Az Év Tervezett Logisztikai Projektje

Park22 üzleti és ipari park

Adatlap megosztása

Cím: 1223 Budapest, Növény utca 6-10.

Ingatlan mérete: 60800 m²

Tervezés / belsőépítészet

ARTONIC

Ingatlanfejlesztő

White Star Real Estate

Rövid bemutatkozás

A Park22 a White Star Real Estate és az Europa Capital üzleti és ipari park fejlesztése Dél-Budán, Budapest XXII. kerületében helyezkedik el. A telek a 6-os út mentén, a Campona bevásárlóközpont szomszédságában található, kiváló tömegközlekedési adottságokkal és közvetlen vasúti kapcsolattal. A hat épületből álló projekt több fázisban valósul meg, és összesen 60.800 m2 bérelhető területet kínál, amely magába foglal 45.600 m2 raktárterületet és 15.200 m2 irodaterületet.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Park22-ben a zöldövezeti elhelyezkedés legalább annyira fontos előnyünk, mint a kiváló közlekedési adottságok. Raktár és iroda kombinációra épülő fejlesztésünk a 6-os út mentén helyezkedik el, ezért a főváros főbb közlekedési csomópontjai könnyen megközelíthetők mind tömegközlekedéssel, mind gépjárművel. A budapesti M0-s körgyűrű mindössze 1 km távolságban található, így Magyarország nemzetközi autópályái gyorsan elérhetők: az Ausztriába/Szlovákiába/Csehországba vezető M1-es, a Szerbiába/Bulgáriába vezető az M5-ös és az Ukrajnába vezető M3-as autópálya, valamint az M0-s autópálya közelsége révén 35-45 percen belül elérhető a 35 km-re fekvő Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér is. A telek tömegközlekedéssel és a Déli pályaudvarról induló vasútvonalon keresztül is könnyen megközelíthető, a város központja pedig kb. 15 percen belül elérhető.
Park22 üzleti és ipari parkunkban már a tervezési folyamatok során is kiemelt figyelmet fordítottunk a zöldfelületek és az épületek optimális egyensúlyának megtartására. A növényzet mellett a biodiverzitás növelésének és a fenntarthatóságnak is fontos szerepe van számunkra. A projektben megújuló energiaforrások kerülnek felhasználásra, melynek keretén belül hőszivattyúk biztosítják a hűtést/fűtést az épületekben, és folyik a napelemek telepíthetőségének vizsgálata. A kivitelezés során nagy hangsúlyt fektetünk az újrahasznosított anyagok használatára, valamint az effektív kivitelezési hulladékkezelésre.


Legfőbb okok, amiért a díjra érdemes a Park22:
• kiváló elhelyezkedés és megközelíthetőség
• közvetlen szomszédságában található a Campona bevásárlóközpont, étkezési és vásárlási lehetőségek széles körét biztosítva a park dolgozói számára
• kerékpárút az épület szomszédságában
• „A” kategóriás irodák közvetlenül a raktárhoz kapcsolódva
• raktáraink és irodáink külön is bérelhetők
• zöldesített logisztikai park, relaxációra alkalmas zöldterületekkel
• megújuló energiaforrások használata, energiamenedzsment és vízgazdálkodás


A ZSŰRI INDOKLÁSA A DÍJAZÁSRA

A Park22 nem csupán egy logisztikai projekt, hanem irodákat is magába foglal. A projekt koncepciója különleges, mivel barna mezős területre történő fejlesztést valósít meg, ami rendkívül ritka a logisztikai szektorban. Az elképzelés nemcsak az egyedülálló helyszín miatt érdekes, hanem fenntarthatósági szempontból is kiemelkedő. Emellett a city logisztikára gyakorolt pozitív hatásaival is a fenntarthatóság és a hatékony városi logisztika megtestesítője.


Tervezők

ARTONIC Építészeti és generál tervezés - Fátyol Tibor, Töős György, Beretvás Krisztián, Katona Tünde, Lencsés Zoltán, Ujhelyi Katalin