Az Év Tervezett Lakó Projektje

Kassák projekt

Adatlap megosztása

Cím: 1134 Budapest, Klapka utca 4-10.

Ingatlan mérete: 90000 m²

Ingatlanfejlesztő

WING Zrt.

Ingatlanfejlesztő

LIVING

Rövid bemutatkozás

A WING Zrt., a magyar ingatlanpiac piacvezető ingatlanfejlesztő vállalkozása: 2017-ben lépett be a lakószegmensbe a LIVING ernyőmárka alatt egy a XIII. kerületben épülő nagyszabású lakópark, a 744 lakásos, három ütemben épülő Kassák projekt megvalósításával. Az átadás előtt álló Kassák Residence, a kivitelezés alatt álló Kassák Passage és a jogerős építési engedéllyel rendelkező, előkészítési szakaszban álló Kassák Terrace a hazai piacon teljesen új koncepcióval indult útjára. A lakópark korát megelőzve, Magyarországon elsőként kínált közösségi szolgáltatásokat értékajánlatának részeként. A Kassák lakások prémium építészeti és műszaki minőségben épülnek, melyre garancia a WING Zrt. 20 éves fejlesztői háttere és a beruházás presztízs jellege.


A Kassák projekt épületei Budapest XIII. kerületének kedvelt, családias hangulatú övezetében épülnek, a Váci úttól csupán egy utcányi távolságra, az Apály utca, Angyalföldi út, Klapka utca és a projekt névadója, a Kassák Lajos utca által határolt tömbön. A környék nagy segítséget nyújt a napi teendők ellátásában, hiszen számos vásárlási lehetőség, patika, óvoda, egészségügyi és oktatási intézmény megtalálható. Ezen kívül maximális kikapcsolódási lehetőséget biztosít a mozgás szerelmeseink - köszönhetően a Városliget és a Margitsziget közelségének. A belváros mind autóval, mind tömegközlekedéssel könnyedén megközelíthető, pár perces sétával elérhető a 3-as metró megállója és számos busz- és villamosvonal.


A LIVING a Kassák projekt előkészítése során az önkormányzattal szoros együttműködésben dolgozott együtt és küldetésének tekintette, hogy olyan épületegyüttest hozzon létre, amely illeszkedik a megújuló XIII. kerület fejlődési stratégiájába és a hajdani barnamezős terület tömbrehabilitációja révén egy a környezet és a majdani lakók igényeire szabott lakópark valósuljon meg. A cél megvalósítása érdekében a lakók jóléte a tervezési szakasztól kezdve a figyelem fókuszában állt. Az egykori ipartelepből egy emberközpontú, kertvárosi lakópark jön létre, ahol a zöld területek maximalizálását előkertek, tetőkertek és egy 9000 m2-es belső park biztosítja. Külön kiemelendő, hogy az épületek energiahatékonysági elemzéssel készültek, a homlokzatok és az eltolt térszerkezetek a lakások hőháztartásának optimalizálását és a lehető legnagyobb arányú természetes fényellátást szolgálják. A második ütem részeként az otthonok használati melegvíz előállítását hőszivattyús megoldás biztosítja.


A LIVING számára fontos a kulturális örökség és a hagyományok megőrzése, így a névadó Kassák Lajos szellemisége megjelenik a lakópark kertépítészetében is. A belső parkban elhelyezett Kassák Lajos szobor mellett, a két központi közlekedési csomópontot is Kassák egy-egy festménye inspirálta, a kertrészletek kialakítása követi a művek vonalvezetését, mely a magasból nézve tárul a néző szeme elé.


A Kassák projekt első üteme a Kassák Residence Budapest első közösségi szolgáltatásokat kínáló lakóparkja. A projektben összesen 232, főleg 30-130 m2-es okos otthon kerül kialakításra. A projekt második üteme, a Kassák Passage, melyben 262 lakás, többségében stúdió-, 1 hálószobás és 3 szobás otthonok kerülnek kialakításra három épületben. A projekt a harmadik ütemével válik egy egésszé: a Kassák Terrace 250 lakással várja majd a lakásvásárlás iránt érdeklődőket.


A lakók a Kassák projekt három ütemében Budapesten egyedülálló módon bármikor élvezhetik a lakópark által kínált közösségi szolgáltatások előnyeit. Többek között olyan szolgáltatások vehetők igénybe, mint a közösségi nappali, business corner, közösségi könyvtár, fészer, takarítás, on-site csomagpont és közösségi autó, melyek hozzájárulnak a hatékony mindennapokhoz.


A Kassák projekt lakásai egytől egyig okos otthonok. Már tervezés során figyelembe vesszük a legmodernebb okos megoldásokat, lakóingatlanainkat felkészítjük a Smart Home szolgáltatásokra (központi egység, fűtés szabályozás, okos dugalj), de lehetőség van bővített csomag (Smart+) igénybevételére is.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

-Közösségi szolgáltatások Magyarországon elsőként


-Tömbrehabilitációs fejlesztés, melynek során újjászületik a XIII. kerület egyik barnamezős területe, hozzájárulás a város fejlődéséhez:


o Örökségvédelem: a festő Kassák műveinek adaptálása a kertépítészetben


-Emberközpontú fejlesztés, „zöld” szemlélet:


o Energiahatékonysági és környezettudatossági szempontok figyelembevétele a tervezés és a kivitelezés során egyaránt


o Zöld felületek: széles előkertek, tetőkertek, 9000 m2 saját park


-Okos otthonok alapfelszereltségként


-Prémium építési minőség, erős értékajánlattal


-Kiváló lokációjú, XIII. kerületi otthonok, kiváló megközelíthetőség mind autóval, mind tömegközlekedéssel


-Családoknak, fiataloknak és befektetőknek egyaránt kiváló választás


-Személyre szabott megoldások, testre szabható lakások


-Megbízható fejlesztő, stabil és erős pénzügyi háttér