Az Év Legzöldebb Projektje

Nordic Light Trio

Adatlap megosztása

Cím: 1133 Budapest, Véső utca 7

Átadás éve: 2020 Q3

Ingatlan mérete: 14000 m²

Kivitelezés / Fitout

Skanska Építő Magyarország Kft.

Ingatlanfejlesztő

Skanska Magyarország Ingatlan Kft

Tervezés / belsőépítészet

Paulinyi & Partners

Bérlő

Roche Szolgáltató (Európa) Kft.

Ingatlantulajdonos

JR AMC

Rövid bemutatkozás

A már sikeresen működő Nordic Light irodakomplexumot a 2020 szeptemberében átadott Nordic Light Trio teszi teljessé, melyet a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. választotta székhelyéül. Legújabb magyarországi fejlesztésünk világszínvonalú jövőképes munkahelyi környezetet teremt a bérlők számára. Az új irodaépületet a fenntarthatósági törekvéseinkkel összhangban építettük, ennek elismeréseként megkapta a LEED Gold minősítését. Az épületben rendelkezésre álló fenntartható megoldások hozzájárulnak az ökológiai lábnyom minimalizálásához és a működési költségek csökkentéséhez.


Az új „A” kategóriájú, hétemeletes épület 14 000 m2-nyi bérelhető területtel, 223 parkolóhelyet biztosító mélygarázzsal és 2 400 m2-es parkosított kerttel rendelkezik. A Váci úti irodafolyosón található projekt tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető - az M3 metró, az 1-es villamos és több trolibusz megállója is kényelmes távolságban található, míg a városközpontból kerékpárral vagy 10 perces autóúttal is elérhető.


A Paulinyi & Partners által tervezett irodakomplexum kialakításának fő szempontja a kényelmes munkavégzéshez szükséges munkaterület, valamint a munkahelyi egészség és jólét biztosítása volt. A projektjeinkre jellemző skandináv életérzés már a hangulatos, természetes anyagokkal ellátott előtérben érzékelhető, de az épület letisztult formavilágában és funkcionalista térhasználatában is az északi minimalizmus köszön vissza.


Minden fejlesztésünknél fontos számunkra, hogy az általunk épített környezet a benne élő és dolgozó emberek életére pozitív hatással legyen. Az irodaház átadása mellett kibővített nyilvános zöld felülettel és felújított közterekkel járultunk hozzá a helyi lakosság mindennapjaihoz is.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A LEED Gold minősített Nordic Light Trio lesz az első magyarországi WELL tanúsított projektünk, úgy terveztük és építettük meg, hogy minőségi élményeket biztosítson a felhasználók számára.


Az emberek jóllétének növelését az épület számos előnye biztosítja: 2400 m2-es parkosított, multifunkcionális és a nagyközönség számára is igénybe vehető kert, kerékpártároló és a hozzá kapcsolódó öltözők, zuhanyzók, zárható szekrények, valamint 42 töltővel felszerelt parkoló elektromos autók számára. A vállalat skandináv hagyományait őrizve, a hangulatos lobby kellemes találkozóhelyet és kikapcsolódási lehetőséget biztosít az odaérkezőknek.


A hatékony szellőzésnek köszönhetően az épület 30%-kal több friss levegőt biztosít használóinak, mint azt a helyi előírások megszabják. Az alkalmazott megoldásoknak és a közös helyiségekben elhelyezett LED világításnak köszönhetően az épület energiafogyasztása hatékonyabb. A Nordic Light Trio az ivóvíz 40%-át takarítja meg a vízfogyasztás csökkentésére tervezett vízgazdálkodásnak köszönhetően. A nappali fény bejutását a megfelelő épülettervezésen keresztül maximalizáltuk.


A zöld megoldások mellett az akadálymentesség is létfontosságú eleme a projektnek. Az univerzális tervezésnek köszönhetően befogadó környezetet hoztunk létre Budapest legnépszerűbb irodaközpontjában, ezt az Access4you arany fokozatú minősítése is bizonyítja.


A kibővített, négy kosárlabda pályánál is nagyobb kert munkavégzéshez, találkozókhoz és kikapcsolódáshoz is helyszínt kínál. A zöld területen madárodúkat helyeztünk ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület útmutatásainak megfelelően, aminek köszönhetően a madárvilág is birtokba veheti a kertet. Helyi művészekkel együttműködve létrehoztunk egy falfestményt a Nordic Light Trio belső homlokzatára, amely Budapest nevezetességeit, valamint a kerület és a város ikonikus elemeit varázsolja az irodakomplexum kertjébe. Egy új összekötő passzázst is létrehoztunk, mely könnyen elérhető kerékpárral is, illetve új megközelítési lehetőséget biztosít a Véső utcától a komplexumig.


A Nordic Light Trio egy következő generációs okos épület, amely új mércéket állít fel az intelligens funkciók integrációja terén. A Skanska által fejlesztett okos épület megoldás, a Connected by Skanska lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy telefonjuk segítségével mozoghassanak az épületen belül. A virtuális recepció szolgáltatás révén a vendégek is érintés nélküli léphetnek be az épületbe, a látogatók a meghívóban kapják meg a QR kódokat. A garázsban a rendszámfelismerő rendszer kényelmes és könnyű parkolási megoldást kínál. Az érintésmentes funkciók lehetővé teszik a gyakran használt felületekkel való kontaktusok elkerülését és elősegítik a potenciális járvány-kockázat kezelését.