a bizonytalanság. Senki nem tudta, még mi sem, szakemberek, hogy milyen lesz a jövő munkahelye. Rendkívül hálás vagyok a kollégáimnak, hogy minden erejükkel azon voltak, hogy olyan teret kapjunk, ami minden körülmények között megállja a helyét, és a távolról dolgozó kollégák is kicsit úgy érezhetik, hogy jelen vannak. Tették mindezt jó szívvel, gondolva a rászorulókra és a környezetünkre. Köszönöm nekik!”

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Hisszük, hogy a zöld gondolkodás nem egyszerűen a fenntartható forrásból beszerzett anyagok felhasználását jelenti. A szebb jövőért elkötelezett vállalatok társadalmi felelősségvállalása ugyanis az edukációban és példamutatásban válik teljessé. Ennek egyik sarokköve az erőforrások hatékony felhasználása. Mit is jelent ez? Már a tervezés fázisában eldöntöttük, hogy hiába költözünk nagyobb és szebb irodába, nem akarunk mindenből újat. Igenis éljünk a lehetőséggel és minimalizáljuk a hulladéktermelést:
- A fényforrásainkat megtartottuk, az izzókat LED-es körtékre és szalagokra cseréltük. A lámpatestek tökéletes állapotban voltak, minimális átalakítás kellett, hogy további hosszú-hosszú évekre biztosítsák a kellő fényt.
- A korábbi, beépített bútorok közel 80%-át átmentettük és újra felhasználtuk, asztalos segítségével átalakíttattuk. Közel 6 m3 faanyag megsemmisítését sikerült így elkerülnünk.
- A korábbi padlószőnyeg-beszerzésünket pedig (1 300 m2) jótékony célra ajánlottuk fel (lsd. később).
Ezen döntéseknek köszönhetően több, mint 20 m3 hulladékot spóroltunk meg, a korábbi tárgyak pedig velünk maradtak új formában. Természetesen az otthont adó irodaház kiválasztásánál egyértelműen a zöld irodaházak között kerestük az ideális jelöltet. Így jutottunk el a zöld szolgáltatások terén kiemelkedő minőségi szintet nyújtó Green Court irodaházhoz.
Ahhoz, hogy környezetkímélő és jövőálló munkahelyet teremtsünk, nem kellett alább adnunk az igényeinkből. Modern és szabadon alakítható teret kaptunk, ahol a munkavállalóink a legújabb HR trendeknek megfelelő környezetben tudnak kibontakozni. Tudjuk, hogy ezentúl a munkahelynek olyan pluszt kell adnia, amit máshol nem biztos hogy megkap a dolgozó: közösséget, ami építi magát. A hibrid munkavégzés – heti két napot ugyanis kötelező az irodában tölteni – ma már alapelvárás, miért ne töltsük el tehát együtt ezt az időt fenntartható és kellemes módon?
A kellemes mellett a hasznosság is teljesült. Mivel egy irodában az egyik legnagyobb felületet a padló adja, ami általában szőnyeg, komoly környezetterhelést jelentett volna nem csak a hulladékkezelés, hanem az új anyagok legyártatása is. Így aztán a Randstad amellett döntött, hogy eladományozza a padlószőnyeget. Több segélyszervezeten és alapítványon keresztül az ország minden pontjába jutott padlószőnyeg, amiért sok-sok láb – nem csak két lábúak, hanem négy lábúak is - mondott eddig köszönetet. A teljesség igénye nélkül az alábbi helyekre szállítottunk partnereinknek és segítőinknek köszönhetően:
- Baptista Szeretetszolgálat
- Máltai Szeretetszolgálat
- Szilágyi Erzsébet Gimnázium
- Léleklánc Állatvédő Alapítvány Veresegyház
- Battonyai Állatvédők Alapítványa
- Csellengők Állatotthon Alapítvány
- Kis Lépések Alapítvány
- és a Hangya Közösségnek köszönhetően országszerte több alapítványhoz is eljutottak a csomagok.