Az Év Irodája

MVM Iroda

Adatlap megosztása

Cím: 1031 Budapest, Szentendrei út 207

Átadás éve: 2020 Q1

Ingatlan mérete: 580 m²

Irodában dolgozók száma: 55

Bérlő cég: Magyar Villamos Művek

Irodabútor

Bravosincord Kft.

Kivitelezés / Fitout

GMB Solutions

Irodaszőnyeg, padló

Tarkett

Irodabútor

Kinnarps Hungary Kft

Irodabútor

Neudoerfler

Irodabútor

Megaholz Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Pivot270 Belsőépítész Stúdió

Projektmenedzsment

Pivot270 Belsőépítész Stúdió

Irodaszőnyeg, padló

Cera Kft.

Üzemeltetés

Római Irodaház Kft.

Kivitelezés / Fitout

Római Irodaház Kft.

Rövid bemutatkozás

Az MVM Csoport Magyarország harmadik legnagyobb vállalatcsoportja, működése lefedi a teljes hazai energiarendszert. Magyarországi piaci szerepe mellett az MVM regionális szinten is meghatározó társaságcsoporttá kíván válni.Az MVM Csoport 100 százalékban hazai tulajdonú cég. Az MVM Csoport értékrendjében első helyen áll az emberközpontúság, a vállalat jó működésének egyik záloga a jó munkavállalói közérzet. Az MVM csoport együttes alkalmazottainak száma közel 8000 fő!


A fenntarthatóság szempontú és környezettudatos fejlesztések már régóta jellemzi az MVM Csoportot, ennek érdekében komoly erőfeszítéseket tesz, fejlesztéseket hajt végre folyamatosan, Mindez közös- és a Földünk érdeke is egyben.
Jelen fejlesztésben a Római Irodaház harmadik emeletén elhelyezkedő, meglévő, cellás kialakítású területet kellett nyitott terű irodává alakítani.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Zárt cellákból openoffice- a dolgozók véleményének bevonásával
Az épület tömege és tájolása több szempontból is kevésbé rugalmas kereteket adott a tervezéshez, a belső terek optimális kialakítása mégis több irányvonal merült fel tervezői oldalról. A tervezés alapja a dolgozók által kitöltött igényfelmérő kérdőív volt, ami minden nagyobb léptékű feladat esetén a nulladik lépés tervezéseink során - ezen keresztül van lehetőségünk alaposabban megismerni az munkahely mindennapi rutinját. A spaceplan tervezés során két eltérő koncepciót vázoltunk fel, amiken keresztül pro és kontra tudtunk bemutatni és átbeszélni egymástól eltérő megoldásokat. A két irányvonal elképzeléseink szerint a tervezes végére összeért, aminek az eredménye egy jólhasználható, korszerű és kreatív belső tér, amit az ott dolgozók azonnal magukénak tudtak érezni a zárt irodák falainak lebontása után.
Közös munkaterek szervezése
A különböző munkacsoportok közös munkáit is figyelembe kellett venni a tervezés során, így alakult ki egy átlátható, a korábbinál sokkal világosabb összefüggő tér, ahol a hosszú oldali munkaterületek között egy aktív belső mag kapott helyett hot-desk zónával, tárgyalóval, projektszobával. Ez a középső blokk választ el két munkacsoportot, melyek így külön tudják végezni feladataikat. Mivel azonban ez egy optikailag és fizikailag is áttört mag, így a szükséges átjárás is könnyen megoldott közös munka esetén. A hossztengelyen végig haladva lecsendesedés figyelhető meg – a megérkezésnél teakonyha és lounge területtel, a végén pedig vezetői irodákkal.