Az Év Fejlesztése Különdíj

Loffice új HQ

Adatlap megosztása

Cím: 1085 Budapest, Salétrom 4

Átadás éve: 2020 Q3

Ingatlan mérete: 3000 m²

Ingatlantanácsadás

P-55 Kft.

Üzemeltetés

Taste Loffice Kft.

Projektmenedzsment

Coworkid Alapítvány

Ingatlanfejlesztő

RÉ-NET Kft.

Rövid bemutatkozás

A Loffice új bázisa, a budapesti bohém negyed centrumában, a 8. kerületi Salétrom utca 4. szám alatti, egykori vöröslámpás ház helyén áll. A minimalizált ökológiai lábnyommal működő, okos épületben design irodák, hibrid munkaterek, tetőteraszra nyíló coworking iroda, kertkapcsolatos rendezvénytér, tárgyalók és coliving apartmanok adnak otthont a kreatív vállalkozások, családok, startupok és kulturális kezdeményezések nyüzsgő mindennapjainak.


A fejlesztés célja egy urbánus oázis, egy kozmopolita találkozóhely létrehozása volt, ahol egy épületen belül van lehetőség dolgozni, lakni és egy befogadó közösségbe hazatérni. Az új Loffice bázis a 2013-ban az Év Design Irodája Díját elnyert Rákóczi téri ex-műanyagfeldolgozó üzem közvetlen szomszédságában nyitotta meg kapuit, közös kerttel összekötve a két komplexumot és azok közösségét, mellyel a Loffice-t vezető Klementz testvérpár 10 éves terve és álma vált valóra. A fejlesztés 2018 nyarán indult és pontosan kettő, kalandos évet vett igénybe.


A 2020 nyarán átadott, munka- és életterek kreatív kombinációját egyaránt felsorakoztató új Loffice HQ egyik büszkesége annak kortárs homlokzata, amely az épület funkcióit ábrázoló fém fátyol és amely rövid idő alatt a kerület egyik ékkövévé avanzsált. A 8. kerületi utcaképet megújító installáció Willem van de Ven holland designer és Esterházy Marcell képzőművész közös alkotása. Az épület terveit Paládi-Kovács Ádám jegyzi.


Építészfórum: “A Loffice irodaháza fontos mozzanat a hazai irodapiac és a kerület életében is. A 21. századi munkakörnyezet átalakulásával párhuzamosan a típus olyan attraktív példája jött létre, amely e specifikus igények számára kiváló lehetőségeket tud teremteni. Emellett olyan irodaház is született a Rákóczi tér egyik zugában, amely igényes építészeti koncepció mentén, a homlokzaton progresszív képzőművészeti elemeket alkalmazva ad impulzust a kerület épített szövete számára. Kiváló lehetőségről van szó tehát nem csupán a speciális munkakörülmények között dolgozóknak, de egyúttal az épített környezet minőségének és egy fellendítésre váró kerület kontextusában is látványos munkáról beszélhetünk. A tervezés folyamatában szintén iránymutató az a fúziós szemléletmód, amely ötvözi az építészet és a képzőművészet formanyelvét, új esztétikai minőséget teremtve a környéken ezáltal.”
(Kovács Péter: Homlokzatra hangolva: https://epiteszforum.hu/homlokzatra-hangolva--az-uj-loffice-irodahaz)


Octogon: “Mindezt kifele ez a látványos és többfunkciós kortárs homlokzat fedi, amin, mint egy Brueghel festményen, hosszasan jár a szem, mire minden al-jelenetet végigpásztáz és megért. A történet, amit elmesél a házé - követve a muráliák, homlokzatdíszek budapesti hagyományát, de a lakóházakon szokásosak helyett itt óriásira felhúzva – hogy mi mindent lehet odabenn csinálni; dolgozni, szeparáltan vagy csapatban, társaságizni, családi életet élni, kávézgatni valamelyik teraszon vagy előadásokat hallgatni és műsoros estet nézni.”
(Winkler Nóra: Új gyerek az osztályban)


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Kortárs építészet és képzőművészet, funkció és design, valamint munka- és életterek találkozása, energiatakarékos üzemelés, rugalmas és innovatív bérleti konstrukciók, "lehetetlent nem ismerő" szolgáltatási portfólió, emberi lépték és baráti hangnem, támogató közösség és szakmai programok.


FENNTARTHATÓ ÜZEMELÉS - FRESH-AIR SYSTEM
Az épület fűtését-hűtését “LG Multi V” központi klímarendszer látja el. Gázfelhasználás nem történik a házban. A változó hűtőközeg tömegáram (VRV) elven működő rendszer, amely a jelenleg elérhető legmodernebb klímatechnológa. A hűtőközeg hővisszanyerő kialakításának köszönhetően lehetőség van egy időben hűteni és fűteni a különböző tereket, mindezt páratlan energiahatékonyság mellett. Az Aereco gépi szellőzőrendszerét úgy tervezték, hogy az igényeket automatikusan érzékelő intelligens légbevezetőinek és légelvezetőinek köszönhetően, optimalizálhatóvá váljon a levegő minősége.


FLEXIBILIS, BÉRLŐ-BARÁT, HIBRID MEGOLDÁSOK
Az elmúlt hónapok újkeletű igényeire való válaszként dolgozta ki a Loffice hibrid iroda modelljét, amely a rövid távú bérleti konstrukciókat preferálja, és biztosítékokat, valamint rugalmas feltételeket kínál a váratlan helyzetek kezelésére is. Ez a megoldás az otthoni munkavégzés és irodai lét kombinációját nyújtja és lehetőséget arra, hogy a cégek a számukra szükséges funkciókat és szolgáltatásokat használat-arányos módon összeválogassák, és csak annyit fizessenek, amennyi térre és szolgáltatásra az adott időszakban szükségük van. A rövid-, közép és hosszú távra egyaránt leköthető irodák és apartmanok, stílusos belső terekkel, nagy kerttel és tágas teraszokkal, raktár- és garázshasználattal, valamint kerékpártárolóval rendelkeznek. Legyen az egy nap, egy hét, egy hónap vagy egy év, a flexibilis bérleti konstrukciónak köszönhetően garantált a költséghatékony és fenntartható működés. Egy épületen belül van lehetőség dolgozni, lakni és praktikus módon kombinálni a különféle szolgáltatásokat és co-modelleket, mint a coworking, coliving, coworkid, coclubbing, melyek bármely felmerülő igényre megoldást nyújtanak.


KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS
A kortárs építészeti bravúr, a korszerű munka- és életterek, és a rugalmas feltételekkel használható infrastruktúra mellett a Loffice egy olyan támogató légkört biztosít, amely napról napra lehetőséget nyújt a szakmai és emberi kapcsolatok építésére, ihletszerzésre és önfejlesztésre. Itt nem bérlők, hanem közösség van, a nyitottság és az együttműködés alapvetés, a hatékony munkavégzést és stílusos életteret szolgáló funkciók pedig egy épületen belül érhetők el és egészítik ki egymást.


KORTÁRS ÉPÍTÉSZET ÉS HOMLOKZATI DESIGN
Lásd rövid leírás :)


Loffice, a home for you to work, create, live & celebrate
https://www.loffice.hu/budapest/hu/