Az Év Irodája Kisvállalati díj

Novo Nordisk Iroda

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Buda-part tér 2

Átadás éve: 2020 Q3

Ingatlan mérete: 900 m²

Bérlő cég: Novo Nordisk Hungária Kft.

Kivitelezés / Fitout

Market Építő Zrt.

Tervezés / belsőépítészet

MádiLáncos Studió Kft.

Irodabútor

Blue Business Interior Kft.

Projektmenedzsment

Cushman&Wakefield Kft.

Világítástechnika

Solinfo Kft.

Fotók

Babecz Ákos

Rövid bemutatkozás

A dániai székhelyű Novo Nordisk egy 1923-ban alapított egészségügyi vállalat, úttörő a cukorbetegség és más súlyos krónikus betegségek, például az elhízás, valamint a ritka hematológiai és endokrin betegségek kezelését segítő gyógyszerek kutatásában és fejlesztésében. A vállalat világszerte 43.000 embert foglalkoztat, 80 irodát működtet, termékeit 170 országban forgalmazza.


A Novo Nordisk hazai leányvállalata idén nyáron költözött be az új irodájába a Buda Part Gate irodaház 7. emeletére. Az új iroda kiválasztásában fontos tényező volt az épület zöld minősítése (LEED GOLD), és a könnyű megközelíthetőség. A költözés célja egy profi és hatékony, a kollaborációt elősegítő munkakörnyezet kialakítása volt, ami komoly változást jelentett az eddigi cellás kialakítású lakásirodához képest.


Az új, zömében egyterű iroda tervezése során kiemelt szempont volt a munkatársak komfortja, a stresszmentes környezet, ahol fókuszált munkát tudnak végezni, egymás zavarása nélkül. A munkacsoportok ezt figyelembe véve lettek az új irodában kialakítva. Az egyes csoportok elhelyezése a zajterhelésüknek és mobilitásuknak figyelembevételével történt. A munkahelyek közelébe telefon és meeting fülkéket, illetve kisebb tárgyalókat telepítettünk, hogy minimalizáljuk az irodán belüli zajt és közlekedést. Az informális egyeztetésekre alkalmas, magas asztalos - pados tárgyaló sarok, és a bejárati lounge a munkahelyektől távolabb, a főbb közlekedési útvonalak csomópontjaiban lettek telepítve. A zárt management irodákat üvegfalak határolják a transzparencia és a megközelíthetőség jegyében, illetve az üvegfalaknak köszönhetően a terek benapozása és a kilátás sem sérül. Az iroda legizgalmasabb közösségi tere a kantin – work café téregyüttes, ahol az étkezés és kávézás mellett a bútorozás változatosságát kihasználva lehet dolgozni, pihenni, ünnepelni.


A design koncepció a vállalati arculatból levezetett skandináv egyszerűséget és otthonosságot képviseli. A fehér és a fa felületek mellett a kék különböző árnyalata jelenik meg, amit meleg narancs színű bútorok egészítenek ki. A koncepció lényeges eleme a biofilia, a növényeknek a well being és a dekoratív funkcióik mellett fontos szerepük van az egyterű iroda tagolásában, a munkacsoportok vizuális leválasztásában.
Az összes munkahely egységesen motorosan emelhető asztalokkal és kiemelkedő minőségű ergonomikus székekkel lett felszerelve. A tárgyalók és közösségi terek bútorai változatosak, hogy minél több kollaborációs formát ki tudjanak szolgálni.
Az irodában alkalmazott fa és filc falburkolatok akusztikai szerepet is játszanak, elnyelik a közlekedés és a beszéd visszaverődő zaját. A filc burkolat érdekessége, hogy újrahasznosított PET palackokból készült, ami jól illeszkedik a Novo Nordisk „Circular for Zero” nevű környezetvédelmi stratégiájába, ami támogatja az újra hasznosítható termékek használatát, a fogyasztás és hulladék minimalizálást. Az energia fogyasztás minimalizálását segítik az általános megvilágítást biztosító LED panel lámpák és az iroda kivételesen jó benapozottsága, ami a nagy üvegfelületeknek és a kis épületmélységnek köszönhető.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az új iroda kialakítása, az ergonomikus munkahelyek, a változatos kollaborációs bútorok, a terek jó akusztikája és a növényhasználat design stratégiába illesztett használata megtestesíti a vállalat emberközpontú szemléletét, a munkatársak jóllétére való törekvést. Hiszünk abban, hogy a jövő irodájának még kiemeltebb szerepe lesz a munkahelyi közösség, identitás építésében, és a kreatív, közvetlen és személyes interakciót igénylő munkafolyamatok támogatásában.