Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

Moxy Budapest Downtown by Marriott

Adatlap megosztása

Cím: 1075 Budapest, Kazinczy utca 48

Átadás éve: 2026

Ingatlan mérete: 18700 m²

Kivitelezés / Fitout

Horsens Partners Kft

Rövid bemutatkozás

Az új szálloda Budapest belvárosának szívében, ideális lokációban, a Kazinczy utcában, a nyüzsgő éjszakai élet és szórakozónegyed központjában épül meg. A szálloda rövid sétára helyezkedik majd el számos kulturális nevezetességtől, mint pl. az Opera Ház, a Szent István Bazilika és a Gozsdu Udvar. A világszerte 23 országban, több mint 120 hotellel jelen lévő Moxy a Marriott Hotel család tagja. A brand vonzó áron kínál stílusos, indusztriális dizájnt és barátságos szolgáltatást, hogy a vendégek a számukra legfontosabb élményekre koncentrálhassanak utazásaik során.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Moxy Budapest Downtown by Marriott- 1075 Budapest, Kazinczy utca 48
2026-ben nyílik az első Moxy Hotel Magyarországon.
Az új szálloda Budapest belvárosának szívében, ideális lokációban, a Kazinczy utcában, a nyüzsgő éjszakai élet és szórakozónegyed központjában épül meg. A szálloda rövid sétára helyezkedik majd el számos kulturális nevezetességtől, mint pl. az Opera Ház, a Szent István Bazilika és a Gozsdu Udvar. Ezen kívül szintén pár perc sétára van a Deák Ferenc tér, ahonnan minden főbb metró hálózat, illetve a reptéri buszjárat megállója is könnyedén elérhető.
A Moxy Budapest Downtown területén a bontási munkák idén ősszel elkezdődtek és előre láthatólag 2026-ben nyitja meg kapuit.
A Moxy Hotels®-ről:
A világszerte 23 országban, több mint 120 hotellel jelen lévő Moxy a Marriott Hotel család tagja. A Moxy játékos megfizethető és stílusos hotel brand amiben benne van minden amire szükséged van és semmi amire nincs. A brand vonzó áron kínál stílusos, indusztriális dizájnt és barátságos szolgáltatást, hogy a vendégek a számukra legfontosabb élményekre koncentrálhassanak utazásaik során. Nemzetközi hotel láncok ugyan megtalálhatóak Budapesten ezek azonban inkább a luxus kategóriába tartoznak, míg a Moxyhoz hasonló megfizethető lifestyle hotel ritka, főleg AirBnB és brand nélküli kisebb hotelek érhetők el hasonló kategóriában.
Az épület egész területe 18 700 m² ahol összesen 9 szinten 281 db kisebb (17-31 m²) ám ízlésesen berendezett szoba továbbá üzlethelységek és 115 parkolóhely kerül kivitelezésre. A hotel olyan fiatalos utazóknak lett tervezve, akik nem a szobában szeretnék tölteni a Budapesten eltöltött időt azonban szeretnek társaságban lenni és kihasználni a szálloda adottságait: a különböző belső terek 1000 m²-en kínálnak majd számos programlehetőséget, különféle társalgó tereket, plug and play lehetőségeket és a központban egy bárt, ami egyszerre a check-in pult szerepét is betölti, de grab and go ételeket és italokat is kínál.
Az épület tervezése során nagy hangsúlyt fektettünk az energiahatékonyságra a környezetre gyakorolt káros hatások csökkentése érdekében. Az épület tervezetten legalább AA+ energetikai besorolású lesz és BREEAM minősítést is szerez, ami részben köszönhető lesz a napelemeknek, amik lehetővé teszik a megújuló energia felhasználását. A hűtés-fűtés pedig hűszivattyú rendszerrel lesz megoldva.
A Forestay Group-ról:
A Forestay Group ingatlanbefektetéseket és fejlesztéseket valósít meg, teljeskörűen lefedve az ingatlanfejlesztés, befektetés- és vagyonkezelés, a projekt- és kivitelezésmenedzsment, valamint az ingatlankezelés területét. A cégcsoport fennállása alatt több mint 200 sikeres projektet hajtott végre az irodakivitelezéstől kezdve a több tízezer m2-es ingatlanfejlesztésekig, valamennyit határidőn és költségvetésen belül teljesítve.


Tervezők

Art-NT Építész Stúdió Kft.