Nevezés

Az Év Tanácsadó Cége

Jones Lang LaSalle Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1054 Budapest, Szabadság tér 14

Átadás éve:

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Rövid bemutatkozás

A JLL a világ 80 országában, 300 irodában mintegy 86 000 szakemberrel áll az ügyfelek rendelkezésére helyi, regionális és nemzetközi ingatlanpiaci kérdésekben.

A JLL Magyarországon 1992-ben nyitotta meg irodáját és az angol JLL 100%-os leányvállalataként működik, mint az egyik vezető kereskedelmi ingatlan-tanácsadó. Tevékenységünk lefedi az iroda-bérbeadást és bérlő-képviseletet, a kiskereskedelmi és logisztikai bérbeadást, a műszaki tanácsadást és projekt-menedzsmentet, a vagyonértékelést, főbb globális ügyfeleinknek nyújtott létesítménygazdálkodást és ingatlan adásvételi tranzakciókban tanácsadóként való részvételt.

Jelenleg 65 munkatársunk van, és 2018 közepe óta a magyar iroda látja el a környező dél-európai (Szlovénia, Horvátország, Szerbia) szakmai felügyeletét is.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

2018 kiemelkedő eredményei a JLL üzletágai szerint:

OFFICE GROUP - Iroda-bérbeadás, bérlőképviselet
Az Office Group 2018-ban megduplázta az ügyletek méretét, a bérbeadó- és berlő-képviseleti részleg közvetítése által kötött tranzakciók mérete összesen 42.485 négyzetméter.

A 2018-as év eddigi legnagyobb irodabérleti tranzakcióját (székház projekt) a JLL bérlő-képviseleti részlege jegyezte 20.400 négyzetméter méretben, a Siemens tulajdonában álló evosoft Hungary Kft. képviseletében. Bérlőképviseleti részlegünk hosszú évek óta tartja piacvezető pozícióját, a 2018 Q3-as adatok alapján 36.143 négyzetméter irodaterület bérbeadásával első helyen áll a budapest ingatlan-tanácsadói ügynökségek rangsorában.

2018 kiemelkedően sikeres volt a bérbeadói megbízások tekintetében is, 8 db új elnyert iroda-bérbeadási megbízással bővült a portfólió. Az aktuális irodaportfólió 276.000 négyzetmétert tesz ki, 13 prémium irodaház képviseletében.
Új iroda-bérbeadási megbízásaink 2018-ban:
Budapest ONE
Centrál Irodaház
Green Court Offices
Kálmán Imre Irodaház
Markó Irodák 9
Medimpex Palota
River Estates

CAPITAL MARKETS - Tőkepiac
A JLL Tőkepiaci részlege 2018 legnagyobb értékű iroda- és kiskereskedelmi adásvételi tranzakciójában is közreműködött. A 80.000 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező Corvin Offices értékesítése során a csapat az eladót, a Futureal Csoportot képviselte. (Az értékesítés a magyar ingatlanpiac eddigi legnagyobb iroda adásvételi tranzakciója volt.)
Szintén a JLL Tőkepiaci részlege közreműködésével jött létre 2018 legnagyobb értékű bevásárlóközpont adásvétele is, melynek során a JLL a vevőt, a NEPI Rockcastle-t képviselte az 56.000 négyzetméteres Mammut Bevásárlóközpont vétele során.

PROJECT & DEVELOPMENT SERVICES - Projekt menedzsment
Projekt menedzsment csapatunk sikeresen befejezte a belváros egyik legimpozánsabb műemlékvédelmi épületének, a Société teljeskörű rekonstrukcióját 4.000 négyzetméteren és számos kiemelkedő HQ fejlesztésben, office fit-out projektben és bővítésben vett részt és adott át 2018 során, összesen 45.000 négyzetméter területen.

VALUATION - Értékbecslés
A JLL által értékbecsült ingatlanok összértéke éves szinten eléri a 7 milliárd eurót, ezzel a teljesítménnyel a piacvezető értékbecslők közé tartozik Magyarországon.