Az Év Tervezett Lakó Projektje

Naphegy12 by Cordia

Adatlap megosztása

Cím: 1016 Budapest, Gellérthegy utca 7

Ingatlan mérete: 2920 m²

Ingatlanfejlesztő

Cordia

Rövid bemutatkozás

Az exkluzív, 44 lakást és 1 irodát tartalmazó Naphegy12 társasház egyedülálló helyszínen, egy Gellérthegy utca és Naphegy utca között található telken épül meg. Üde, zöld, nyugalmat árasztó parkosított belső kerttel, teremgarázzsal és tárolóhelyiségekkel garantálja lakói kényelmét. A bensőséges hangulatról a lakások limitált száma, az elegánsan otthonos, nívós kialakítás és a felhasznált tradicionális és nemes burkolóanyagok egyaránt gondoskodnak.


A Naphegy12 békebeli hangulatú, lombos fás, társasházakkal és elegáns villaépületekkel beépített környéken épül meg, megannyi sétára csábító parkkal (Horváth-kert, Vérmező, Tabán) a közelben, mégis karnyújtásnyira a belvárostól és a romantikus Budai Vártól. A társasház szolgáltatási környezete kiemelkedő: fine dining éttermek, bisztrók, pékségek, kávézók és boltok sorakoznak a környéken. A budai fonódó 56-os villamos, a 105-ös és a 178-as busz is a ház közelében áll meg, így tömegközlekedéssel is kényelmesen megközelíthető.


A Naphegy12 társasháznak otthont adó telek érdekessége, hogy a két utca között 7-8 méter szintkülönbség van. A területen jelenleg egy leromlott állapotú, építészeti értéket nem képviselő többszintes oktatási épület áll, Gellérthegy utcai főbejárattal, melynek a Naphegy utca felé nincs egységes és illeszkedő homlokzata. Így az egykori iskolaépület helyén épülő társasház homlokzatának kialakításakor elsődleges fontosságú volt, hogy az mindkét utca képébe illeszkedjen. A homlokzatok két fő elem kompozíciójából építkeznek: a téglaburkolatos tömbök, és visszahúzott, teraszokkal tagolt csatlakozó részek jelennek meg. A környező utcákban több hasonló arányú épületet láthatunk.


Mivel a környező épületek jellemzően világos, sárgás, bézses, barnás, szürkés tónusúak, az anyaghasználatra pedig a vakolt homlokzatok, kő- és téglaburkolatok jellemzőek, ezért a Naphegy12 homlokzatán használt anyagok és színek ezekkel harmonizálnak. Az alkalmazott fő anyagok (sárgás téglaburkolat, fehér és szürkés vakolat, szürkés kőhatású burkolat-nagytáblás kőporcelán) jól illeszkednek környezetükbe. A homlokzati architektúrában második rétegként megjelenik egy selyemfényű barnás-bézses betét, mely teljessé teszi az épület építészeti karakterét.


Az épület bejárata a Gellérthegy utca felőli oldalon található, az iroda pedig a Naphegy utca felől lesz megközelíthető. A lakók a Gellérthegy utca felől egy nagy belmagasságú előcsarnokon keresztül közelíthetik meg a lifteket, valamint a bejárat szintjén kaptak helyet a lakók tárolói is. Ugyanezen az oldalon két garázsbejáró is kialakításra kerül, a teremgarázsban 58 gépkocsi számára elegendő parkolóhellyel.


A ház belső udvarán pázsittal és fákkal beültetett, parkosított kert kap majd helyet, melyet természetesen kizárólag a ház lakói használnak majd. Az oázis-szerű belső kertre néző függőfolyosók az utcai homlokzathoz hasonló kialakítást kapnak, a lakások bejáratait lamellás, zöld növényzettel futtatott betétek védik majd a kíváncsi tekintetektől.


Értékesítés kezdete: 2021 Q2
Kivitelezés kezdete 2021 Q3


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

• limitált számú lakás a bensőséges, otthonos hangulat érdekében;
• kivételes lokáció;
• környezettel jól harmonizáló, minőségi homlokzati burkolatok;
• a lakók kényelmét célzó kialakítás: okosotthonok, teremgarázs, parkosított belső kert;
• egyszerre illeszkedik környezetéhez, és mutat fel egyedi karaktert;
• egységes homlokzatot hoz létre mindkét utcafront felé.