Az Év Közösségi Tere

PRÉLUDE La Librairie Francaise

Adatlap megosztása

Cím: 1011 Budapest, Fő utca 17.

Ingatlan mérete: 76 m²

Bérlő cég: MTB Retail kft.

Irodabútor

Vivax Irodabútor

Tervezés / belsőépítészet

impressono studio

Design & Build

MW Design

Világítástechnika

Ambilight kft.

fali burkolat

Lifeprint kft.

Fotók

Dragons pictures

Kivitelezés / Fitout

KADAM Lakástextil

Rövid bemutatkozás

PRÉLUDE – La Librairie Francaise , A francia könyvesbolt nem pusztán egy könyvek vásárlására szolgáló hely, hanem egy felfedezésre, kulturális gazdagodásra és közösségépítésre szentelt tér is.
A PRÉLUDE- jelentése: zenei nyitány , ennek kapcsán az üzlet egy olyan tér, ahol a művészet átlépi a határokat, erősítve a francia és magyar kulturális kapcsolatokat az irodalom és zene találkozásával, megteremtve a kulturális sokféleség ünnepét. Teret ad az írókkal való találkozásra, nézőpontok megosztására és a közösségi megértés elmélyítésére.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A PRÉLUDE megalkotásakor a legfontosabb szempont számunkra az volt, hogy egy igazán franciás, párizsias, bisztró hangulatú, pozitív kisugárzású teret hozzunk létre. A burgundi vörös nyílászárók, valamint a falak és könyvszekrények acélkék színe a francia zászló színeire utal. A sötét színek ellensúlyozására a mennyezetre egy könnyed hangulatú paradicsomi képet varázsoltunk, énekesmadarakkal és trópusi növényekkel. A bisztró hangulatot sugallják az opál színű gömblámpák. Az egyedi, húszaséveket idéző mozilámpák adják a könyves szekrény feliratok egyediségét. Az eladóteret úgy alkottuk meg, hogy a középen elhelyezett mobil bútorok eltolásával, könnyen átrendezhető legyen a tér író olvasó találkozókra, film vetítésre. Az író-olvasó találkozók színpadias hátterét a könyvesbútorok színével megegyező térelválasztó függöny adja. Szintén a húszas évekre hajaznak az egyedi fém magazin- és képeslap tartók. A térben teret kapott egy olvasó sarok is, mely a gyermekkönyvek közelében található, és a kicsikre is gondolva kisállatos leülőket is elhelyeztünk.
Összességében egy olyan mesés hangulatú teret alkottunk, melyben könnyen elmerülhetünk a francia irodalom és nyelv szépségében belefeledkezve egy könyv olvasásába, vagy találkozhatunk kedvenc írónkkal és olyan emberekkel, akik szintén ilyen kulturális élményre vágynak.


Tervezők

impressono studio - Makár Ágnes -
Az impressono studiót 2003-ban alapította Makár Ágnes, azzal a céllal, hogy olyan belső tereket alkosson meg kollégáival, melyek pozitív energiájú, örömteli érzést adnak és a kreativitást sugalmazzák. A studió 20 éves működése alatt számtalan irodát, üzletbelsőt, kávézót, rendelőt tervezett meg, ezen kívül számtalan magán- és kiadó lakást alakított át.
Munkájuk során kiemelt figyelmet fordítanak az emberek érzelmi szükségleteire és vágyaira, ami az alkotó folyamatban mindig középpontba helyezett tényező. Nem csupán terveket alkotnak, hanem olyan terek létrehozását tűzték ki célul, amelyek megidézik az ügyfelek legbensőbb álmait.