Az Év Irodája

MSCI 2020

Adatlap megosztása

Cím: 1134 Budapest, Kassák Lajos utca 19-25.

Átadás éve: 2020 Q3

Ingatlan mérete: 1850 m²

Irodában dolgozók száma: 160

Bérlő cég: MSCI Kft.

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Kivitelezés / Fitout

Horsens Partners Kft

Világítástechnika

3F Project

Bérbeadó

Diófa Alapkezelő Zrt.

Kivitelezés / Fitout

Wattmester

Irodabútor

Blue Business Interior

Irodabútor

Teknion

Irodabútor

Office Art & Design

Tervezés / belsőépítészet

Arkitektor

Tervezés / belsőépítészet

Studio Fōr

Projektmenedzsment

Cushman & Wakefield

Irodaszőnyeg, padló

Interface

Világítástechnika

LISYS-PROJECT

Kivitelezés / Fitout

BpDekor

Kivitelezés / Fitout

Floortissimo

Fotók

Bódis Krisztián / budapestimages.com

Költöztető cég

Frachtmeister International

Rövid bemutatkozás

A budapesti az MSCI egyik legnagyobb irodája az egész világon, és ennek megfelelően sokféle, egyéni igényekkel rendelkező munkacsoportnak ad otthont. Az egyes csoportok működésének illetve egymással való együttműködésének, a helyi szokásoknak és – a cég növekedésére tekintettel – a jövő kihívásainak jobb megértése érdekében a projekt tervezését alapos kutatómunka előzte meg, ideértve például a tevékenységek helyszíni megfigyelését, fókuszcsoportok alkalmazását és a munkatársakkal folytatott beszélgetéseket. E kutatómunka eredményeképpen jött létre a végső design, amely egy multifunkcionális és agilis irodai környezet megteremtésével segíti elő a termelékeny és hatékony munkavégzést a cég valamennyi, egymástól eltérő jellegű üzleti folyamata esetében. Az együttműködés elősegítése és a lehető legnagyobb rugalmasság érdekében a közös használatú területeken – a tárgyalókban és nyílt terekben egyaránt – mozgatható bútorokat és whiteboardokat terveztek. A bútortípusoknak a lounge fotelektől a bárasztalokig terjedő széles skálája úgy könnyíti meg a mozgást a terek között, hogy azok bármikor hozzáalakíthatóak az egyes csoportok igényeihez.


Az MSCI budapesti irodája ugyanakkor a cég által alkalmazott globális design-elvek továbbfejlesztését is megjeleníti. Az MSCI több mint harminc irodával rendelkezik világszerte, ezért olyan design-elvárásokat dolgozott ki, amelyek megfelelnek a vállalat arculatának és kifejezik az általa képviselt értékeket, ugyanakkor képesek kiegyensúlyozottan megjeleníteni az egyes régiók színes kultúráit is. A leghangsúlyosabb designelem talán a cég háromdimenziós védjegyének felhasználásával fából készült falrészlet, amely a recepción található és barátságos, ugyanakkor modern és dinamikus hangulatot teremtve üdvözli az irodába érkező látogatókat. Az irodában található különböző üvegfelületeken elhelyezett dekorációs és belátást gátló üvegfóliákat a cég logójának felhasználásával kifejezetten ide tervezték. Az MSCI nemrégiben frissített arculati színei közül tudatosan választották ki az irodában használtakat, így az összpontosítás elősegítése érdekében nyugalmat sugárzó tónusokat alkalmaztak a nyitott munkaterekben, míg a kreatív együttműködésre optimalizált társasági tereket élénk és felpezsdítő színek keltik életre. A fali grafikák és a szőnyegpadlók mintázatai szintén kifejezetten az irodába készültek, a cég márkaelemeinek játékos és dinamikus felhasználásával.


A projekt másik célja az volt, hogy megnövelje az MSCI rendelkezésére álló terét a már meglévő irodaterülethez szervesen kapcsolódva. A feladat nehézsége abban rejlett, hogy a meglévő irodák és az új terek közötti összhangot a globális design-követelmények és a különböző munkafolyamatok figyelembe vételével kellett megteremteni. Ezt a korábbi irodai kialakításnak az újonnan létrehozott terekre történt egységes alkalmazásával sikerült elérni, mivel az MSCI fejlődését az új terekben alkalmazott építészeti és belsőépítészeti megoldások, a berendezési tárgyak és a legmodernebb technológiát képviselő eszközök ettől függetlenül is egyértelműen kifejezésre juttatják.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az MSCI budapesti irodaprojektje különleges volt abban az értelemben, hogy meg kellett találni a társaság globális design-előírásai és a helyi esztétikai felfogás közötti összhangot. A rengeteg különböző szempont miatt a megfelelő egyensúly megtalálásához szükség volt a globális kérdésekért felelős építész (Studio Fōr), a helyi tervező (Arkitektor), a projektvezető (Cushman & Wakefield) és különösen a Megbízó közötti együttműködésre. Az irodában végzett megfigyelések megmutatták, hogyan működnek a munkafolyamatok, a munkatársakkal fókuszcsoportokban illetve egyénenként folytatott beszélgetések pedig rávilágítottak, hogy a termelékenység és a hatékonyság növelése érdekében a meglévő design mely elemein kell változtatni.


A tervezés során nagy gondot fordítottak a fenntarthatóságra és az akadálymentesítésre, hogy az irodát mindenki saját igényeinek megfelelően használhassa és ez hozzájáruljon a munkavállalók jó közérzetéhez. A budapesti az MSCI egyik legnagyobb irodája globálisan, így tervezése során kiemelten befogadó szellemiségű terek megteremtésére törekedtek. Kiváló minőségű, ergonomikus bútorok illetve egyéb kiegészítők, például az állítható magasságú asztalok, a prémium forgószékek és monitortartó állványok járulnak hozzá a dolgozók hatékony munkavégzéséhez . A MSCI környezettudatos, a társadalmi kötelezettségvállalás és a helyes vállalatirányítási elvek iránt elkötelezett szellemiségének megfelelően a projekt során prioritást élvezett a fenntarthatóan előállított termékek alkalmazása, illetve a termékek élettartamát felelősen kezelő gyártók előnyben részesítése.


A budapesti iroda esztétikája tükrözi a MSCI innovatív jellegét és a pénzügyi befektetések piacán játszott vezető szerepét. A kibővített iroda kialakításának és designjának középpontjában az innováció és a technológia áll, amit a tárgyalásra, munkavégzésre és kapcsolatteremtésre szolgáló változatos terek kialakításával értek el. Az élénk színek és merész minták alkalmazása is kifejezi a cég kutatás-fejlesztéshez való avantgárd hozzáállását.