Az Év Irodája Különdíj

Market 6.0

Adatlap megosztása

Cím: 1037 Budapest, Bojtár utca 51.

Átadás éve: 2020 Q2

Ingatlan mérete: 5865 m²

Irodában dolgozók száma: 388

Kivitelezés / Fitout

Market Építő Zrt.

Világítástechnika

Vilati Szerelő Zrt.

Kivitelezés / Fitout

Moratus Szerkezetépítő Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Lean Tech Mérnökiroda Kft.

Tervezés / belsőépítészet

F. Kovács Attila

Rövid bemutatkozás

Imádunk építeni!


Minden grandiózus munka mögött fantasztikus szakemberek kitartó, lelkes munkája áll. Mi, a Market Építő Zrt. csapata közös erővel építettük meg a Market 6.0 nevű székházunkat.
Alig vártuk, hogy újra megmutathassuk, mire vagyunk képesek!
Eme új otthonunknak a megépítésére olyan kihívásként tekintettünk, amely méltó egy olyan céghez, amelyik kizárólag a teljesítményével vívta ki vezető helyét és vált fogalommá a magyar építőiparban.
Merészet álmodtunk, hiszen mi nem pusztán egy új irodaházat akartunk építeni magunknak, hanem valami nagyot, kortalant és kiemelkedőt alkotni, amelyben kiteljesedhetünk és követendő példát mutathatunk másoknak is. Mindezt kizárólag a saját szaktudásunkra, kreativitásunkra és negyed évszázados know-how-nkra támaszkodva akartuk megvalósítani, bevonva leányvállalatainkat is, hogy együtt, csapatként mutathassuk meg a világnak, mit tud a Market Építő Zrt.!
Sorrendben a Market 6.0 a 80. irodaház, amelyet megépítettünk. A munka első pillanatától tudtuk, hogy ennek az épületnek hordoznia és szemléltetnie kell az összes tudásunkat, tapasztalatunkat!
Azt a célt tűztük ki, hogy egy különleges, rendkívül hatékony, ugyanakkor emberközpontú okosépületet alkossunk, egy etalont, amely az iparág minden szegmensére és szereplőjére hatással lesz és egyedülálló az egész országban. Ez a vízió mindössze 8 hónap alatt öltött testet, idén májusban!


Rend és Káosz
Kollégáink tervezőasztalán egy rendkívüli hatékonysággal bíró épület bontakozott ki, amely a funkcionalitást, a racionalitást és a technológiai bravúrokat egy fegyelmezett, hightech német cégközpontra jellemző módon valósítja meg. Mi azonban nem akartuk, hogy túlságosan kösse a kezünket ez a funkcionalitás. A szerelemhez ugyanis kell az őrültség, a káosz, a kuszaság is. Kellett egy zseni, aki túllép a konvenciókon, a precizitáson, a tökéletességre való törekvésen, a túlságosan németes gondolkodáson. Aki játékosságot, káoszt, poént és lelket visz a tervek közé. Ezért bevontuk az egyik leghíresebb magyar belsőépítészt, hogy a szakma iránt érzett szeretetét és hitvallását jelenítse meg a székházunkban. F.Kovács Attila designer-építészként felelt a homlokzat, illetve a teljes belsőépítészet megtervezéséért. Az ő elképzeléseinek köszönhetően született meg többek között az előtető V alakú pillére, a tárgyalók formabontó és egyedi faburkolata, a valódi szerszámokal díszített lobbypult, vagy a lépcsőhöz tervezett egyedi, 10 méter magas lámpatest, amely kőműves fandlik sokaságából épült, és találhatóak kortárs művészeti alkotások.
Irodaházunk minden centiméterét a kettősség teszi tökéletessé és szerethetővé: ez az a hely, ahol egyesül és kiegészíti egymást a rend és a káosz, az indusztriális és a természetközeli, a racionalitás és a játékosság.


Mitől jó egy iroda?
A legsablonosabb válasz erre a kérésre az, hogy szép és kreatív. Mi ennél sokkal messzebbre mentünk. A mi irodánkat egyetlen dolog inspirálta: imádjanak bejárni ide dolgozni a munkatársaink. Elmondhatjuk, hogy az irodaházunk nem csupán felhasználóbarát, hanem felhasználócentrikus: mindent biztosít annak érdekében, hogy valamennyien ki tudjunk a munkánkban teljesedni.
Cégünk egyik legfontosabb hitvallása az alapítás óta: „A legnagyobb értékünk az ember” - ennek a hitvallásnak az esszenciája a Market 6.0 Irodaház. A tervezés során kulcstényező volt az összetartozás erősítése, ezért rengeteg közösségi területet: szintenként rekreációs szigeteket és találkozási pontokat alakítottunk ki, ahol a kollégáink megpihenhetnek, vagy megállhatnak egy szót váltani egymással.
A Market 6.0 magán hordozza azokat az értékeket, amelyeket közösen vallunk: a szakma iránti tiszteletet, az elhivatottságot, a szakmai tudást és a munkatársaink megbecsülését.


Örömet leltünk a munkában: a fejlesztésben, a tervezésben, az építésben, a korábbi megoldások tökéletesítésében, és az új ház belakásában.


A mi irodánk a mi büszkeségünk.


Egy hely, ahol jól érezzük magunkat.


Egy jó iroda, ahová imádunk bejárni.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Továbbá:


Innováció és hatékonyság
Irodaházunk technológiai, műszaki és design megoldásairól túlzás nélkül mondható, hogy korszakalkotónak számítanak. A ház tele van emberléptékű megoldásokkal, zöld gondolattal és meglepő építészeti ötletekkel. Az épületet az alábbi kulcsszavak jellemzik a legjobban: korszerű, digitális, rugalmas, hatékony és innovatív.


A digitalizáció megjelenik már a bejáratnál, hiszen a látogatók a recepcióspulton elhelyezett tableten tudnak bejelentkezni, amely azonnal értesítést küld a kollégának, akihez a látogató érkezett. Ezzel jelentősen gyorsul az információáramlás és csökken a várakozási idő.


Irodaházunk világítása teljes egészében digitálisan vezérelt és energiatakarékos. Az intelligens világítórendszer követi a benapozást, az emberek mozgását, és csak akkor és ott világít, ahol és amikor szükséges. Ezzel a megoldással a világításra fordított energia akár 70%-át is meg tudjuk takarítani.
A belső, általános világítást adó legújabb fejlesztésű innovatív lámpatestek, például a világítógerendák világszinten is unikálisnak számítanak és a világon nálunk kerültek elsőként beépítésre. Ez az első olyan épület, ahol a teljes világításrendszer egészét szabályozni lehet.
Irodaházunk az egyik legmodernebb, négycsöves hűtő-fűtő rendszerrel működik. A hűtést és a fűtést biztosító panelek, aktív klímagerendák a födémszerkezetbe vannak integrálva. A digitálisan vezérelt okosrendszer többek között az időjárási előrejelzéseket is figyeli és az adatok alapján optimalizálja a hőmérsékletet. Ennek az innovatív megoldásnak köszönhetően nincs huzathatás az épületben és az egész irodaház klímája rendkívül komfortos.
Az épület homlokzatát borító vörösréz árnyékoló (amely napszakoktól függően eltérő hangulatot biztosít) is többfunkciós: egyrészt közel 40%-kal csökkenti a fényt, ezáltal jóval kevesebbet kell hűteni a területet, másrészt környezetvédelmi funkciója is van, hiszen megakadályozza, hogy a madarak az üvegnek repüljenek.
Több helyiséget is a maga nyers szépségében építettünk meg. A látszóbeton csavart pillérek, a csiszolt beton padló, a látszó gépészet és az oktatótér fa burkolata egyaránt tükrözik az egyedi Market-stílust.
A Market 6.0 irodaházban a környezetvédelmi szempontok maximálisan érvényesülnek: minden emeletre szelektív hulladékgyűjtő sziget került, amely kiváltotta az asztali hulladékgyűjtő kosarakat. Megszűnt a ballonos ivóvíz és az egyszer használatos palackok használata. Irodaházunk teljes területén szűrt ivóvíz áll a munkatársak, a partnerek és vendégek rendelkezésére, ezáltal biztosítva a műanyagfelhasználás visszaszorítását.
Nagy hangsúlyt fektettünk az akusztikára is. Közösségi tereink és tárgyalóink akusztikai lámpatestekkel és fali akusztikai panelekkel vannak felszerelve.


Részben kísérletező kedvből, részben a Market szaktudásának reprezentálására is számos formabontó megoldás született. Ilyen például a központi, mára az épület egyik szimbólumának számító lépcső, melynek megvalósítása statikailag komoly feladat volt, mivel gyakorlatilag lebeg a térben. Szintén statikai bravúrnak számít a lobby nyolc csavart betonpillére, amelyek a leányvállalataink együttműködésében készültek el.


Az új irodaházunk organikus részét képezi az udvar is: a feltöltődést és lazítást segítő konditeremmel, a petanque pályával, vagy a mesterséges projektor-dombbal, ahol 100-120 ember is kényelmesen le tud ülni. A helyszín úgy lett kialakítva, hogy kiválóan alkalmas legyen meccsnézéshez, vagy akár egy közös esti kertmozizáshoz. A rossz idő sem akadály: eső, vagy hideg esetén az étterem is könnyen átalakítható egy meccsnézős pub-bá.


Cégünk bátorítja dolgozóit a kerékpáros közlekedésre, ehhez fedett kerékpártárolót biztosít szabadon igénybe vehető céges kerékpárokkal. A parkolóban több elektromos autótöltési lehetőség található a munkatársaink és vendégeink számára.
Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy világszínvonalú, nem mindennapi irodaházban dolgozhatunk, mely egyben referenciapontunk, cégérünk is.