Az Év Irodája

Nu Skin

Adatlap megosztása

Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 48-50.

Átadás éve: 2023 Q1

Ingatlan mérete: 510 m²

Irodában dolgozók száma: 190

Bérlő cég: Nu Skin Eastern Europe Kft.

Bérlőképviselet

CBRE

Projektmenedzsment

CBRE

Tervezés / belsőépítészet

Demeter Design Stúdió

Kivitelezés / Fitout

Value4Real

Rövid bemutatkozás

A Demeter Design Stúdió először 2016-ban működött együtt a Nu Skinnel a cég budapesti székházának tervezésében. Akkor az iroda több emeletre terjedt ki és többféle munkahelyi, valamint irodai környezetet integrált.


2022-ben a Nu Skin megbízta a Demeter Design Stúdiót és a CBRE-t, hogy tervező-, illetve projektmenedzsment csapatként működjenek együtt a meglévő irodák újratervezésében. Az újratervezés integrálta a Covid utáni követelményekből fakadó megváltozott munkahelyi szükségleteket, mely jelentős területcsökkentéssel is járt.


Több közösségi és kreatív terület kialakítására merült fel igény, miközben jelentősen csökkentették a teljes munkaterületet. A projektet egy olyan irodatérben kellett végrehajtani, amely használatban volt, így meg kellett őrizni a továbbra is érvényes létesítményeket és műszaki berendezéseket.


Az ügyfél, a tervező és a projektmenedzser csapat koherens együttműködése kreatív szinergiát és inspiráló új munkakörnyezetet eredményezett.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az elmúlt évek folyamatosan változó igényeinek hatására az irodaépítészetben alkalmazott „belsőépítészeti” kialakítások egyre igényesebbé válnak. Az ember-, közösség- és a térközpontúság felé haladnak feltételezve, hogy a kollégák az idejük jelentős részét munkakörnyezetekben töltik még akkor is, ha ennek adottságai, szervezeti felépítése, sőt, sok esetben akár a helyszíne is változik. Ugyanakkor a mai „trendek” alapján az irodaterek sokszor olyan vizuális tendenciák alapján készülnek, amelyek kielégítik az aktuális divat elvárásait is.


A Nu Skin és a DDS egyaránt egy kisebb, de jelentősen inspirálóbb munkahely kialakításának megközelítését célozták meg. Az ügyféllel tartott workshopokon megértettük a térbeli követelményeket, valamint a brand szempontjából kritikus vizuális elemeket. Szoros csapatmunkát végeztünk annak érdekében, hogy ezeket az értékeket beépítsük a tervezésbe.


A koncepció tudatosan szembeszáll a jelenlegi trendek egy részével, amelyekben a mobilitás, a gyors elbonthatóság és ideiglenesség áll a középpontban, ahol még akár a tárgyalóterek is mozdíthatók. A jelen projektben megvalósult téregyüttes a Nu Skin minőségre alapoz. Olyan terek megalkotására volt hivatott, amik a fenntarthatóság és mértékletesség elveit helyezik a középpontba, miközben a maradást és az elköteleződést ösztönzik a tér és az ember között.


A terv mindamellett, hogy a mai igényeket kielégítő, korszerű és multifunkcionális irodatereket hívott életre, méltón és alázattal őrizte meg a Nu Skin által megalapozott igényeket. E szimbiózis a megbízó, a projektmenedzser és a tervező között teremtette a sikeres végeredményt.


Tervezők

Demeter Design Stúdió