Az Év Legzöldebb Projektje

Prologis Park Budapest-Sziget DC6

Adatlap megosztása

Cím: 2310 Szigetszentmiklós, Leshegy 30

Átadás éve: 2015

Ingatlan mérete: 7500 m²

Ingatlanfejlesztő

Prologis

Rövid bemutatkozás

A Prologis Park Budapest-Sziget hatos számú épülete a legjobb fenntarthatósági besorolást nyerte el a magyarországi épületek közül. A 7 500 négyzetméteres épület BREEAM „Good”minősítést kapott, ezzel az első épület, amelyet az új BREEAM irányelvek alapján akkreditáltak.


Az igényre szabott (BTS) létesítmény a Transported Asset Protection Association (TAPA) elvárásainak megfelelően épült, jellemzői közé tartozik az oszlopok nélküli raktárterület, az oldalrakodó rámpák a kamionok és kisteherautók részére, és az optimális fűtési és világítási költségeket eredményező, hatméteres belmagasságú cross dock terület. A létesítményben 7,5 méteres oszlopközzel 45 dokkot alakítottak ki oldalrámpával és targoncarámpával együtt, ezek szolgálják ki az 5 000 négyzetméteres logisztikai területet. Ez körülbelül 35 dokkoló kapuval jelent többet a bérelhető területen, mint a hagyományos logisztikai épületek esetében.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az épület az új BREEAM irányelvek szerint Magyarországon elsőként nyerte el a BREEAM „Good” minősítést, ami kiváló eredmény egy ipari, cross dock épület esetében. Az épület fejlett gépészeti és elektromos rendszerei az ergonómiai építészeti jellemzőkkel együtt olyan kényelmes és hatékony munkakörnyezetet teremtenek, amely minimális környezeti terhelés mellett képes csökkenti a működtetés költségeit. Az épület az energiatakarékosság és a környezetszennyezés terén kivételesen jó BREEAM pontszámot ért el.