Az Év Irodája

McKinsey & Company - High Tech Resort in a Jungle

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Dombóvári út 26-A

Átadás éve: 2023 Q4

Ingatlan mérete: 4181 m²

Irodában dolgozók száma: 213

Bérlő cég: McKinsey & Company (McKinsey Digital) drives transformation and builds businesses by bringing together the capabilities needed to help organizations grow and thrive in the digital age. We help our clients harness the power of data and artificial intelligence, modernize core technology and capitalize on new technology, optimize and automate operations, fuel digital growth, create stunning digital experiences, and build digital talent and culture.

Világítástechnika

Pont Light Kft

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Irodabútor

Office Line Kft.

fali burkolat

Ahrend Hungary

Tervezés / belsőépítészet

Capstone Management Kft.

Irodabútor

Solinfo Group

Világítástechnika

LumoConcept

Növénydekoráció

Lelkes Kertész

Projektmenedzsment

Eston International Ingatlantanácsadó Zrt.

Irodabútor

Office Art & Design

Irodaszőnyeg, padló

Floor by Blue

Irodaszőnyeg, padló

Decorfloor

Irodabútor

Liwing (asztalos)

Irodabútor

Mobilia SH Studió (asztalos)

fali burkolat

Petrus Concrete

Audiovizuális rendszerek

AVM Konferenciatechnika Kft. -

Világítástechnika

Solinfo

Rövid bemutatkozás

A belsőépítészet alapját a természet ihlette elemek és a modern technokrata stílus harmonikus ötvözete alkotja. A koncepció az volt, hogy olyan tereket hozzunk létre, amely barátságos, meleg, hívogató és stimulálja a hatékony munkavégzést. Ennek eléréséhez olyan világos színeket és felületek alkalmaztunk mint; bézs és a középtónusú fa, ami nyugtató hatást kelt. Továbbá a japán enteriőr stílusát csempésztük be a dizájnba, ezáltal egyensúlyt teremtve a japán minimalizmus és a skandináv funkcionalitás között.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A projekt Magyarországon első a Commercial Interiors kategóriában ami LEED v4 Platina fokozatot kapott.
Az ügyfélnek különösen fontos volt a fenntartható jövő biztosításához, hogy az épített környezet is ezen tudatosság szellemében kerüljön megtervezése majd kivitelezésre.


Az irodaterület két különálló részre lesz osztva - a dzsungel ihlette térre és a technokratikus irodaterületre, egyensúlyt teremtve a munka és a pihenés között. Az eltérő területeket az ázsiai kultúra és különböző térségei inspirálták. Így jött létre a különböző tárgyalók, breakout területek koncepciója, mint a Paradise Cafe, Zen Himalaya, Gray desert, Euphorbia (piros apró virág), Heliconia (rákolló virág), Monkey Forest, Deep in the Jungle, Dojo (edzőterem), White sand, Black Sand, Batara Guru, Ricefields. Ezek egymástól kis mértékben eltérnek, de az átfogó alapkoncepcióba illesztettük.


A dzsungel ihlette tereket úgy alakítottuk ki, hogy a természetes környezetet szimulálja. Ezt a hatást beltéri kertekkel, buja zöld növényekkel, rengeteg fa felülettel és lágy környezeti világítással értük el. A tér minimalista kialakítású lesz, a főszerepben a zölddel. Ezek a területek első sorban a dolgozók pihenését, feltöltődését hivatottak szolgálni.
A technokratikus irodaterek esetében a funkcionalitásé, és a hatékony munkavégzésé a főszerep. Ezeket a tereket letisztult vonalak, minimalista dizájn és semleges színpaletta jellemzi. A mobiliák felületein a fa és fém keveréke dominál, textúrát adva a térnek. A technológiát teljesen integráltuk a designba, mind az AV technológia mind a konnektorok és töltőállomások funkcionálisan és kényelmes helyeken állnak rendelkezésre.


A 6. emeleten adtunk helyet egy közel 106 m2-es nagyságú „Leap lab”-nek, ahol kisebb kutatási projektek valósulhatnak meg, teret biztosítva az alkalmazottaknak az együttműködéshez és a kísérletezéshez. A dizájn a hagyományos és a modern elemeket ötvözi, írható táblákkal, laborasztalokkal és fejlett technológiai berendezésekkel.
Az auditóriumban – Cafe rice fields - nagy rendezvények, értekezletek, képzések és bemutatók bonyolíthatóak le akár 100 fő befogadásával. Kényelmes lelátóval kombinált ülőhelyeket, fejlett audio-vizuális berendezéseket, valamint egy színpadi területet tartalmaz majd, hogy ez által professzionális platformot biztosítsunk a különböző paraméterű rendezvényekhez.
A két kültéri terasz egyedülálló élményt nyújt a dolgozóknak a szabadban töltött munkavégzés vagy pihenés közben. Az egyik terasz grillezésre és szabadtéri étkezésre lesz kialakítva, grillsütővel és kényelmes ülőalkalmatosságokkal. A másik teraszt szabadtéri munkavégzésnek ad helyet. Nyáron mindkét terasz árnyékolását automata napvitorlákkal biztosítjuk, melyek 2024-ben épülnek majd ki.


A munkateret rugalmas munkaállomásokkal alakítják ki, amelyek könnyen adaptálhatók az alkalmazottak igényeihez. A projekt területen egyéni fókuszált munkavégzéshez alkalmas irodák, phone bokszok és kollaborációt biztosító kreatív területek állnak rendelkezésre. Ezen felül tárgyalók, open office-ok és privát munkaterületek keveréke kerül kialakításra.
Összességében a dizájn növeli a termelékenységet, az együttműködést és a kreativitást, miközben egyedi és élvezetes élményeket biztosít az alkalmazottak számára.


A ZSŰRI INDOKLÁSA A DÍJAZÁSRA

A régi iroda kedvelt részeit megőrizték, ám egy elegánsabb környezetbe integrálták azokat. Ennek eredményeként született meg az izgalmas zeneszoba, mely most otthont ad az előző iroda lófráló elefánt dekorációjának is. A tér egészét áthatja a nyugalmat sugárzó japadi stílus, melyet finoman kiegészítenek a nagyvárosi dzsungelek motívumai.
Külön figyelmet fordítottak a különböző időzónákból érkező kollégák alvási szükségleteire. Ennek eredményeként kialakítottak egy baba-mama szobát, valamint két alvókuckót. Az ergonómia és fenntarthatóság mellett a dolgozók jóllétére való fókuszálást is egy magasabb szintre emelték. Az exkluzív edzőterem, a zeneszoba és a dzsungel kert-kantin olyan elemek, melyek más irodákban is megtalálhatóak, ám a kivitelezés és tervezés minősége kiemelkedő, és tanúbizonyságot tesz arról az odaadásról, melyet munkavállalóink iránt érzünk, és melyet eddig nem vagy csak nagyon ritkán tapasztaltunk.


Tervezők

Belsőépítészeti tervezés: Capstone Management Kft.
Vezető tervezők: Bányai Norbert, Farkas Anett
Építész munkatársak: Csizik Petra, Csordás Éva, Farkas Fruzsina, Fehér Csilla, Szücs-Tassy Karina, Tóth-Kispál Emőke


Világítás tervezés: Solinfo-Tóth Richárd
LEED szakértő: Dr. Harmathy Norbert, Harmathy Green Building Consulting Kft.
Audióvizuális redszer: AVM Konferenciatechnika Kft.


Generál tervező: Studio'100 Architects