Az Év Fejlesztő Cége

Property Market

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Buda-part tér 2.

Rövid bemutatkozás

A Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. a Market Csoport 2015-ben alapított, ingatlanfejlesztésre szakosodott leányvállalata. A dinamikusan fejlődő cég jelenleg 4 projektben 17 épületet fejleszt. Eddigi eredményeik közé tartozik 5 átadott épület, 724 eladott lakás közel 50 ezer négyzetméternyi összterülettel, mintegy 18 ezer négyzetméter bérbeadott irodaterület és 2400 négyzetméternyi bérbeadott vagy értékesített kiskereskedelmi terület.


A vállalat célja olyan magas minőségű ingatlanprojektek létrehozása, melyek fenntarthatóak és hozzáadott értéket teremtenek. Prémium lokációban lévő fejlesztéseik mind építészeti mind városrendezési szempontból, valamint komplexitásban és volumenben is kiemelkedőek, sok tekintetben úttörőek a piacon és deklarált céljuk, hogy emeljék az épített környezet és az élettér minőségét, ezáltal új kategóriát teremtsenek az ingatlanfejlesztésben.


A vállalat első projektje a BudaPart, Budapest modern kori történetének legnagyobb ingatlanfejlesztése, nemzetközi léptékben is jelentős, célja egy unikális, XXI. századi városnegyed létrehozása a Lágymányosi-öböl partján, mintegy 54 hektáros területen. A fejlesztés végére a BudaPart majdnem fele, 26 hektár zöldfelület marad, melynek része Budapest egyik legnagyobb közparkja, a Kopaszi-gát is. A beruházási zóna azonban ettől nagyobb, mivel ahhoz kapcsolódóan számos közmű és közlekedési infrastruktúrafejlesztés valósul meg, ami a városnegyedet körülvevő közterületekre esik.


A projekt iránymutató abban is, hogy már a kezdetekkor kiemelten figyeltek arra, hogy mind üzleti, mind építészeti és közösségi aspektusból érték- és válságálló városnegyedet hozzanak létre. A Property Market ezt a szemléletet a következő projektek során is hasonlóképp fogja alkalmazni. Mindemellett a Market csoport garanciát jelent az ingatlanfejlesztő projektjeiben.


A vállalat a fejlesztési portfoliója a BudaPart beruházáson kívül kiegészült 2020-ban a Bem Palace projekttel, valamint a Dürer Park ingatlanfejlesztéssel, a közeljövőben pedig további bővülést terveznek.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A BudaParton a megközelítőleg 10 éves, maximum 6 fázisban megvalósuló beruházás alatt összesen 15 lakó-és 13 irodaház, valamint egy hotel fejlesztése valósulhat meg, így várhatóan közel 3000 lakás, 250.000 négyzetméter iroda-, és nagyságrendileg 15.000 négyzetméter kereskedelmi terület jön létre, ahol mintegy 30.000 városlakó élhet és dolgozhat a közeljövőben. Mára a városnegyedben tervezett 28 házból öt (négy lakó- és egy iroda) készült el. 2019-ben adták át az első épületeket, a BudaPart Otthonok ’A’ és ’C’ jelű lakóházakat 268 lakással. Idén a beruházás újabb mérföldkövekhez érkezett: februárban az első irodaház, a BudaPart GATE nyitotta meg a kapuit mintegy 20 ezer négyzetméternyi irodaterülettel, amely az átadás után néhány hónappal megkapta a LEED GOLD minősítést, nyáron pedig a BudaPart Otthonok ’B’ épületet 253, valamint a BudaPart Otthonok ’D’ épületet adták át 114 lakással. Emellett folyamatos a fejlesztése a következő, BudaPart Otthonok ’E’ lakó- és a BudaPart CITY irodaháznak, melyeket 2021 második felében adnak át, valamint még ebben az évben elindul a hatodik lakóprojekt, a BudaPart Otthonok ’F’ épület kivitelezése. A BudaPart GATE-ben már szinte teljes a bérbeadottság, ahová a bérlők nagy része beköltözött, a következő, BudaPart CITY irodaházba pedig 2021 nyarán érkezik az első Bérlő, a Bayer Hungária.


Az első fázisban a beruházáshoz kapcsolódóan két hektárnyi köz- és parkterületet adtak át, több mint 3000 méter hosszú csatornahálózatot építettek ki, létrehoztak egy lámpás közlekedési csomópontot, valamint 367 méternyi útszakaszt, átépítették az aluljárót.


A BudaParton számos kereskedelmi egységet alakítanak ki, amivel céljuk, hogy a lakók, dolgozók és a városnegyedbe látogatók minden, a 21. század modern életstílusához szükséges szolgáltatást sétatávolságban elérjenek. A városnegyedhez tartozó Kopaszi-gáton jelenleg is több szolgálatás elérhető, melyek idén kiegészültek suppolási lehetőséggel, az irodaépületben nyitott étteremmel, lottózóval, virágbolttal, zöldségessel és pékséggel. A közeljövőben szupermarket, újabb éttermek, fagylaltozó, gyógyszertár és nyáron a Beach&Bar is megnyílik a Duna partján, homokos partszakasszal, de óvoda és bölcsőde, valamint háziorvosi rendelő is létesül a városnegyedben.


A beruházáshoz kapcsolódóan a közlekedési lehetőségek is tovább bővülnek: az 1-es villamossal már egyszerűen elérhető az M4 metró, a 154-es buszjárat 2019-től körjáratként szolgálja a BudaPart térségét, így biztosítva a városnegyed közvetlen kerületközponti kapcsolatát. A fejlesztéshez kapcsolódóan eddig már egy többszáz méternyi kerékpárútvonalat újítottak fel, nyáron pedig MOL BUBI állomás is létesült a BudaPart GATE irodaház mellett. A közeljövőben elindul a 107E jelzésű buszjárat, ami a BudaPart és a Bosnyák tér között szállítja az utasokat, az Új Duna-híd megépítése újabb tömegközlekedési lehetőségeket kínál, hamarosan pedig elindul a Budai fonódó villamoshálózat fejlesztésének II. üteme, aminek köszönhetően a Szent Gellért tértől kötött pályán is elérhető lesz a BudaPart, valamint a Déli Körvasút fejlesztés részeként Nádorkert néven új vasúti megállót kap a jövőben a városközpont.


A BudaPart mellett a Property Market idén indította el a főváros újabb landmark projektjét, a BEM Palace-t, mellyel a főváros egyik méltatlanul elhanyagolt épületegyüttesét korszerűsíti, így a fejlesztésnek köszönhetően a Bem József téren álló Radetzky-laktanya a múltnak tiszteletet adva újul meg szálloda és irodakomplexumként.


A Property Market szintén idén tette közzé a Dürer Park projekt tanulmánytervét, melynek keretében teljesen megújul az Ajtósi Dürer sor mögötti 3,7 hektáros terület.. A beépítési koncepció elkészítésébe a neves Lissoni Casal Ribeiro irodát is bevonták, míg az egyes projektelemeket hazai stúdiók tervezik. A tanulmányterv egyértelműen tükrözi a nemzetközi mércével is nívós, innovatív, városképbe illeszkedő és azt formáló szemléletet. Összesen két iroda- és három lakóépület jöhet létre, kereskedelmi funkciókkal kiegészítve.


Referenciák

BudaPart városnegyed fejlesztés
Bem Palace ingatlanfejlesztés
Dürer Park ingatlanfejlesztés