Az Év Fejlesztő Cége

Property Market Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Kopaszi gát 5.

Rövid bemutatkozás

A Property Market Kft. a Market Építő Zrt. és a katari hátterű Constellation Holdings Ltd. 2015-ben megalapított, ingatlanfejlesztésre szakosodott leányvállalata. A 38 főt alkalmazó ingatlanfejlesztő cégünk menedzsmentjének tagjai eddig 1,5 millió m2 beépített területet 52 lezárt projektet, 314 ezer m2 kereskedelmi- és irodaterület bérbeadását, valamint 3200 lakás eladását tudhatják maguk mögött.


BudaPart projektünkkel egy új, budapesti városnegyed létrehozásán dolgozunk a Lágymányosi-öbölben, mintegy 54 hektáron. A fejlesztési terület 23 hektárt ölel fel, amiből 17 beépíthető, így a leendő közparkokkal együtt a BudaPart majdnem fele, 26 hektár zöldfelület marad, melynek része a Kopaszi-gát területe is. A megközelítőleg 10 éves, maximum 7 fázisban megvalósuló beruházás alatt összesen 15 lakó-és 13 irodaház, valamint egy hotel fejlesztését tervezzük, így várhatóan közel 3000 lakás, 250.000 négyzetméter iroda-, és nagyságrendileg 15.000 négyzetméter kereskedelmi terület jön létre, ahol mintegy 25-30.000 városlakó élhet és dolgozhat a közeljövőben.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Property Market Kft. fejlesztésében megvalósuló BudaPart beruházással egy unikális városnegyedet hozunk létre, mely a lakók, leendő dolgozók és látogatók számára egyaránt megteremti a természetközeli nyugalmat és az urbánus életérzést.
A fejlesztést 2017-ben kezdtük el, és kiemelkedő eredménynek számít, hogy 2019-ben a projekt el is érkezett az egyik legmeghatározóbb mérföldkövéhez: szeptemberben átadtuk az első, BudaPart Otthonok „A” elnevezésű lakóépületet, októberben pedig a második, BudaPart Otthonok „C” lakóházat is. Az első ütem lakóházait és hozzájuk tartozó infrastruktúrát közel két év alatt valósítottuk meg, ami jelentős eredménynek számít a szektorban.
A Vikár és Lukács Építésziroda által tervezett épületekben összesen 268 lakás készült el, melyek mindegyike rendelkezik smart home rendszerrel és egyedi, innovatív építészeti megoldásokkal. A BudaPart népszerűségét jó mutatja, hogy a két, átadott lakóépület otthonainak több mint 95%-át már értékesítettük.
A beruházás első üteméhez kapcsolódóan számos infrastrukturális fejlesztést végeztünk: több mint 3000 méter hosszú csatornahálózatot építettünk ki, létrehoztunk a Dombóvári úton egy lámpás közlekedési csomópontot, valamint 367 méternyi útszakaszt, átépítettük az aluljárót, illetve egy 703 méter hosszú zajvédő falat húztunk fel a Dombóvári úti vasúti töltésen. Mindemellett 2 ivókút, 50 darab pihenőpad, 34 darab kerékpártároló és 30 darab szelektív hulladékgyűjtő elhelyezése is megvalósul.
Az a projekt első fázisában megközelítőleg 20.700 m2 burkolt felület jön létre, körülbelül 1000 m2 cserjét és 110 darab fát ültetünk el, és közel 21.200 m2-en történik gyepesítés. A teljes projekt végére a kezdeti 560 darab fa helyett mintegy 1370 fa fogja még természetközelibbé tenni a területet.
Törekszünk továbbá az egységes arculati elemek létrehozására, így a BudaPart dizájnelemei megjelennek a csatornafedeleken, a lépcsőházi bejáratokon, a közös terekben, a lábunk alatt pedig egyedi rakásmintájú BudaPart-térkővel találkozhatunk. Ugyanakkor az egyediséget és ikonikus megjelenést garantálja, hogy a városnegyed épületeinek tervezésekor számos különböző, elismert építész irodával és dizájncéggel működünk együtt.
A lakó-és irodaházak építése mellett a szolgáltatások és a rekreációs lehetőségek tárházát is folyamatosan bővítjük. Az épületek utcaszintjén üzleteket és szolgáltatói egységeket alakítunk ki, amik között éttermek, kávézók, fitnesz terem, banki szolgáltató, szupermarket, gyógyszertár és óvoda is elérhető lesz. Ezen kívül a következő ütemekben sportpályákat, játszótereket, napozóstrandot, valamint központi parkot is létrehozunk, ezáltal a kikapcsolódás széles skáláját megtalálhatják a budapartiak és az ide látogatók.
Kiemelt célunk, hogy a BudaParton egy valódi közösség jöjjön létre, ezért fontos feladatunknak tartjuk a közösségépítést. A lakók számára saját rendezvényeket szervezünk, emellett applikációt is fejlesztünk, ami folyamatosan tájékoztatni fogja az érdeklődőket a budaparti újdonságokról.
Mindezek mellett a tömegközlekedés fejlesztésére is kiemelt hangsúlyt fektettünk a társadalmi vállalásainknak megfelelően szoros együttműködésben a fővárossal. Ez alapján elkészítettük a Budai fonódó villamos II. üteméhez kapcsolódó engedélyezési és kivitelezési dokumentációt, valamint minden szükséges engedélyt megszereztünk, így reményeink szerint hamarosan megindulhat a megvalósítása is.
Dr. Schrancz Mihály, fejlesztési igazgatónkat idézve: „Nem csak létrehoztuk Magyarország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalatát, de kialakult egy remek csapat, egy jó struktúra, egy rendszer, amely mára csúcsteljesítményre képes. A BudaPart Budapest történetének talán legnagyobb, de minden bizonnyal az egyik legkomplexebb városnegyed méretű projektje, mind a projekt költségvetését, mind a beköltöző városlakók számát, mind a fejlesztésszakmai és mérnöki kihívások számát és összetettségét tekintve. Ez a lépték az ingatlanfejlesztésben bárhol a világon top liga.”


Referenciák

A Property Market Kft. első fejlesztése a BudaPart projekt.