Az Év Irodája

KÉSZ Metaltech Iroda

Adatlap megosztása

Cím: 1095 Budapest, Mester utca 87

Átadás éve: 2022 Q4

Ingatlan mérete: 560 m²

Irodában dolgozók száma: 60

Bérlő cég: KÉSZ Metaltech Kft.

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Irodabútor

Nowy Styl Hungary Zrt.

Kivitelezés / Fitout

FITOUT Zrt.

Tervezés / belsőépítészet

FITOUT Zrt.

Irodaszőnyeg, padló

Decor Floor Kft.

Bérlő

Baumetall Design Kft.

Bérlő

KÉSZ Ipari Gyártó Kft.

Tervezés / belsőépítészet

bim.GROUP Kft.

Irodabútor

LIWING

Bérlő

KÉSZ Metaltech Kft.

Rövid bemutatkozás

Mi a legkézzelfoghatóbb módja annak, hogy egy acélszerkezet szerelésével és építészeti vagy ipari homlokzatok gyártásával foglalkozó cég megmutassa munkája gyümölcsét – a referencia projektjeitől független? Ha a saját irodáját is ugyanúgy kivitelezi, mint a megbízásait.
A KÉSZ Metaltech, amely több mint 30 éves szakmai múlttal és négy üzletággal rendelkezik, 2022. negyedik negyedévében alakította ki új irodáját Budapest szívében. Az 560 négyzetméteres iroda nem csupán modern és kreatív designszempontok alapján született meg, amely inspirációul szolgál a munkatársaknak és az idelátogatóknak, hanem egyben egy tökéletes ajánlólevél is a mostani vagy éppen leendő ügyfelek és partnerek számára.
Hogy miért tekinthető tökéletes ajánlólevélnek ez az új iroda? Egy acélszerkezet-építési projektekre specializálódott cégnek nemcsak a munkája, hanem a munkakörnyezete is sokat elárul a szakembereinek és vezetőinek moráljáról és egyben elhivatottságáról. Látva, hogy a KÉSZ Metaltech az új irodáját pontosan olyan alapanyagokból és olyan precíz mérnöki szempontok mentén valósította meg (a belsős KÉSZ Group és a külsős FITOUT Zrt. – egy jelentős belsőépítészeti és irodakivitelezési tapasztalattal bíró cég – közreműködésével), mint a referenciaként megtekinthető megbízásait, egy őszinte és ügyfélbarát kommunikációt foglal magába.
Magának az épületnek az építészeti és szakági tervezését a KÉSZ Group állandó stratégiai partnere, a bim.GROUP végezte el, a belsőépítészeti tervezés pedig a FITOUT Zrt.-hez (cégen belül pedig elsődlegesen a belsőépítész tervezőhöz, Szarka Tímeához) köthető. A kivitelezés során a KÉSZ szakemberein túl szintén a FITOUT Zrt. végezte a munka döntő részét (a projektigazgató Kiss Viktor, a junior projektvezető Hegedűs Dóra, az építésvezető Hustyava Péter, a szakági projektvezetők pedig Dudinszky Balázs és Iványi István Máté voltak).
A tervezés során a munkatársak olyan beton, fém és fafelületek beépítését tartották szem előtt, amelyekkel maga a KÉSZ Metaltech is projektről projektre mindig dolgozik. A fém álmennyezet igéző látványán túl a recepciónál magas színvonalú, perforált lemezfelület látható. Mindehhez, valamint a falakhoz egy speciális, szálcement burkolatot használtak, az úgynevezett Equiton-t. Ez a burkolat a KÉSZ Metaltech saját, forgalmazott terméke, amelyet a bővítéshez a FITOUT Zrt. szakemberei munkáltak meg. A passzív üveg és fémes hatást keltő „hagyományos” irodai megjelenés ellensúlyozására növények és virágok kerültek beültetésre, térelválasztó jelleggel.
Már a tervezés fázisa előtt közös irányként körvonalazódott a KÉSZ Metaltech vezetőiben és munkatársaiban, hogy az új iroda a modern stílus- és struktúrabeli jegyeket fogja magán viselni. Mindez egyszerre érthető a fejlett, nyugatias szervezeti kultúra és a könnyen hozzáférhető tárgyalók kihasználására – előbbi esetében a hot desk munkaállomások, utóbbi esetében pedig az üzletágra jellemző, zenei beállítottság és stílus említhető meg. A zenei beállítottságot jól tükrözi, hogy nem csupán megjelenő grafikai elemekben fedezhető fel egy-egy direkt vagy elrejtett utalás, avagy kikacsintás, hanem például a tárgyalók is ismert és közkedvelt zenekarokról kapták neveiket.
A KÉSZ Metaltech új irodájának átadására 2022. utolsó negyedévében került sor. Impozáns design és struktúra perspektívái alapján tökéletesen tükrözi a cég szakmai elhivatottságát és az acélszerkezet szerelésével, valamint az esztétikai-ipari homlokzatok gyártásával kapcsolatos szaktudását. A mai, hibrid munkavégzés világában az ilyen magas minőségű irodai megvalósítások remek lehetőséget jelentenek a dolgozók számára a vonzó otthoni munkavégzés egyre erősödő alternatívájával szemben.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A modern stílus- és struktúrabeli jegyeket, a hot desk szervezeti rendszert és az impozáns tárgyalókat magába foglaló iroda nem csak és kizárólag kivitelezés és tervezés szempontból tekinthető mérföldkőnek a KÉSZ Metaltech (vagy éppen a teljes szakág) életében. Ugyanis a Mester utcai parkolóház legfelső emelete teljes körű felújításon, kibővítésen esett át az egyik emelet – vagyis egy régi helyszínt hasznosítottak újra a fenntarthatóság jegyében. Az új iroda alatt továbbra is négy emeletnyi parkoló található.
Napjainkban minden elérhető lehetőséget meg kell ragadni, hogy bolygónkat és környezetünket ne terheljük. Nem szabad, hogy a fenntarthatóság egy hangzatos kifejezés legyen csupán, hanem egy olyan követendő, tudatos döntés értéke, amely minden szakmában, minden munkaterületen elérhető – és amire muszáj törekednünk.
Azáltal, hogy a KÉSZ Metaltech egy meglévő épületet újított fel és nem egy teljesen újat épített fel az alapoktól kezdve, a fenntartható építészeti motivációkat és szempontokat hangsúlyozta ki – egy sikeres és gyümölcsöző együttműködés során (beleértve nem csupán a KÉSZ Group vállalatait, hanem a 20 éves belsőépítészeti és irodakivitelezési múltú FITOUT Zrt.-t is).
Az iroda szerkezeti, kibővítési és a belső tér kivitelezési munkálatai párhozamosan zajlottak. A meglévő épületrész tette lehetővé, hogy a belső terek kivitelezése és egyben a bővítés munkavégzése egyszerre haladjon. A kibővítés ergonómiája rendkívül igényes; könnyed, világos és barátságos hangulatot teremt – mind a munkatársak, mind pedig az odalátogató ügyfelek számára. A hátoldalon elhelyezett grillezőn túl a rekreációs terasz kialakítása és a bárki által igénybe vehető pingpongasztal is mind-mind a kollégák és a partnerek iránti elköteleződésre hivatott rámutatni.
Ahogy maga a KÉSZ Metaltech, úgy a KÉSZ Metaltech új irodája is maximálisan kihívásorientált. Az új és újabb feladatok keresése, valamint a határok kibővítése mellett az irodai felszereltség és egyben kialakítás is a nyitottságot támasztja alá. A tervezés és a kivitelezés során fontos szempont volt, hogy úgynevezett „miniszférák” kerüljenek kialakításra, amelyek nemcsak megbeszélések vagy online tárgyalások során szolgálhat bárki számára biztos pontként, hanem a munkatársak személyes igényeinek és helyzeteinek is eleget tesznek, például a hangelnyelő panelek kiépítése miatt.
A KÉSZ Metaltech esetében a projektek teljes körű és innovatív megoldásai, valamint a kollégák mindennapos, közösségi élete (a vonzó munkakörnyezet kialakításával és a komplex igényrendszerek figyelembevételével) egyaránt napirendi pontként kezelendők, melyek között nem tesznek különbséget a vezetők. A példaértékű kivitelezésekhez példaértékű szakértelem és munkamorál hivatott, melyeknek közös alapját egy modern, impozáns és előremutató munkahely tudja megteremteni – és életben tartani.