Az Év Irodája

NOKIA C4 székház

Adatlap megosztása

Cím: 1082 Budapest, Szigony utca 17.

Átadás éve: 2016 Q4

Ingatlan mérete: 23660 m²

Irodában dolgozók száma: 2260

Bérlő cég: Nokia

Irodabútor

Ahrend Hungary

Kivitelezés / Fitout

ProInterier Kft.

Irodabútor

Modulyss - Decor Floor Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Archimon Építészeti és Belsőépítészeti Kft.

Rövid bemutatkozás

A Nokia új székháza a Corvin sétányon egy közel 24.000 négyzetméter alapterületű irodaépületben kapott helyett, amely épület karakteres formavilágával és innovatív szerkezeti megoldásaival nemzetközi viszonylatban is különleges. Az irodaépület belsőépítészeti tervezése az épület adottságaihoz igazodva, valamint a Nokia irányelveit követve és betartva zajlott.
A tervezés során a munkavállalók elvárásaihoz is igazodó, a mai modern iroda követelményeknek megfelelő belső tereket hoztunk létre. Különös figyelmet fordítottuk a lehető legoptimálisabb helykihasználás mellett a munkaállomások ergonómiai szempontok szerinti kialakítására is, úgymint fény-, hőmérséklet, zaj-, akusztikai hatások.
Az épület három szárnya, három különböző téma mentén lett kialakítva, melyek a Nokia-t, mint céget illetve annak cégfilozófiáját képviselik.


Az első szárny Finnország, vagyis az Origin


A második Magyarország, a Development


A harmadik a Globális Világ, a Connectivity


A különböző egységekre jellemző motívumok, design elemek és színvilág hangsúlyozásával kívántuk az egységek egyediségét elérni.

A finnországi szárnyban a modern, skandináv hatású, erdőt imitáló fa térelválasztó elemek adják meg az irodaterület karakterét. A letisztult fa térelválasztók erdő motívuma a tapéta grafikákban, illetve a fa lámpaburákban is megjelenik.
A magyarországi témát az erőteljesebb piros szín képviseli, a falgrafikákban magyar motívumok, a berendezésekben pedig magyar tervezők design termékei jelennek meg.
A Globális Világ szárnyban a kapcsolódást szemléltető design elemek alkalmazásával egy high-tech világban érezhetjük magunkat, ahol minden mindennel összekapcsolódik. A frissesség, a lendületesség, a modern gondolkodásmód jellemzi az itt kialakított belső tereket, amelyek az ultramodern lámpákban és grafikai illusztrációkban is visszaköszönnek.
Az open office, illetve break-out terek kényelem és funkcionalitás szerint lettek kialakítva, ahonnan a legújabb technológia újítások sem hiányozhatnak.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Nokia irodája a mai kor igényeinek megfelelő, modern, tágas, innovatív, egyedi megoldásokkal rendelkező irodatér. Az apró részletek különleges összhangja biztosítja azt a közeget, amely a minőségi munkavégzésre, illetve kutatás - fejlesztésre ideális.


Minden egysége fenntartható, környezettudatos elvek szerint lett kialakítva, így e tekintetben is élen jár az irodapiacon.
Sem az irodaépület sem pedig a különleges térélményt adó belsőépítészeti kialakítás mellett nem lehet csak úgy elmenni. Egy kiváló csapatmunka eredménye, amely érdemes az Év irodája díjra.
Belsőépítészek: Apró Tamás, Hegedűs Klára, Vaskó Tamás, Urbán Attila, Szűcs Szabolcs (Archimon Építészeti és Belsőépítészeti Kft.)