Nevezés

Az Év Lakóingatlan Fejlesztése

Metrodom Őrmező Lakópark

Adatlap megosztása

Cím: 1112 Budapest, Őrmezei út 33.

Átadás éve: 2021 Q3

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Ingatlanfejlesztő

Metrodom Építő Kft.

Rövid bemutatkozás

A Metrodom Őrmező lakópark, Újbuda dinamikusan fejlődó városrészének egyik legizgalmasabb új építésű modern lakóépület együttese. A nyugodt, családias lakókörnyezet ideális helyszíne a 7 épületből álló lakóparknak. Az itt élők mindennap részesei lehetnek a csodás dél-budai panorámának. Az elegáns homlokzatú épületek egy nagyméretű, autómentes összefüggő park köré épültek, ahol a lakók az utcai forgalomtól távol pihenhetnek. A kikapcsolódást és feltöltődést segíti a külső medence, a napozóterasz és a fitneszterem.

A közel 1,6 hektáros ősfás, kertvárosi övezetben megépült épületek békés kis szigetet alkotnak.
Az építészeti, illetve a terepadottságoknak köszönhetően a lakópark területe el van szigetelve a nagyobb, forgalmasabb utak zajától, csöndes és nyugodt lakókörnyezetet biztosít, amellett, hogy néhány perc sétára található a kiváló közlekedési adottságokkal rendelkező kelenföldi városközpont.
A telek kedvező délnyugati lejtős fekvése lehetőséget adott arra, hogy a tervezett épületek mindegyike a legoptimálisabb tájolással és kilátással rendelkezzen. A hét pontszerűen elhelyezett épületet a telek belső részén egy ferdén szerkesztett gyalogos út köti össze a két, párhuzamosan fekvő, csatlakozó utcával. Erre a ferde tengelyre kerültek felfűzésre a többségében „L” alakot formáló lakóépületek, kedvező tájolást biztosítva és optikailag megnövelve ezáltal az épületek közti távolságot. Az épületek nagy homlokzati ablakain keresztül csodás panoráma és sok természetes fény várja az itt élőket.

A tervezés során fontos szempont volt a lakópark épületeinek egységes megjelenése.
Az épületek lapostetős pince + földszint + 4 szintesek, izgalmas visszahúzott tömegű tetőemelettel kialakítva. Hangsúlyos elemként jelennek meg a lakásokhoz tartozó, nagyméretű teraszok horizontális födémlemezei.
Az épületek szellős, nagyvonalú és elegáns megjelenését erősíti a külső homlokzaton alkalmazott törtfehér és sötét színű vakolat, melyet ritmikusan ismétlődő kőburkolatú felületek törnek meg.

Az épületek egy autó-forgalom elől elzárt új, csak gyalogosan megközelíthető, nagyméretű, központi közösségi teret, egybefüggő zöld felületet fognak közre. A telek lejtését az épületek elhelyezése is követi, ami a kerti terepszinteken is megfigyelhető. A kert központi terében található a terepszint alatti közös sporttérhez kapcsolódó medence napozóterasszal, valamint gyermek-játszótér mászókával, kerti homokozóval, rugós játékokkal. A központi tértől távolodva hangulatos kis kerti utakon tárulnak fel a csendes, kikapcsolódásra alkalmas kerti sétányok padokkal, virág-ágyások színes levelű díszcserjékkel.

Az épületekbe belépve igényes lobbi várja a hazatérő lakókat. A tágas előtérből külön kerékpár és babakocsitároló nyílik. A lakóparkban 24 órás portaszolgálat működik, gondoskodva az itt élők biztonságáról. A központi egységben kiemelkedő közösségi szolgáltatások kaptak helyet: a napozóterasz és kültéri medence mellett fitneszterem, pihenővel kialakított szauna, közösségi nappali, minikonyha és elszeparálható gyereksarok is található. A nagy asztallal, pulttal, hűtővel és mikróval felszerelt közösségi konyha alkalmassá teszi a közösségi nappalit különböző baráti programok (szülinapok, meccsnézés) szervezésére vagy akár home office munkavégzésre.

A 189 lakásos épületegyüttesben változatos méretű, magas műszaki tartalmú és hosszútávon is élhető prémium kategóriás lakások kaptak helyet. Minden lakásra egységesen jellemző, hogy átlagon felüli, közel 2 méteres erkélymélységgel épültek, amely méretét tekintve kényelmesebb és élhetőbb megoldásnak számít. A lakások hűtéséről és fűtéséről a korszerű és újdonságnak számító Metrodom Dual Eco hőszivattyús rendszer gondoskodik. A klíma és fűtőtestek helyett a lakások mennyezete adja le a hőt, illetve biztosítja a hűtést és fűtést. A megfizethető prémium lakások második generációs okosotthon rendszerrel is felszereltek. A lakók ennek segítségével irányíthatják lakásuk fűtését, hűtését, világítását, redőnyeit, ellenőrizhetik a nyílászárók nyitott vagy zárt állapotát, olyan alapfunkciókkal, mint a „Takarékos szellőztetés", „Otthon vagyok", „Távollét", „Vakáció”, „Nappal- és Éjszaka”, segítve ezzel a környezettudatos és energiatakarékos felhasználást.

Nem véletlen, hogy már a kivitelezési folyamatok során nagyon nagy volt az érdeklődés a lakások iránt. A beruházás saját erőből, illetve banki finanszírozással valósult meg, így az építkezésekhez nem volt szükség az ügyfelek pénzére. A Metrodom fizetési ütemezése így rendkívül kedvező és biztonságos. Az ügyfelek szerződéskötéskor 10% foglalót fizetnek, a fennmaradó 90%-ot pedig majd csak a műszaki átadás és jogerős használatbavételi engedély kiadását követően.

A Metrodom Őrmező Lakópark magas műszaki- és minőségi szintet képvisel, a portaszolgálattól a teremgarázson át az energiahatékony és okosotthon megoldásokig, mellyel kiemelkedő és méltó példájául szolgál a jövő lakóépületeinek.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Metrodom Őrmező Lakópark kiemelkedő és üde színfoltja Magyarország lakóparkjainak. A csendes, kertvárosias környezetbe épült lakóépület együttes igazi gyöngyszeme a dinamikusan fejlődő újbudai területnek. A kedvező fekvési és tájolási szempontok figyelembevételével, csodás panorámás és nagy üveg felületekkel kialakított lakások kaptak helyet a 7 épületben. Az épületek egy autómentes közösségi park köré szerveződnek. Hangulatos kis útvonalak és pihenőpados kis szigetek díszítik az egybefüggő zöld területeket.

Prémium kategóriás, hosszú távon élhető okos lakások és megannyi közösségi szolgáltatás várja az itt élőket, melyből a medence és napozóterasz kiemelt központi eleme a lakóparknak.

Magas műszaki és minőségi tartalom a másodgenerációs okosotthontól az energiahatékony és környezettudatos mennyezet hűtés-fűtés megoldásokig.