Az Év Belsőépítész cége

LAB5 Építésziroda

Adatlap megosztása

Cím: 1114 Budapest, Fadrusz u. 32.

Rövid bemutatkozás

A LAB5 építészirodát négyen alapítottuk 2007-ben Budapesten. Már a műegyetemi évek alatt elhatároztuk, hogy közösen fogunk dolgozni a későbbiekben, azóta több mint 20 főre bővült a csapatunk. Az építészet mellett cégünk teljes körű szolgáltatásokat nyújt településtervezés és belsőépítészet terén egyaránt. A belsőépítészet és a várostervezés kezdetektől jelen van az irodában, de a közel 15 év során a stúdió palettája egyre csak bővült. A munkáink épp oly sokszínűek és összetettek, mint mi magunk, és ezt nagyon élvezzük. A 12 m²-es helyiségtől a 36 ezer m²-es területű épületig minden léptékben tervezünk.


A krédónk alapkövei a kísérletezés, a művészi-, és az energiatudatos szemléletmód. Mindig szívesen alkalmazunk új anyagokat, technológiákat. Munkáink során olyan karakteres megoldásokra törekszünk, ahol az ikonikus megjelenés pragmatikus funkcionális megoldásokkal ötvöződik. A zöld szemlélet azt is jelenti, hogy élő zöld növények integráns részét alkotják a koncepciónak. Napjainkban az emberek egyre több időt töltenek a belső terekben. Mivel fontosnak tartjuk a zöld megjelenést a városi környezetben, így örömmel zöldítjük a beltereinket is.


DÍJAK
BIG SEE Awards 2021 – Sanofi irodabelső
BIG SEE Awards 2020 – A Borjúvásárcsarnok felújítása
GERMAN DESIGN AWARD 2020 – Excellent Architecture – Interior Architecture kategória – Skanska HQ Budapest
„Az Év Irodája 2020” díj döntőse – Sanofi Business Services Budapest Center
BIG SEE Award 2018 – interiors / workplace kategória 1. helyezett – Skanska HQ Budapest
„Az Év Irodája 2018” Evolúciós díj döntőse – EY Office 2.0
„Az Év Irodája 2016” díj, 3. helyezés – Cordia Sales Office
„Az Év Boltja 2015” díj, 1. helyezés – MOM Spar belsőépítészet


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Fiatal, nyitott, és kreatív designer csapat vagyunk, a tervezési mottónk: „working with both sides of the wall”. Fontos és meghatározó gondolat ez minden projektünk során, léptéktől függetlenül. Ezt a komplex nézőpontot alkalmazva tervezzük belső tereinket is – a tervezési feladatot mindig egy tágabb kontextus felől közelítjük meg, és jutunk el a kidolgozandó végső apró részletekig. Minden esetben folyamatos a visszacsatolás, a visszatekintés – olyan tereket alkotunk, melyeknek a megoldásai folyamatosan illeszkednek az átfogó koncepció diverz rétegeibe, akármelyik pillanatban, akármelyik léptékben, bármely nézőpontból is vizsgáljuk. Belsőépítészként is bátran merünk akár építész vagy urbanista nyelven megszólalni, hiszünk az integritásban és az egymásra hatásokban. Olyan atmoszférákat szeretünk teremteni, melyek a fal másik oldalán is élnek.
Továbbá kiemelten fontos számunkra a megbízóinkkal folytatott aktív kommunikáció, közös munka, mert hiszünk benne, hogy nincs jó végeredmény jó megbízó nélkül. Ugyanezen elvek mentén a kivitelezői csapatokkal is szeretjük napi szinten tartani a kapcsolatot és elérhetőek vagyunk a projekt legvégéig, bármely kérdés felmerülésekor.
Az érdekes és minőségi terek mellett elengedhetetlen számunkra a funkcionalitás, esztétika és a hozzáadott művészeti érték. Előszeretettel dolgozunk együtt kortárs művészekkel, volt már szerencsénk közösen dolgozni remek textil- és üvegművészekkel, grafikusokkal, valamint mindig boldogan egészítjük ki a tereinket hazai képzőművészek alkotásaival.


Referenciák

IRODA
Cordia, LogMeIn, Sanofi, Skanska, WING, Roche, Richter, Ernst & Young, Nestlé, TEVA, Prolan, RTL


KERESKEDELEM & VENDÉGLÁTÁS
Dolce&Gabbana, Gundel, SPAR Magyarország, Mango, Mórahalom SPA Resort, Diageo Sky Bar, Tamp&Pull


KULTÚRA
Iparművészeti Múzeum, Térspirál - Kortárs Üvegművészeti Múzeum, Százhalombatta Konferencia Központ, Keleti pályaudvar rekonstrukció – Kormányablak


Köszönjük a fotókat Batár Zsoltnak, Palkó Györgynek, Barbay Csabának és a Krulix Fényképészetnek!


info@lab5.hu
www.lab5.hu
www.facebook.com/LAB5archietcts
www.instagram.com/lab5architects